صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 02
کد خبر: ۳۳۶۱۹۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
امام جمعه تهران:

مجلس نباید بر نهاد‌ها و دولت تکالیفی که قادر بر انجامش نیستند را تحمیل کند

امام جمعه تهران خطاب به مجلس گفت: در تمام ادواری که در مجلس حضور داشتم در حد توانم اصرار داشتم که ما نباید بر نهاد‌ها و دولت تکالیفی را تحمیل کنیم که قادر بر انجام آن نیستند.

رویداد۲۴ حجت الاسلام حسن ابوترابی فرد در خطبه‌های اول نماز جمعه تهران ضمن دعوت به رعایت تقوای الهی و ضمن قدردانی از حضور مردم در راهپیمایی روز قدس گفت: مردم در روز قدس گامی استوار و بلند در مسیر اقتدار ملت اسلام برداشتند.

وی در ادامه به نامه امیرالمومنین علیه السلام به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: علی علیه السلام خطاب به مالک اشتر می‌فرمایند تو را برای مدیریت و هدایت کشوری انتخاب کرده ام که تاریخ طولانی و فراز و نشیب‌هایی در تاریخ سیاسی خود دارد و انواع حاکمان بر آن حکومت کرده اند.

وی افزود: امیرالمومنین، در این نامه توصیه‌های مهمی به مالک دارند. یکی اینکه دولت مهمترین مرجع در تنظیم تعادل حوزه‌های مختلف زندگی اجتماعی انسان است. در نگاه دین، نظام سیاسی و دولت، بارزترین نقش را در تعادل حوزه‌های متنوع زندگی دارد.

خطیب جمعه تهران اظهار کرد: زندگی جمعی انسان‌ها با نظام سیاسی پیوند خورده است. شما نمی‌توانید نقطه‌ای از تاریخ حیات انسان را بدون حیات اجتماعی ملاحظه کنید و حیات اجتماعی نیز بدون حیات سیاسی در تاریخ معنایی ندارد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه گفت: تاریخ سیاسی ملل حکایت از نظام‌های سیاسی حق مدار، عدالت گستر و حاکمان دادگر و بیدادگر دارد و حافظه تاریخ، داد و بیداد را هرگز فراموش نمی‌کند؛ لذا علی علیه السلام بر مطالعه تاریخ اقوام و ملل اصرار می‌کنند.

وی تاکید کرد: حکومت خوب یابد، حاکم عادل یا ستمگر تاثیر عمیق بر حیات فردی و اجتماعی جوامع بشری دارد و انسان‌ها قادر به تشخیص این تحولات و تغییرات در حیلات اجتماعی خویش هستند لذا حاکمان و مدیران باید بدانند که عملکرد آنان تمام حوزه‌های حیات اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

خطیب جمعه تهران با اشاره به سخنان پیش از خطبه‌های وزیر کار، تصریح کرد: ناترازی‌هایی که در صندوق‌های بازنشستگی است ثمره تصمیماتی است که اتخاذ شده است. ثمره تکالیفی است که مجلس و دولت بدون رصد دقیق منابع بر عهده نهاد‌ها می‌گذارند.

وی در ادامه خطاب به مجلس گفت: در تمام ادواری که در مجلس حضور داشتم در حد توانم اصرار داشتم که ما نباید بر نهاد‌ها و دولت تکالیفی را تحمیل کنیم که قادر بر انجام آن نیستند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد، بررسی و تحلیل تاریخ سیاسی جوامع انسانی و رصد دقیق و نقد تحلیل و قضاوت مردم درباره حکمرانان را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برشمرد و گفت: مدیران در همه سطوح در قوای سه‌گانه باید جامعه را رصد کنند، مردم در مورد تصمیمات و اقدامات ما تحلیل و نقد دارند، قضاوت می‌کنند، اگر نگاه مردم رصد و تحلیل نشود راه برای شکاف بین دولت و ملت هموار می‌شود.

خطیب جمعه تهران افزود: از نگاه علی (ع) قضاوت مردم می‌تواند تصمیمات ما را مورد ارزیابی قرار دهد. قضاوت مردم، تحلیل و نقد جامعه نقش مهمی در تبیین عملکرد حاکمان مدیران در سطوح مختلف است و باید مورد توجه قرار گیرد و با این نگاه باید در مسیر افزایش رضایتمندی مردم قدم برداشت. منتها افزایش رضایتمندی مردم با تحلیل درست و تبیین دقیق مسائل سیاسی اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است که در این حوزه نقش رسانه ملی بسیار محوری و کلیدی است.

ابوترابی‌فرد یادآور شد: مردم باید در متن واقعیات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی قرار بگیرند و تصمیمات مبتنی بر دانش و عقلانیت و علم باید تبیین شود و راه برای افزایش رضایتمندی عمومی هموار شود. این نگاه حضرت علی در ۱۴۰۰ سال قبل است.

وی ادامه داد: بعد از بیان این اصول و ضرورت رصد تاریخ سیاسی و نگاه به نقد و تحلیل و قضاوت مردم، امام علی (ع) می‌فرماید مالک، اگر می‌خواهی نظام سیاسی مصر، مبتنی بر اراده مردم مصر باشد، اگر می‌خواهی از سرمایه اجتماعی بالا برخوردار باشی، اگر باید رابطه بین دولت و ملت استحکام پیدا کند، اگر باید یک نظام سیاسی عدالت گستر باشد، تنها یک راه دارد و آن آراستگی مدیران به عمل صالح است.

خطیب جمعه تهران اظهار کرد: عمل صالح در ادبیات قرآن عملی است که مبتنی بر دانش و معرفت است و از بالاترین پشتوانه علمی برخوردار است.

وی در ادامه خطاب به مدیران، مسئولان و نمایندگان بیان کرد: هیچ تصمیمی در نظام دینی بدون پشتوانه دینی نباید اتخاذ شود.

ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: با آنکه آرای مردم در شکل‌گیری نهاد‌های سیاسی و نظام دینی نقش تعیین‌کننده دارد و از این منظر رهبر انقلاب برای افزایش اقتدار ملی و سیاسی بر برگزاری شایسته انتخابات ۱۴۰۲، با تلاش برای ارتقای امنیت و سلامت و افزایش سطح رقابت با هدف افزایش سطح مشارکت مردم تاکید کردند، اما زمانی آرای مردم مورد امضای خداوند است که شخصیت‌هایی که انتخاب می‌شوند شایسته باشند.

وی تاکید کرد: مردم، باید عالم را انتخاب کنند. مسئولیت‌ها را باید به دست کسانی بسپارند که از شایستگی بالاتری در انجام عمل صالح و تقوا برخوردار باشند. یعنی اگر انتخاب بود، ولی صلاحیت نبود مورد امضای حضرت علی (ع) نیست. علما مسئولند، کسانی که می‌توانند گره‌ها را بگشایند موظفند در همه عرصه‌ها برای ارتقای سطح عدالت در جامعه حضور پیدا کنند.

خطیب جمعه تهران گفت: عمل صالح مهمترین پشتوانه‌اش علم و دانش است. سنگ بنای قدرت حضرت داود و سلیمان دانش بود. یک نظام سیاسی دانش‌بنیان را بنا نهادند. این دو پیامبر الهی متعهد به عمل و شاکر نعمت بودند از دانش و علم و ظرفیتی که خداوند به آن‌ها عنایت کرده بود درست استفاده کردند. رمز برتری ما بر دیگران دانش ما است.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه باید برای ارتقای سطح دانش تلاش کرد، گفت: وزرا اگر می‌خواهند به ملت ایران خدمت کنند تلاش کنند تصمیمات آن‌ها از بالاترین سطح و پشتوانه علمی و کارشناسی برخوردار باشد. این راه موفقیت و برون رفت از تنگنا‌ها و چالش‌ها است. عمل صالح در کنار دانش و معرفت انگیزه‌های پاک انسانی و الهی که ثمره ایمان به خدا است. اگر راه مبتنی بر دانش را انتخاب کردیم، اما در آن راه ثابت‌قدم نبودیم شکست می‌خوریم، ثبات قدم استواری در راه پیروزی و موفقیت را به همراه دارد.

منبع: فارس
نظرات شما