رویداد۲۴ عاطفه آخوندی نصرآبادی: بیماری پارکینسون یک اختلال دژنراتیو سیستم عصبی است که حرکات بدن را تحتتأثیر قرار میدهد. علت آن از بین رفتن سلولهای تولیدکننده دوپامین در مغز است که منجر به عدم هماهنگی و کنترل حرکات میشوند.
این بیماری با لرزش، سفتی، کندی حرکت، مشکل در تعادل و راه رفتن مشخص میشود. درحالیکه هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد، راههای درمانی زیادی برای مدیریت علائم و بهبود کیفیت زندگی وجود دارد.
در واقع کاهش استرس یکی از جنبههای مهم درمان بیماری پارکینسون است، زیرا استرس میتواند علائم را بدتر کند و بر سلامت کلی شخص تأثیر منفی بگذارد.
یک اختلال مزمن و پیشرونده سیستم عصبی است که حرکات را تحتتأثیر قرار میدهد. علت آن از بین رفتن سلولهای تولیدکننده دوپامین در مغز است که منجر به عدم هماهنگی و کنترل حرکت میشود.
دوپامین یک انتقالدهنده عصبی است که مسئول انتقال پیام بین سلولهای عصبی در مغز است و حرکات را کنترل میکند. وقتی سلولهای تولیدکننده دوپامین از بین میروند، مغز قادر به ارسال پیامها به طور مؤثر نیست که همین منجر به علائم بیماری پارکینسون میشود.
این علائم میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما بهطورکلی شامل موارد بیان شده در قسمت بعد میشوند.
درحالیکه هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد، اما گزینههای درمانی زیادی برای مدیریت علائم و بهبود کیفیت زندگی وجود دارد. این روشهای درمانی عبارتاند از:
کاهش استرس یکی از جنبههای مهم درمان بیماری پارکینسون است، زیرا استرس میتواند علائم را بدتر کند و بر سلامت کلی تأثیر منفی بگذارد.
بیشتر بخوانید: بیماری تیروئید هاشیموتو چیست؟
چندین راهحل کاهش استرس وجود دارد که میتواند برای مدیریت استرس و بهبود کیفیت زندگی در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون استفاده شود.
این تکنیکها مانند مدیتیشن، یوگا و تای چی، میتوانند برای کاهش استرس و بهبود رفاه کلی در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون استفاده شوند.
طبق تحقیقات نشان داده شده است که این تکنیکها باعث بهبود خلقوخو، کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون میشود.
یک تمرین ذهن و بدن است که ترکیبی از حالات بدنی، تمرینات تنفسی و مدیتیشن را در بر میگیرد. مشخص شده است که این تمرینات در کاهش استرس، اضطراب و افسردگی در افراد مبتلا به پارکینسون مؤثر هستند.
در مطالعهای که در مجله بینالمللی یوگا منتشر شد، محققان دریافتند که هشت هفته یوگا باعث بهبود عملکرد حرکتی و کاهش اضطراب و افسردگی در افراد مبتلا به پارکینسون شده است.
تای چی یک هنر رزمی چینی است که شامل حرکات آهسته، آرام و تنفس عمیق است. مشخص شده است که در کاهش استرس، بهبود تعادل و کاهش زمین خوردن در افراد مبتلا به پارکینسون مؤثر است. در مطالعهای که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، محققان دریافتند که 24 هفته تای چی باعث بهبود تعادل و کاهش افتادن در افراد مبتلا به پارکینسون شد.
روشهایی مانند تنفس عمیق و آرامسازی پیشرونده عضلانی، میتوانند برای کاهش استرس و اضطراب در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون استفاده شوند. این تکنیکها تنش عضلانی را کاهش داده و بهبودی کلی را به فرد میبخشند.
به گزارش رویداد۲۴ از گروههای حمایتی میتوانند برای ارائه حمایت عاطفی و کاهش استرس در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون استفاده کرد. گروههای حمایتی میتوانند انجمنی برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون فراهم کنند تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و از دیگران که چالشهای مشابهی را تجربه کردهاند بیاموزند.
یک رژیم غذایی سالم میتواند برای کاهش استرس و بهبود سلامت کلی در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون مفید باشد. رژیم غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی میتواند مواد مغذی مورد نیاز برای حمایت از سلامت و تندرستی کلی را فراهم کند.
نوعی مراقبه است که شامل توجه به لحظه حال بدون قضاوت است. مشخص شده است که این کار در کاهش استرس و اضطراب در افراد مبتلا به پارکینسون مؤثر است.
در مطالعهای که در مجله بیماری پارکینسون منتشر شد، محققان دریافتند که هشت هفته مدیتیشن ذهنآگاهی، اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد و کیفیت زندگی را در افراد مبتلا به پارکینسون بهبود میبخشد.
بخش مهمی از مدیریت علائم پارکینسون و کاهش استرس ورزش است. ورزشهای هوازی مانند پیادهروی، دوچرخهسواری یا شنا میتوانند سلامت قلب و عروق را بهبود بخشند و استرس و اضطراب را کاهش دهند.
تمرینات مقاومتی، مانند وزنهبرداری، میتواند قدرت عضلانی را بهبود بخشد و سفتی عضلات را کاهش دهد. در مطالعهای که در مجله بیماری پارکینسون منتشر شد، محققان دریافتند که یک برنامه 16 هفتهای ورزش هوازی و مقاومتی عملکرد حرکتی را بهبود بخشیده و استرس و اضطراب را در افراد مبتلا به پارکینسون کاهش میدهد.
شکلی از درمان است که بر تغییر الگوهای فکری و رفتارهای منفی تمرکز دارد و در کاهش اضطراب و افسردگی در افراد مبتلا به پارکینسون مؤثر است.
در مطالعهای که در مجله بیماری پارکینسون منتشر شد، محققان دریافتند که شش جلسه CBT باعث کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود کیفیت زندگی در افراد مبتلا به پارکینسون شد.
شامل گوش دادن یا ایجاد موسیقی بهعنوان راهی برای کاهش استرس و بهبود خلقوخوی است و در کاهش اضطراب و افسردگی در افراد مبتلا به پارکینسون مؤثر است.
در مطالعهای که در مجله بیماری پارکینسون منتشر شد، محققان دریافتند که هشت هفته موسیقیدرمانی باعث بهبود خلقوخو و کاهش اضطراب و افسردگی در افراد مبتلا به پارکینسون شد.
در طب سنتی، بیماری پارکینسون بهعنوان اختلالی در حرکت و عملکرد سیستم عصبی مرکزی است و گزینههای درمانی برای کاهش علائم در این شیوه وجود دارد که میخواهیم به بررسی آنها بپردازیم.
یک گیاه بسیار مفید در طب سنتی است که میتواند در درمان بسیاری از بیماریها مانند دیابت، تشنج و آسم مؤثر باشد. برای درمان پارکینسون، باید توجه داشت که این بیماری با سردی بدن همراه است و گیاه سیاهدانه دارای طبع گرم است.
به همین دلیل، به بیماران پارکینسون توصیه میشود که هر شب سر، مفاصل و پاهای خود را با روغن سیاهدانه آغشته کنند تا به کنترل بیماری کمک شود. همچنین، مصرف خوراکی یک قاشق غذاخوری از این گیاه به همراه عسل و سرکه طبیعی در هر وعدهغذایی توصیه میشود.
یکی از بهترین خوراکیها در طب سنتی برای درمان پارکینسون زیتون شناخته شده است.
گیاهی است که میتواند عملکرد مفیدی در تقویت و تحریک سیستم ایمنی بدن داشته باشد. این گیاه جلوگیری از ضعیف شدن مغز را ممکن میسازد و گردش خون را در آن افزایش میدهد.
برخی افراد زنجبیل را بهعنوان مؤثرترین داروی گیاهی برای درمان پارکینسون میشناسند و شما میتوانید آن را بهصورت دمنوش یا در کنار غذا مصرف کنید.
این گیاه میتواند در تقویت حافظه و هوش تأثیر زیادی بگذارد و از آسیب رسیدن به بخشهای مهم مغز جلوگیری کند. کندر همچنین دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است که میتواند در درمان پارکینسون مفید باشد.
در واقع دارچین نیز جزو گیاهانی است که بیشتر بهعنوان ادویه در غذاها استفاده میشود. این گیاه میتواند در کاهش پروتئینهایی که باعث آسیب رسیدن به سلولهای مغز میشوند مؤثر باشد و برای بهبود حال بیماران مبتلا به پارکینسون عملکرد مفیدی داشته باشد.
در نتیجه متوجه شدیم که بیماری پارکینسون یک اختلال مزمن و پیشرونده سیستم عصبی است که حرکات را تحتتأثیر قرار میدهد.
درحالیکه هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد، گزینههای درمانی زیادی برای مدیریت علائم و بهبود کیفیت زندگی وجود دارد.
کاهش استرس یکی از جنبههای مهم درمان بیماری پارکینسون است، زیرا استرس میتواند علائم را بدتر کند و بر سلامت کلی تأثیر منفی بگذارد.
برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون بسیار مهم است که از نزدیک با یک متخصص برای ایجاد یک برنامه درمانی جامع که شامل راهحلهای کاهش استرس برای مدیریت مؤثر علائم و بهبود رفاه کلی آنها باشد، همکاری کنند.
افراد مبتلا به بیماری پارکینسون با اتخاذ رویکردی پیشگیرانه برای مدیریت استرس و گنجاندن راهحلهای کاهش استرس در برنامه روزانه خود، میتوانند کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند و استقلال خود را تا زمانی که ممکن است حفظ نمایند.