رویداد۲۴ نازیلا معروفیان: بعد از چندین مورد پناهندگی خبرنگاران و مجریان صداوسیما، اینبار سابقهای درباره مهاجرت کامران نجفزاده به امریکا سوژه شبکههای اجتماعی شده است و اگرچه این خبر غیررسمی بوده اما استوری کامران نجفزاده در صفحه اینستاگرامیاش مبنی بر «خداحافظی با خبرنگاری» به این شائبه دامن میزد. اگرچه او طی مصاحبهای با باشگاه خبرنگاران جوان خبر پناهندگیاش را تکذیب کرده و گفته «شایعاتی در خصوص سفرم به آمریکا و کشورهای دیگر مطرح شده است که تمامی آنها اشتباه است. من در ایران هستم و قصد ندارم به هیچ کشوری بروم.» البته او تاکید کرده که دیگر قصد همکاری با معاونت سیاسی و خبرگزاری صدا و سیما را ندارد.
کامران نجفزاده متولد ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۸ در ستارخان تهران است. در مورد تحصیلاتش شائبههایی وجود دارد؛ برخی رسانهها میگویند نجف زاده لیسانس مهندسی ژنتیک و کارشناسی ارشد سینما دارد، اما برخی دیگر ادعا دارند که او فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه آزاد کرج است. کامران نجفزاده متاهل و دارای دو فرزند است.
کامران نجف زاده خبرنگاری را از سال ۱۳۷۵ آغاز کرد. او در همان سال سردبیر نشریهای به اسم "آرمان" شد. نجف زاده به فاصله سه سال یعنی در سال ۱۳۷۹ هنگامیکه ۱۹ ساله بود، به عنوان سردبیر کیهان ورزشی انتخاب شد. یکی از معروفترین مصاحبههای نجف زاده در آن سال، مصاحبهاش با ناصر حجازی بود.
بیشتر بخوانید: حاشیههای محمود کریمی ؛ از هفتتیر کشی تا حمله به ظریف
دو سال بعد نجفزاده با معرفی یکی از دوستانش وارد صداوسیما بخش واحد مرکزی خبر شد. با آغاز دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد فعالیتهای نجف زاده هم افزایش یافت و به غیر از خبرنگاری در صداوسیما، گوینده خبر ۲۰:۳۰ نیز شد. نجف زاده همچنین در بخش "کیهان و بچهها"ی روزنامه کیهان که نزدیک به حاکمیت است، فعالیت داشت بنابراین ورود او به صداوسیما بالاخص اخبار ۲۰:۳۰ چیز دور از انتظاری نبود.
به گزارش رویداد۲۴ کامران نجف زاده همانند سایر خبرنگاران وابسته به صداوسیما و مطبوعات اصولگرا، موضع تند و تیز و البته پرانتقادی به خودش گرفت. او یکی از طرفداران دو آتیشه محمود احمدینژاد بود که در زمان حضورش در صداوسیما گزارشعاب متعددی در نکوهش و چه بسا فراتر از آن، جاسوس خواندن معترضان جنبش سبز تهیه کرد.
نجف زاده فعالیتش را در واحد مرکزی خبر از سال ۱۳۸۱ آغاز کرد و مدتی بعد سرپرست گزارشگران واحد مرکزی خبر شد. یکی از جنجالیترین گزارشهای او در صداوسیما مربوط به ندا آقاسلطان بو که او را "جاسوس" خوانده بود.
۱۴ شهریور ماه ۱۳۸۸ خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت، خبری مبنی بر اعزام کامران نجف زاده به پاریس خبر داد. پس از حضور ۷ ساله نجف زاده در واحد مرکزی خبر و گرفتن پستهای بالا در مدت زمان کم و با وجود اینکه نجف زاده زبان فرانسوی را بلد نبود، صداوسیما تصمیم گرفت که او را برای تهیه خبر به پاریس بفرستد.
تقریبا دو سال بعد یعنی در فروردین ماه ۱۳۹۰ نجف زاده از فرانسه اخراج شد. وزارت امور خارجه فرانسه در نامهای علت اخراج نجف زاده را گزارشهای امنیتی درباره فرانسه دانست و به همین دلیل اعلام کرد باید خاک فرانسه را ترک کند. البته این اتفاق در حالی رخ داد که دو هفته پیش از اخراج نجف زاده، جمهوری اسلامی ایران جی دشموک، خبرنگار ارشد خبرگزاری فرانسه را از ایران اخراج کرده و کارت خبرنگاری او و چندین خبرنگار خارجی دیگر که اعتراضات سال ۸۸ را پوشش داده بودند، ضبط کرد.
مسئولان علت اخراج نجف زاده از فرانسه را "نبود دموکراسی" در این کشور اعلام کردهاند. حسن عابدینی نداشتن کارت خبرنگاری از سوی نجف زاده را با اخراج او غیرمرتبط دانست و گفت: «استنباط من این است که این موضوعها به یکدیگر ارتباطی ندارند، چرا که نجفزاده ۱۸ ماه پیش بهعنوان خبرنگار صدا و سیما به پاریس اعزام شد؛ ولی در این ۱۸ ماه برای او کارت خبرنگاری صادر نکرده بودند.» نجف زاده نیز علت اخراجش از فرانسه را تهیه گزارش درباره اسرائیل و البته پوشش موافقان طرفدار نظام سلطنتی عنوان میکند. او در اینباره میگوید: «وقتی رفتم فرانسه، میتوانستم گوشه عافیتی اختیار کنم و روزگار بگذرانم، ولی چنین نکردم، وقتی دیدیم رسانههای این کشور چگونه در مورد کشور من سیاه نمایی میکنند، تصمیم گرفتم مسایل و مشکلات موجود در این کشور را بازگو کنم.»
صداوسیما در سال ۱۳۹۴ تصمیم به اعزام کامران نجف زاده به آمریکا را گرفت. او نمایندگی ایران در دفتر سازمان ملل را بر عهده داشت.
در مدت حضور نجف زاده در آمریکا وی گزارشهای متعددی درباره وضعیت دموکراسی آمریکا برای صداوسیمای جمهوری اسلامی تهیه کرد. او همچنین در گزارشی با عنوان «هیلاری کلینتون یا ترامپ کدامشان ترسناکترند» نوشت که مردم از ماسکهای شکل هیلاری و ترامپ برای هالووین استفاده میکنند.
در صحنهای از این گزارش نجف زاده چهره کودکی را نشان میدهد که با دیدن ماسک ترامپ گریه میکند و میترسد! البته جنجالهای نجف زاده در امریکا پس از پایان دوره مسئولیتش همچنان ادامه داشت. او با گذشت بیش از سه ماه از پایان دوران مسئولیتش در در مهرماه ۱۴۰۱، به ایران بازنگشته بود و از مدیران تلویزیون خواسته بود که برای بازگشت خانواده و تحصیل فرزندانش مدتی در مرخصی باشد.
شایعات فراوانی در خصوص ماندگاری و گرفتن گرین کارت آمریکا توسط نجف زاده مطرح شد. بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی مدعی بودند که او در پی گرفتن اقامت آمریکا قصد دارد که ایران را ترک کند. اظهاراتی که نجف زاده در شبکه نسیم با اعلام ساخت برنامه در این شبکه به نوعی آن را تکذیب کرد.
برنامه «کلوپ ترور» سال ۱۳۹۱ از صداوسیما پخش شد. «مازیار ابراهیمی» در آن برنامه علیه خودش اعتراف کرد. او بعدها در صفحه توییتری خود نوشت: «کامران نجف زاده از مجریان ۲۰:۳۰ در زمان تهیه کلوپ ترور در اوین حضور داشتند و به نوعی برنامه را کارگردانی میکردند. (خود من نمیتوانم ایشان رو بهخاطر بیارم، ولی دو نفر دیگر از هم پروندهایها مطمئن هستند) ایشان در ستاد انتخاباتی سردار قالیباف بسیار فعال بودند.»
نجفزاده در واکنش به ادعای ابراهیمی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «در زمان بازداشت ابراهیمی در ایران نبودهام و در فرانسه، لیبی و سوریه حضور داشتم.»
او همچنین نوشت: «برنامه کلوب ترور متعلق به واحد مرکزی خبر نبوده و متعلق به باشگاه خبرنگاران است.»
سال ۱۳۹۸ در پی اظهارات مازیار ابراهیمی، کامران نجفزاده در لیست ۱۲ سازمان حقوق بشری که از اروپا درخواست تحریم صداوسیما و چند تن از افراد شاخص آن قرار گرفت.
چند سال پیش بود که نام "کامران نجف زاده" و "ایمان مراتی" در لیستی پیدا شد که در آن به گفته محسن سرخو، رییس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران سال ۱۳۹۲ با تصویب کمیسیون تهاتر ستاد سازماندهی مسکن ملکی با متراز ۵۰۰۳ متر را که واقع در محله ازگل بوده با تخفیف ۵۰ درصدی در اختیار ۱۵۰ نفر از پرسنل شهرداری ساخته شود که در ردیف ۱۳۱ و ۱۳۲ نام کامران نجف زاده و ایمان مراتی به چشم میخورد. لازم به ذکر است که کامران نجف زاده پیشتر در ستاد محمدباقر قالیباف نقش بهسزایی داشت.
نجف زاده در واکنش به این ادعاها در اقدام اولیه برای جلوگیری از افزایش واکنشهای مردم در زیر پستهای اینستاگرامیاش صفحه اینستاگرامش را قفل کرد. نجف زاده سپس در واکنش به این ادعا اظهار کرد که "ماه پشت ابر نمیماند بعد از بیست سال خبرنگاری مستاجرم. نه اینکه وضعم بد باشد نه الحمدلله... فقط ادعای پاکدستی هم ندارم که ما خاطرات خوبی از بسیاری از اینهایی که ادعا و شعار پاکدستی داشتند نداریم.»
چند روز پیش کامران نجف زاده در صفحه اینستاگرامی خود ویدیویی که مربوط به حضورش در شبکه نسیم بود اعلام کرد که برای همیشه از حرفه خبرنگاری خداحافظی میکند. با اعلام این خبر، واکنشها و از طرفی ادعاهای زیادی مبنی بر مهاجرت دائمی نجف زاده از ایران و گرفتن گرین کارت امریکا مطرح شد که البته هیچکدام از این ادعاها مستند نبود. او در واکنش به این ادعاها گفته: «شایعاتی در خصوص سفرم به آمریکا و کشورهای دیگر مطرح شده است که تمامی آنها اشتباه است. من در ایران هستم و قصد ندارم به هیچ کشوری بروم.»