رویداد۲۴ حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران، ضمن ارزیابی ادعای اخیر رئیسی مبنی بر اینکه دولت سیزدهم طی این دو سال گذشته در حال پرداخت بدهی دولت گذشته بوده است، گفت: اینکه دولتها در طول یکدیگر هستند امری طبیعی محسوب میشود و همیشه درآمدها و بدهیها به دولتهای بعد منتقل میشود لذا اینکه کسی فکر کند درآمدهای دولت قبل نصیب دولت سیزدهم نشده یا دولت فعلی نباید بدهی دولت قبل را پرداخت کند و نسبت به آن احساس مسئولیت نکند، مشخص است که از حکومت کردن و حکمرانی اطلاعی ندارد.
به گزارش منیبان، بخشهایی از گفت و گوی کنعانی مقدم را در ادامه میخوانید:
علاوه بر این، عذر بدتر از گناه این است که فردی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، رأی مردم را کسب کند، اما مطلع نباشد که دولت در چه شرایط اقتصادی قرار دارد، آیا بدهی دارد و یا وضعیت خزانه به چه صورت است.
در هر صورت رئیسی یا نسبت به وضعیت دولت قبل اطلاع داشته و این مسئولیت را پذیرفته که در این شرایط نباید چنین مواردی را مطرح کند و یا اینکه رئیسی قبل از برعهده گرفتن دولت وضعیت را نمیدانسته که این عذر بدتر از گناه محسوب میشود. در حقیقت چطور ممکن است کسی وارد عرصه انتخابات شود و نداند کشور در چه شرایطی قرار دارد؟
بنابراین بهتر است دولت به جای فرافکنی اعلام کند به کدام یک از شعارهای خود در انتخابات عمل کرده و اگر به شعاری هم عمل نشده، چنین علتهایی داشته که یکی از آنها ممکن است بدهی دولت قبل باشد..
اما همین قضیه بدهی دولت قبل رافع این نمیشود دولت بگوید به شعارهایی که دادم عمل نکردم، چون دولت قبل بدهی داشته است.
بیشتر بخوانید: اعتراض تند سعید قاسمی به رییسی: یا شما عامل گرانی ها هستید یا اصلا فرمان دست شما نیست
لایحه حجاب یکی از مهمترین لوایح دولت سیزدهم محسوب میشود، همین که دولت لایحهای درباره حجاب تهیه کرده و تقدیم مجلس کرده نشاندهنده این نکته است که حجاب مسئله مهمی برای دولت رئیسی محسوب میشود و نه تنها به عنوان یک معضل اجتماعی بلکه به عنوان یکی از آرمانهای انقلاب مطرح است؛ بنابراین رئیسی باید به مسئله حجاب حساس بوده و به دنبال حل مشکل باشد.
مسئله حجاب از دو منظر مطرح میشود دیدگاه اول بحث مذهبی و شرعی حجاب است که مراجع تقلید در این مورد احکامی دارند و مقلدین هم باید به احکام مذکور عمل کنند؛ لذا تفاوت دیدگاه مراجع تقلید در بحث حجاب امر طبیعی است کما اینکه از نظر آیتالله سیستانی بیحجابی و برهنگی جرم انگاری نمیشود.
اما دیدگاه دیگر این است که آیا قانون بیحجابی را جرم انگاری کرده یا خیر اگر جرم انگاری شده دولت در لایحه حجاب میتواند این موضوع را تعدیل کند و به تصویب مجلس برساند؛ لذا تا زمانی که از نظر قانون بیحجابی جرم محسوب میشود قانون باید اجرا شود مگر اینکه در لایحه جدید دولت این مسئله برطرف شود و حکم تعزیر به حرمت شرعی تبدیل شود مانند اینکه اگر کسی نماز نخواند کسی آن فرد ترک کننده نماز را شلاق نمیزند، اما حرمت شرعی زیر پا گذاشته شده است.
رئیسی مجری قانون است و اختیاری درباره اجرا کردن یا اجرا نکردن قانون ندارد بلکه مجلس میتواند در این مورد تصمیم بگیرد. رئیسی تنها کاری که میتواند انجام دهد این است که قانون را به نحو احسن انجام دهد.