صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 23
کد خبر: ۳۳۴۶۰۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۶ نظر

معصومه ابتکار: قرار دادن مردم مقابل هم در بحث حجاب اشتباه است

معصومه ابتکار تاکید کرد: قرار دادن مردم مقابل هم در بحث حجاب اشتباه است.


رویداد۲۴ روزنامه اعتماد با معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در دولت دوازدهم و رییس سازمان محیط زیست در دولت‌های اصلاحات و یازدهم رفتیم درباره مطالبات جوانان در بحث حجاب و باید‌ها و نباید‌های این حوزه گفتگو کرده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

حجاب یک بُعد اعتقادی دارد و بخش دیگر آن مقررات اجتماعی است. حاکمیت از هر دو سو، فقط دستوری برخورد کرده است.

خواسته جوان ایرانی مگر چیست؟ جوان ایرانی می‌خواهد در یک محیط آرام زندگی کند و سبک زندگی خود را داشته باشد، می‌خواهد کار مناسب، حداقل‌های زندگی و احترام را تجربه کند، نه بیشتر. سیستم سیاسی، حتی این ضرورت‌های عادی را هم نمی‌تواند تامین کند.
نسل جوان ما به خصوص دختران ایرانی، احساس تنهایی می‌کنند. احساس می‌کنند کسی در حاکمیت همصدای آن‌ها نیست، کسی آن‌ها را درک نمی‌کند و صدای آن‌ها را نمی‌شنود. این حس تنهایی، حس بی‌کسی و سرگردانی، بالطبع واکنش‌های فراوانی را به دنبال خواهد داشت. یکی از خروجی‌های این احساس می‌تواند در حوزه پوشش زنان و سایر مسائل اجتماعی ظهور و بروز کند.

به اندازه‌ای که روی دختران ایرانی بر سر مساله حجاب فشار آورده شده، روی مسائل دیگر مانند فساد اداری، بی‌عدالتی، رفتار‌های نابهنجار اجتماعی و... کار نشده است. اساسا باید دید چرا دختران به راحتی بر سر مساله حجاب تذکر می‌گیرند و با آن‌ها برخورد می‌شود، اما وقتی مرد‌ها و پسر‌ها متلک می‌گویند و سایر آزار‌های جنسی را مرتکب می‌شوند، کسی با آن‌ها کاری ندارد. این دوگانگی در برخورد‌ها برای نسل جوان بسیار آزار‌دهنده است. این تصور هم که جوانان متوجه رفتار‌های دوگانه نمی‌شوند، اشتباه محض است. آن‌ها متوجه می‌شوند که یک نگاه متعصبانه دایما آن‌ها را محدود می‌کند و برای دختران مشکل می‌تراشد.

بیشتربخوانید: سکوت حکومت به معنای تایید عملکرد تندروها در مقابله با بی‌حجاب است/ عملا ملت را در برابر هم‌ قرار می‌دهند

عده‌ای در این کشور هستند که احساس می‌کنند در برابر هر رفتاری مصونیت دارند و پیگردی علیه آن‌ها انجام نمی‌شود. بحث مسمومیت‌های دانش‌آموزان نماد عینی آن است. بحرانی که رهبری هم واکنش جدی و محکم درباره آن داشتند. اما عاقبت آن چه شد؟ غیر از این است که تلقی عمومی این است که عده‌ای که احساس داشتن مصونیت دارند، این برنامه‌ها را تدارک می‌بینند؟ برخی تشخیص دادند که این افراد معاند نبودند و از پیگیری علیه این افراد و جریانات دست برداشتند. در ماجرای برخورد با امر حجاب هم به نظر می‌رسد، برخی به دنبال قرار دادن مردم با هم هستند.

کشور در حال حاضر در بطن یک چالش جدی در خصوص حجاب قرار دارد و به همین دلیل حجاب بعد اجتماعی، دینی و سیاسی پیدا کرده است.

قرار دادن مردم مقابل هم در بحث حجاب اشتباه است.

بررسی‌ها نشان می‌داد که داشتن حجاب در مدارس دخترانه مذهبی و محیط‌هایی مثل مدارس آقای حدادعادل نه تنها الزامی نیست، بلکه گاه برداشتن حجاب در این مدارس الزامی است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۰
نه خیر، اتفاقا کار خوبی است به هر حال این کلاف سردر گم یک جایی باید سر پیدا کند تا سبب شود آنانی که در فقر و بدبختی غوطه می خورند اما لب فرو بستند تکلیف شان را خود شان معین کنند
ناشناس
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۰
تو کسی بودی که در به وجود آوردن این اوضاع نابسامان نقش زیادی داشتی، بالا رفتن از دیوار سفارت و تسخیر آن و حال آقازاده در آمریکا عشق و حال! تظاهر تا خرخره......
ناشناس
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۰
کاملا درسته ، دولت باید با هر امر غیرقانونی برخورد نماید نه مردم.
ناشناس
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۰
دشمن با یک کشور چنین می کند. انحصار اسلحه شکسته شود جنگ داخلی آغاز می شود‌.
الهامی
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۰
اشتباه پدران و مادران ما بودند که بشما رای دادند
حسین اراکی
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۰
خیانت وجنایت علیه بشریت ونسل کشی سازمان یافته است
نظرات شما