رویداد۲۴ به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی طی سخنانی درخصوص مذاکرات با موضوع رفع تحریمها، گفت: درباره برجام و مذاکرات هستهای دیدگاههای اصولی روشن و اعلام شدهای داریم. ایران ضمن اینکه سیاست خنثیسازی تحریمها را با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و روابط گسترده رو به تزاید با همسایگان و کشورهای دوست در سرلوحه کار خودش قرار داده، اما هیچگاه فرآیندهای دیپلماتیک را با هدف رفع تحریمهای ظالمانه را متوقف نکرده و همچنان ادامه میدهد و بر همان مبنا تبادل پیامها و رایزنیهای دیپلماتیک با طرفهای مقابل در سطوح مختلف از طریق طرفهای واسطه و کشورهای دوست و دارای رابطه نزدیک با طرفهای مقابل ما ادامه داشته و دارد.
وی افزود: در راستای تامین منافع حداکثری ملت ایران، طرفهای ایرانی و دولت ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده و برای انجام مذاکرات جدی و محتوایی به منظور به نتیجه رسیدن مذاکرات هم همواره آمادگی جدی خود را نشان دادند و معیار و ملاک ما هم عملکرد طرفهای مقابل ما بوده و نه اظهارات رسانهای و مواضعی که با اهداف و انگیزههای گوناگون در حوزه رسانه بیان میشود.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: دولت سیزدهم در ارتباط با برجام از ابتدا سیاست اصولی و روشنی را بیان کرده و اینکه برجام همه موضوع سیاست خارجی ما نیست بلکه یکی از موضوعات مرتبط با سیاست خارجی است. در ارتباط با توافق هم صریح اعلام شد که در هرگونه توافقی علاوه بر منویات محکم، مستدل و منطقی رهبری و قانون اقدام راهبردی برای تامین منافع حداکثری و عدم عدول از خطوط قرمز مورد توجه ماست و بر همین اساس کار را ادامه خواهیم داد.
کنعانی در رابطه با آزادسازی داراییهای بلوکه شده ایران، ابراز داشت: پیگیری مشابه آزادسازی داراییهای ایران از مسیرهای مختلف ادامه دارد. به صورت مستقیم با دولتهای ذیربط گفتگو میکنیم و برای تاثیرگذاری موضع غیرقانونی دولت آمریکا از طریق واسطهها مذاکراتی را انجام میدهیم. در نتیجه تلاشها ادامه دارد و گامهای موثری برداشته شده و این روند مورد اهتمام و توجه جدی دولت و دستگاه دیپلماسی است.
وی ادامه داد: موضع دولت سیزدهم درباره اولویت توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی روشن است و در ارتباط با مصر هم همانطور که قبلا تأکید شد و رهبری هم در این ارتباط تصریح کردند، در صورت تمایل دولت مصر برای از سرگیری روابط با ایران، حتما از این رویکرد و تمایل استقبال میکنیم و در این زمینه گام متقابل را برخواهیم داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در واکنش به موضوع تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا، اظهار داشت: امیدواریم که شاهد این اتفاق باشیم، ما همه اقدامات را با نگاه به جنبه انسانی این موضوع انجام دادیم و مذاکرات از طریق واسطهها ادامه دارد و میتوانیم اظهار خرسندی کنیم در صورتی که طرف مقابل همین جدیت را از خود نشان دهد، این رخداد میتواند در آینده نزدیک رخ دهد. در این زمینه منتظر نتیجهدهی گفتگوهای دیپلماتیک از طریق واسطهها هستیم.
کنعانی در رابطه با سفر رییس جمهور به آمریکای جنوبی که صبح امروز انجام شد و ۵ روزه خواهد بود، عنوان کرد: شاهد آغاز سفر ریاست محترم جمهوری در رأس یک هیأت عالیرتبه به سه کشور آمریکای لاتین هستیم. این سفر در پاسخ به دعوت رسمی به عمل آمده از رئیسجمهور انجام شد. آمریکای لاتین جزو حوزههای مهم مورد توجه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده و انشاءالله خواهد بود و این توجه افزایش خواهد یافت چراکه آمریکای لاتین در هندسه سیاسی جهان نقش حائز اهمیتی دارد. ما با اغلب کشورهای این منطقه مواضع و دیدگاههای سیاسی مشترک و نزدیک به هم در ارتباط با موضوعات سیاسی و بینالمللی داریم که به تقویت ارتباطات و همکاریهای ایران و کشورهای این منطقه کمک میکند. ظرفیتهای اقتصادی مکمل بین ایران و کشورهای این منطقه وجود دارد.
وی ضمن اشاره به توانمندیهای ایران در حوزههای صنعتی، تکنولوژیهایهای تک خاطرنشان کرد: توانمندیهای ما مورد نیاز کشورهای دوست ما در آمریکای لاتین است و این مساله فرصت خوبی را برای همکاری برد-برد در زمینههای توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری ایجاد میکند تا طرفین همکاریهای اقتصادی خود را همپای روابط سیاسی ارتقاء ببخشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: یک هیأت اقتصادی نیز پیش از سفر رئیسجمهور به این کشورها سفر کردند و انشاءالله با حضور رئیس جمهور شاهد برگزاری هیأتهای بخش خصوصی و تجاری دو کشور خواهیم بود و در کنار اسنادی که به امضا خواهد رسید، میتوانیم بگوییم در یک نقطه جدیدی از عزیمت و حرکت دوسویه ایران و شرکای ما در منطقه آمریکای لاتین هستیم که بتوانیم روابط اقتصادی و تجاری ایران و کشورهای شریک ما را همپای مناسبات سیاسی در حد قابل قبول تری ارتقاء دهیم.
کنعانی درباره حقآبه ایران از هیرمند اظهار داشت: موضع ایران در این ارتباط روشن است. ایران انتظار دارد بر مبنای معاهده ۱۳۵۱ حقآبه کامل ایران از آب هیرمند به ایران تحویل داده شود. در طول سالهای گذشته شاهد این اتفاق نبودیم. مذاکرات جدی در سطوح مختلف با مقامات دولت سرپرستی موقت افغانستان انجام شد و در نتیجه این مذاکرات به رغم اینکه بخشی از حقآبه ایران تحویل داده شد، ولی این تمام حقآبه بر مبنای این معاهده نبود و ایران بر ضرورت التزام دولت موقت افغانستان بر اجرای کامل معاهده تأکید داشت.
وی افزود: هیأتی از ایران بنا به دستور رئیسجمهور به افغانستان سفر کرد. ما در این مرحله مایل به انجام مسائل رسانهای و خبری نبودیم و اصل اساسی برای ما این است که طرفین با تفاهم و گفتگو زمینه اجرای معاهده و بندهای مربوط به حقآبه ایران را فراهم کنند. گفتگوهای خوبی با مقامات دولت سرپرستی افغانستان انجام و توافق شد تا طرف افغانستانی گامهای مثبت جدیدی بردارد و اقدامات فنی هم انجام شود. بر مبنای سیاست همسایگی و معاهده لازم الاجرا و محترمی که بین دو کشور وجود دارد، انتظار داریم مقامات دولت افغانستان نسبت به معاهده و تامین حق آبه ایران مسئولانه عمل و حسن نیت خود را نشان دهد. حقآبه حق ملت ایران و خاصه حق مردم سیستان و بلوچستان است.
خبر در حال تکمیل ...