صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 25
کد خبر: ۳۳۵۸۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲

تکنسین برق صنعتی به چه کسی گفته می‌شود؟

باتوجه به این که در حال حاضر، برای انجام همه امور در بخش‌های مختلف خانگی، اقتصادی، خدماتی، آموزشی و صنعتی به نیروی برق نیاز داریم، شغل‌های مرتبط به برق و برقکاری یکی از حوزه‌های کاری پرتقاضا محسوب می‌شود؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از شرکت‌ها و ادارات دولتی به دنبال استخدام تکنسین برق هستند.

رویداد۲۴ در این میان، یکی از پرکاربردترین و پرتقاضاترین شاخه‌های برق، گرایش برق صنعتی است که جزو گرایش‌های پردرآمد حوزه کاری برق نیز به‌حساب می‌آید. در مقاله پیش رو به معرفی شغل تکنسین برق صنعتی و مهارت‌های موردنیاز این شغل پرداخته و وظایف و بازار کار این حرفه را بررسی خواهیم کرد.

تکنسین برق صنعتی کیست؟

این تکنسین برق، وظیفه نصب، راه‌اندازی، کنترل و تعمیر تجهیزات برق صنعتی را برعهده دارد. در واقع، یک برقکار صنعتی مسئول انجام اموری همچون سیم‌کشی الکتریکی ساختمان، ماشین‌های ایستگاهی و تجهیزات مربوط به آن‌ها و کلیه امور مربوط به برقکاری در صنعت و مراکز صنعتی است. باتوجه به نکات گفته شده، معمولا حوزه تخصص تکنسین‌های برق صنعتی، برق عمومی یا برق صنعتی محسوب می‌شود. به همین دلیل معمولا بسیاری از کارخانه‌ها، کارگاه‌های تولیدی و مراکز صنعتی به دنبال استخدام تکنسین برق هستند. مشاهده جدیدترین فرصت های شغلی تکنسین برق در لینک زیر:

https://karbord.io/jobs/electronic-technician

یک برقکار صنعتی باید با مسائل ایمنی، مقررات و دستورالعمل‌های شغل خود آشنا باشد و در هنگام انجام کار، از کفش و لباس مناسب استفاده کند. همچنین، یک تکنسین برق باید بتواند در صورت نیاز، در ارتفاع به‌آسانی کار کند. بنابراین، این فرد باید از توان بدنی مناسبی برخوردار باشد.

مهارت‌های موردنیاز برای استخدام تکنسین برق

شغل تکنسین برق به مهارت‌های سخت و نرم مختلفی نیاز دارد. از جمله مهم‌ترین مهارت‌های سخت و نرم برای استخدام تکنسین برق صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن قدرت بدنی مناسب
  • مهارت لازم برای کارکردن مطابق با نقشه‌های فنی، نمودارهای سیم‌کشی و طرح‌های ساختمانی
  • داشتن مهارت‌های عملی مناسب
  • مهارت انجام کار با توجه و تمرکز بسیار و به طور سازمان‌یافته و ایمن
  • مهارت‌های ارتباطی مناسب
  • داشتن مهارت انجام کار در فضاهای محدود، ارتفاع و وضعیت آب‌وهوایی مختلف و اغلب نامساعد
  • آشنایی با اصول، مقررات و دستورالعمل‌های ایمنی در هنگام کار
  • داشتن مهارت کار گروهی به‌ویژه در پروژه‌های بزرگ

شرح وظایف تکنسین برق

وظایف تکنسین برق بسته به نوع کار و محل فعالیت او می‌تواند متفاوت باشد و نمی‌توان شرح وظایف یکسانی برای همه تکنسین‌های برق صنعتی در نظر گرفت. اما با این حال، این شغل دارای یک سری وظایف کلی و عمومی است. از جمله وظایف مهم یک تکنسین برق صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب و تعمیر سیستم‌های امنیتی مانند دوربین‌های مدار بسته و دزدگیرهای ساختمان
  • نصب و تعمیر انواع آیفون‌های صوتی و تصویری
  • انجام نورپردازی داخلی و نمای خارجی ساختمان‌های مختلف
  • نصب، طراحی و مونتاژ تابلو و سیستم‌های روشنایی و برقی
  • نصب صاعقه‌گیر برای انتقال جریان الکتریکی به زمین
  • نصب سیم ارت برای جلوگیری از برق‌گرفتگی و اتصال کوتاه
  • طراحی، نصب و پیاده‌سازی سیستم‌های اعلان حریق، درهای اتوماتیک و کرکره برقی
  • نصب باسک داکت که امروزه جایگزین تابلو برق شده است.
  • آشنایی با نصب و راه‌اندازی سیستم‌های مدیریت هوشمند
  • آشنایی با مشکلات و ایرادهای احتمالی در سیستم برق‌رسانی ساختمان و توانایی رفع این مشکلات
  • ارزیابی و حفاظت از سیستم‌های الکتریکی
  • طراحی و نصب انواع مدارهای الکتریکی
  • آشنایی کامل با سیم‌کشی برق انواع ساختمان‌ها و سیم‌کشی صنایع گوناگون
  • آشنایی کامل با سیم‌کشی ماشین‌آلات و دستگاه‌های برق صنعتی
  • نصب، کنترل و تست تجهیزات مرتبط با برق صنعتی
  • کنترل و نظارت بر سیستم‌های برق صنعتی
  • راه‌اندازی و کنترل موتورهای الکتریکی مختلف

بررسی بازار کار شغل تکنسین برق صنعتی در ایران

با توجه به این که هر ساله به تعداد کارخانه‌ها و مراکز صنعتی ساخته شده اضافه شده و در نتیجه، تقاضا برای برق صنعتی نیز افزایش می‌یابد، شغل برقکار صنعتی جزو مشاغل پرتقاضا محسوب می‌شود و بازار کار خوبی دارد. برای یک تکنسین برق فرصت‌های شغلی مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به اشتغال در اداره برق، نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها، مراکز تجاری، بیمارستان‌ها و صنایع مختلف اشاره کرد. علاوه بر این، یک برقکار صنعتی می‌تواند در حوزه فروش و پشتیبانی از تابلو برق ها فعالیت کند و یا به‌صورت مستقل و پروژه‌ای مشغول به کار شود.

میزان حقوق تکنسین برق متغیر بوده و نمی‌توان مبلغ ثابتی برای آن در نظر گرفت. از جمله عوامل موثر بر حقوق یک تکنسین برق صنعتی می‌توان به عواملی همچون سطح مهارت، سطح تحصیلات، میزان سابقه کاری، شرح وظایف، میزان ساعات کاری، نوع سازمان و شهر محل فعالیت اشاره کرد. اما در مجموع همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، این شغل جزو مشاغل پردرآمد بوده و افراد فعال در این حوزه می‌توانند درآمد ماهیانه مناسبی داشته باشند.

در سال‌های اخیر، تعداد بسیاری از تکنسین‌های برق صنعتی قصد مهاجرت به خارج از کشور پیدا کرده‌اند که از جمله پرطرفدارترین کشورهای مقصد می‌توان به کشور کانادا، استرالیا و آمریکا اشاره کرد. باتوجه به این که مشاغل فنی از حوزه‌های کاری پرتقاضا در بسیاری از کشورها محسوب می‌شوند، یک تکنسین برق در صورت مهاجرت نیز می‌تواند موقعیت شغلی مناسبی پیدا کرده و درآمد خوبی داشته باشد.

چگونه می‌توان یک تکنسین برق حرفه‌ای شد؟

واقعیت این است که برای فعالیت به‌عنوان تکنسین برق صنعتی راهکارهای مختلفی وجود دارد و تنها راه، داشتن مدرک تحصیلی تکنسین برق نیست. برخی از افراد با انتخاب رشته برق ساختمان در هنرستان و تحصیل در این رشته، دانش لازم را پیدا کرده و پس از مهارت‌آموزی و کارآموزی، وارد بازار کار می‌شوند. برخی نیز رشته مهندسی برق را در دانشگاه گذرانده و پس از فارغ‌التحصیلی و کسب مهارت در پروژه‌های ساختمانی و صنعتی، به فعالیت در حوزه برق صنعتی می‌پردازند.

برخی نیز دنبال مدرک هنرستان و دانشگاه نبوده و مدتی را به‌عنوان کارآموز نزد یک استاد برق صنعتی شاگردی می‌کنند تا از این طریق بتوانند دانش و مهارت لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنند. علاوه بر این، افراد علاقه‌مند به حوزه برق صنعتی می‌توانند در دوره‌های مربوط به این رشته در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای شرکت کرده و پس از دریافت مدرک و به‌دست‌آوردن مهارت لازم، به‌عنوان تکنسین برق مشغول به کار شوند.

جمع‌بندی و سخن پایانی

در این مقاله به معرفی شغل تکنسین صنعتی، مهارت‌های موردنیاز این شغل و شرح وظایف تکنسین پرداخته و بازار کار این شغل و روش‌های مختلف ورود به آن را بررسی کردیم. همان‌طور که مشاهده کردید، شغل تکنسین برق جزو مشاغل پرتقاضا بوده و فرصت‌های شغلی مختلفی برای آن وجود دارد. به همین دلیل، افراد علاقه‌مند به حوزه برق صنعتی می‌توانند با کمی جستجو در سایت‌های کاریابی به موقعیت شغلی دلخواه خود در این رشته دست پیدا کرده و درآمد مناسبی داشته باشند.

نظرات شما