صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
کد خبر: ۳۳۹۰۶۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

بهترین جنگنده دنیا

در این مطلب به بررسی برترین و مرگبارترین جنگنده های حال حاضر جهان پرداخته و مشخصات آنها را مورد بررسی قرار داده ایم.

رویداد۲۴  حسین فلاحی: آسمان بر فراز سیاره ما، قلمرو جت های جنگنده، وحشتناک ترین و مرگبارترین شکارچی هایی که زمین تاکنون شناخته است بوده است. این شکارچیان مرگبار که در لبه‌ی علم و فناوری قرار گرفته اند برخی از آنها منحصر به یک کشور قدرتمند هستند.

در جایی که زمانی جت‌های جنگنده، نژاد جداگانه‌ای از هواپیماها از بمب‌افکن‌ها بودند، بسیاری از جنگنده‌های مدرن نقش‌های متعددی را بر عهده گرفته و برای قابلیت‌های چند منظوره مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها قادر به انجام همه چیز هستند، از نبردهای شدید هوا به هوا گرفته تا بمباران ویرانگر تا حملات موشکی هوا به زمین. بسیاری از آنها سیستم‌های کامپیوتری پیشرفته و دید واقعیت افزوده را ترکیب کرده اند  تا به خلبانان دید وسیع‌تری از میدان جنگ بدهند. در حال حاضر، ایالات متحده، اروپا، روسیه و چین بخش عمده ای از جت های جنگنده جهان را تولید می کنند.

در حالی که رقابت برای ساخت بهترین جت جنگنده در جهان ادامه دارد، در این مطلب بهترین جنگنده های حال حاضر جهان را گردآوری کرده ایم که نگاهی به آنها خواهیم انداخت.

F-35 Lightning II؛ جنگنده مرگبار آمریکایی

F-35 Lightning II که برای پنهان کاری و ضربه زدن از فواصل بسیار زیاد ساخته شده است، یکی از پیشرفته ترین جت های جنگنده امروزی در آسمان است. طراحی آن با ترکیب یک روکش براق آینه مانند برای ایجاد اختلال در تشخیص بصری و راداری، قابلیت مشاهده کم را در اولویت قرار می دهد.

به گزارش رویداد۲۴ در حالی که سه مدل از این جنگنده موجود است، F-35A مدل استاندارد آن محسوب می شود. مدل F-35B قادر به برخاستن و فرود کوتاه است و برای عملیات از کشتی های تهاجمی آبی خاکی طراحی شده است. در جایی که فرود عمودی برای جت های هریر بسیار دشوار است، F-35B فرود عمودی برای خلبانان را آسان تر می کند. F-35C  با بال های بلندتر که تا می شوند و مصرف سوخت را افزایش می دهند عمدتاً برای استفاده از ناو هواپیمابر طراحی شده است. حداکثر سرعت F-35 آمریکایی  1.6 ماخ است که کمتر از بسیاری از جت های جنگنده دیگر است که امروزه می شناسیم، با این حال F-35 با قابلیت های رادارگریزی و برد بی نظیر درگیری خود این نقص را جبران می کند.


بیشتر بخوانید: موشک خرمشهر ۴ چیست؟


F-35 Lightning II دارای قدرت محاسباتی است و با صفحه نمایش لمسی کنترل می شود. خلبانان مجهز به یک سیستم نمایشگر نصب شده روی کلاه هستند که به سیستم دیافراگم توزیع شده الکترواپتیکی جت متصل می شود تا دید 360 درجه را فراهم کند.

ماهیت تکنولوژی بالای F-35 Lighting II آن را به یک جت جنگنده گران قیمت تبدیل می کند که از حدود 80 میلیون دلار شروع می شود، با هزینه عملیاتی بیش از 40000 دلار در ساعت، اگرچه به اندازه F-22 گران نیست.

F-22 Raptor؛ شکارچی وحشتناک آمریکایی

F-22 Raptor از زمانی که اولین بار تقریباً 26 سال پیش به آسمان رفت، همچنان یک شکارچی وحشتناک در نیروی هوایی ایالات متحده بشمار می رود. این هواپیما به خصوص یک جنگنده دارای قابلیت مانور با بردار رانش است، به این معنی که می تواند جهت موتورهای خود را تغییر دهد. F-22 دارای نسبت رانش به وزن 1.26 در سوخت 50 درصد و نیروی رانش 70000 پوندی است. این ویژگی به این جنگنده حداکثر سرعت 2.25 ماخ می دهد که آن را به یکی از سریع‌ترین جت‌های در حال خدمت تبدیل می‌کند و در ترکیب با قابلیت مانور آن، F-22 به ویژه در هنگام نبرد هوا به هوا توانمند است.

F-22 مشخصات پنهان‌کارتری نسبت به سایر جت‌های جنگنده بدون به خطر انداختن تسلیحات با گنجاندن سه جایگاه تسلیحاتی جداگانه دارد. مانند F-35 Lightning II، F-22 دارای سیستم دید واقعیت افزوده پیشرفته برای خلبانان است.

قابلیت‌های رزمی چشمگیر F-22 یکی از گران‌ترین جت‌های جنگنده با قیمت بیش از 143 میلیون دلا است. علاوه بر این، بیش از 80000 دلار در ساعت برای کار کردن هزینه دارد. هزینه بالا و تمرکز بر نبرد هوا به هوا باعث شده است که F-22 به یک جت منفور برای ارتش ایالات متحده تبدیل شود، زیرا ایالات متحده نیاز بیشتری به جت های جنگنده با قابلیت های چند منظوره دارد و F-35 Lightning II برای این منظور با قیمت بسیار پایین تر عالی است.

Dassault F-4 Rafale؛ جنگنده چندمنظوره فرانسوی

جنگنده Dassault F-4 Rafale یک جت جنگنده فرانسوی است که به ویژه برای درجه بالایی از مانور در آسمان طراحی شده است. این یک جنگنده چندمنظوره دو موتوره است که می تواند هم از ناوها و هم از پایگاه های زمینی عملیات انجام دهد. رافال یک گام مهم تکنولوژیک به جلو نسبت به نسل قبلی خود، F-3R، با اتصالات بهبود یافته از جمله ارتباطات ماهواره ای و سرورهای ارتباطی است.

رافال با حداکثر سرعت 1.8 ماخ و حداکثر ارتفاع 50000 پا، قابل رقابت با سایر جت های جنگنده مدرن است. کاناردهای متحرک آن در نزدیکی دماغه هواپیما آن را به ویژه در ارتفاعات کم چابک می کند. با این حال، برخلاف بسیاری از هواپیماهای مدرن دیگر، رافال با وجود برخی ویژگی‌های رادارگریز، برای هدف رادارگریزی طراحی نشده است. از بسیاری جهات، رافال یک جت جنگنده بسیار سنتی تر است.

داسو رافال در انواع تک سرنشینه و دو سرنشینه عرضه می شود و بیش از 100 میلیون دلار قیمت دارد که آن را به یکی از گران قیمت ترین جت های جنگنده موجود در بازار تبدیل می کند، اگرچه هزینه پرواز آن تنها 18 تا 21 هزار دلار در ساعت است. این تا حدی به دلیل ویژگی های بهینه سازی تعمیر و نگهداری است که پرواز را مقرون به صرفه تر می کند.

Eurofighter Typhoon؛ جنگنده کلیدی ناتو

یوروفایتر تایفون، یک جنگنده کلیدی ناتو است که در سراسر اتحادیه اروپا و خارج از آن استفاده می شود. این هواپیما به گونه ای طراحی شده است که یک هواپیمای جنگی بسیار مؤثر باشد. سیستم پیچیده آویونیک آن از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند ورودی فرمان صوتی مستقیم برخوردار است.

از آنجایی که این هواپیمای ناتو است، تایفون تا حدی توسط چندین کشور اروپایی طراحی و تولید شده است، اگرچه همانطور که ممکن است از شنیدن آن تعجب نکنید، فرانسه به دلیل اختلاف نظر در مورد طراحی آن را از برنامه خارج کرد. حداکثر سرعت آن 2 ماخ است و دارای کاناردهای رو به جلو مانند Dassault F-4 Rafale برای بهبود مانور است. همچنین، مانند رافال، تایفون به عنوان یک هواپیمای رادارگریز در نظر گرفته نشده است.

این جنگنده  برای حفظ امنیت آسمان کشورهای عضو در نظر گرفته شده است. توپ ها و سایر تسلیحات آن بسیار متنوع هستند، از جمله موشک های هوا به زمین Storm Shadow و Brimstone. یورو فایتر تایفون تنها حدود 50 میلیون دلار برای کشورهای اروپایی در اتحادیه اروپا هزینه دارد، در حالی که خریداران خارج از این گروه باید تقریباً سه برابر این قیمت را بپردازند.

SU-35؛ جنگنده مجهز به سیستم جنگ الکترونیک

SU-35 یک جت جنگنده قدیمی است که پس از بیش از سه دهه همچنان جزء اصلی نیروی هوایی روسیه است و همچنین در چین و سایر کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد. این هواپیما با هدف مقابله با F-22 Raptor آمریکایی ساخته شد و مانند F-22، SU-35 دارای بردار رانش برای مانورپذیری بهبود یافته است. این موشک قادر به حمل مقدار زیادی موشک هوا به هوا است و در درجه اول برای درگیری با هواپیماهای دشمن طراحی شده است.

 SU-35 مجهز به سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته است، به ویژه، دارای یک سیستم راداری قدرتمند Irbis-E است که می تواند هواپیماهای دشمن را در برد بیش از 400 کیلومتر شناسایی کند. بر اساس گزارش ها، این هواپیما همچنین می تواند هواپیماهای رادارگریز را در برد حدود 80 کیلومتری ردیابی کند.

با حداکثر سرعت 2.25 ماخ، SU-35 یک جت جنگنده فوق العاده سریع است و می تواند تا 60000 پا عمل کند. با قیمت اولیه حدود 85 میلیون دلار، این جنگنده یک جنگنده ارزان محسوب نمی شود.

SU-57 Felon؛ جنگنده مجهز به سیستم دفاع لیزری

این جت جنگنده کاملاً جدید پس از توسعه از دهه 1970 سرانجام در سال 2020 وارد خدمت شد. از اجزای غیر متعارف "بیونیک" برای ایجاد مزایایی مانند افزایش قابلیت های پنهان کاری استفاده می کند.

SU-57 از بردار رانش برای مانورپذیری بالا استفاده می‌کند و می‌تواند با سرعتی تا 2 ماخ پرواز کند. این جت جنگنده مجهز به سیستم دفاع لیزری است که می تواند موشک‌های دشمن را با پرتوهای لیزر مختل کرده و آنها را به دور از هدف بفرستد. شش دیش رادار بکار گرفته در این جنگنده به آن اجازه می دهد تا 60 هدف را به طور همزمان ردیابی کند. این دیش‌های رادار در اطراف بدنه هواپیما نصب شده‌اند و آن را قادر می‌سازند تا این اهداف را تقریباً از هر زاویه‌ای شناسایی کند. SU-57 طولانی ترین برد مافوق صوت را در بین جت های جنگنده دارد و می تواند بیش از 1500 کیلومتر فراتر از سرعت صوت پرواز کند. SU-57 همچنین ممکن است با موشک های بالستیک مینیاتوری که با سرعت های مافوق صوت حرکت می کنند مجهز شود.

Chengdu J-20 Mighty Dragon؛ جنگنده پنهانکار نسل پنجم چین

جنگنده J-20 یک جنگنده رادار گریز پنهانکار نسل پنجم است که در اختیار نیروی هوایی خلق چین قرار دارد. این هواپیما برای رقابت با جت‌های مدرن ایالات متحده طراحی شده است، اگرچه به سختی می‌توان گفت که آیا واقعاً می‌تواند با آن‌ها در یک جنگ بزرگ برابری کند یا خیر. این جنگنده از موشک ها برای نبردهای طولانی مدت استفاده می کند و دارای یک سیستم حسگر و صفحه نمایش کلاه ایمنی تقویت شده مانند جت های جنگنده آمریکایی با فناوری پیشرفته است.

چنگدو J-20 حداکثر سرعت 2.25 ماخ و برد 4500 کیلومتر دارد. مدل های بعدی J-20 دارای سوپر کروز هستند، به این معنی که می توانند با سرعت بالا حرکت کنند. همانطور که در بالا اشاره شد این یک جنگنده نسل پنجم است و گمانه زنی هایی وجود دارد که بر اساس نقشه های سرقت شده برای F-22 Raptor ساخته شده است. هزینه تولید آن بین 100 تا 120 میلیون دلار است که آن را به یکی از گران قیمت ترین جت های جنگنده تبدیل می کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۷
ناشناس
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۳
اگر هم اف 14 جنگنده خوبی بود خود آمریکا 20 سال پیش اون رو دور نمیریخت
ناشناس
۰۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
یه روزی چهارمین ارتش جهان و سومین نیروی هوایی جهان رو داشتیم...البته نه به حرف بلکه در واقعیت....بهترین جنگنده های امریکایی اول از همه حتی قبل از اسرائیل به نیروی هوایی ایران داده می‌شد...اما الان چی؟؟؟ روس‌ها هم که برای تحویل هر سلاحی اول از همه پول رو چند برابر میگیره و بعد هم با هزار حقه و فریب چند مدل پایین‌تر رو تحویل میده..دقیقا مثل قضیه پدافند اس سیصد که هم مدل قدیمیش رو داد و هم چندین برابر پول گرفت...بعد خیلی سریع اس چهارصد به سوریه داد
علی
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
پس از سمیه چیزی نگفتی؟
پاسخ ها
ناشناس
۲۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
سمیه رفته گلاب بیاره
بهارلو
۰۷:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
هنوز اف ۴ با بیش از پنجاه سال ساخت سرعت اش از خیلی از اینا بالا تره، ۲/۲،ماخ سرعت داره هم بمب و هم موشک میشه روش نصب کرد،تنها فرق شان ،رادار گریز و برد رادار هست که اون هم خودمان انشاالله یه کارایی کردیم و داریم میکنیم
مهران ۱۴۹۰
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
این تسلیحات فوق مدرن در یک جنگ واقعی بیش از حد گران قیمت هستند هنر نیروهای مسلح ایران این است با تسلیحات بسیار بسیار ارزان قیمت تر سطح بالایی از بازدارندگی را ایجاد می کنند و هزینه های دفاعی دشمن را بینهایت افزایش می دهند برای زمان جنگ کشورها فقط به امکانات ساخت خود می توانند اعتماد کنند
همیشه وطن
۰۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۱
ظاهرن نیروی هوایی میخاد بدون عجله بهترین تصمیم واحد رو بگیره . شاید به سوخو ۳۵ روسها قانع نیستند در حال حاضر .
ایرانی
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
پس چرا قاهر تو لیست نیست؟
ناشناس
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
از کوثر چیزی نگفتی؟
پاسخ ها
رایش سوم
۱۷:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
کوثر رفته گل بچینه
نظرات شما