رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: فلافل از آن غذاهاییست که همه ما حتما یک بار آن را آزمایش کردهایم و از مزه خوب آن لذت بردهایم. فلافل برای گیاهخواران هم مناسب است برای همین طرفداران زیادی دارد.
یکی از غذاهایی که بهویژه این روزها طرفدار زیاد پیدا کرده است فلافل است. فلافل در اصل یک غذای لبنانیست که امروزه در سراسر دنیا خورده میشود. در ایران هم این غذا در جنوب کشور به وفور وجود داشت که البته به دلیل مزه و البته قیمت آن که نسبت به غذاها و ساندیچهای دیگر ارزانتر است در همه جای ایران درست و خورده میشود.
فکرش را بکنید در این اوضاع بد اقتصادی که نه میتوان به قیمت غذاها اعتماد کرد و نه به کیفیتشان دلتان بخواهد بیرون ساندویچ بخورید. فلافل از آن دسته غذاهاییست که شاید بتوان گفت کیفیتش چندان دچار تزلزل نمیشود چراکه چیزی جز نخود یا سیبزمینی یا ترکیبی از این دو ندارد بنابراین با خیالی آسودهتر میتوان از آن استفاده کرد و البته اگر بتوانید خودتان آن را در خانه درست کنید که چه بهتر خانواده را هم میتوانید میهمان یک ساندویچ سالم و خوشمزه و مقوی کنید.
در اینجا برایتان دستور درستکردن یک فلافل خوشمزه را آوردیم. امیدواریم درست کنید و در کنار عزیزانتان میل کنید و لذت ببرید.
راستش را بخواهید یکی از دوستان سالها فلافلی داشت و این دستور را از او به یاد دارم. پیشنهاد میکنم حتی شده یک بار آزمایشش کنید.
مواد لازم
نخود
یک لیوان
پیاز درشت
یک عدد
سیر
سه حبه
نان باگت
یک عدد
تخم گشنیز وادویه هفت رنگ
نصف قاشق چای خوری
آب
نصف فنجان
بیکینگ پودر
نصف قاشق چای خوری
نمک
یک قاشق چای خوری
فلفل سیاه و فلفل قرمز وزردچوبه
توجه داشته باشید میزان ادویه کاملا به ذائقه شما خانوادهتان مربوط است بنابراین اگر غذاهای تندتر میخورید میتوانید فلفل این خوراک را بیشتر کنید و یا دیگر ادویهها را.
طرز تهیه
در نخستین مرحله کاری که باید انجام دهید این است که فلافلها را ۴۸ ساعت خیس کنید. این نکته مهم است، چون این کار نفخ نخودها را میگیرد ضمن اینکه ما در این غذا نیاز به نخودهای نرمشده داریم و اگر آنها خیس نخورده باشند کاری نمیتوان انجام داد.
برای خیساندن نخودها بهتر است از آب ولرم استفاده کنید و چندین و چند بار آب را عوض کنید تا بو نگیرد.
پس از گذشت ۴۸ ساعت نخودها را داخل آبکش میریزیم و با آب سرد چندین بار آن را میشوییم. در ادامه نخود را در آبکش کنار بگذارید و اجازه دهید آب اضافی موجود در نخودها خارج شود و آب نخودها به طور کامل گرفته شود.
این کار به زمان نیاز دارد بنابراین شتاب نکنید.
به گزارش رویداد۲۴ توجه داشته باشید اگر قرار است آشپز خوبی باشید و غذهای خوشمزه درست کنید باید شکیبا باشید هیچ غذایی با سرعت درست نمیشود و اگر هم شود با کیفیت و خوشمزه نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماهیچه زعفرانی
در این مرحله باید نخودها را چرخ کنیم تا به شکل خمیر در بیایند. در ادامه یک مرتبه دیگر نخود را به همراه جعفری، سیر و پیاز چرخ میکنیم و با دست به خوبی وزر میدهیم تا مواد با هم به خوبی مخلوط و یکدست شوند.
پس از اینکه مواد ترکیب شدند نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، کنجد و بکینگ پودر را به مایه فلافل اضافه میکنیم و مواد را در حدی مخلوط میکنیم که ادویه به خورد مایه فلافل برود. اگر مایه فلافل خشک بود ۲ قاشق غذاخوری آب اضافه میکنیم تا نرمتر شود.
پس از اینکه مایه فلافل آماده شد یک سلفون روی درب ظرف میکشیم و آن را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا مواد به خوبی مزه دار شوند. پس از گذشت این زمان یک تابه گود و کوچک روی حرارت قرار میدهیم و به اندازهای روغن میافزاییم که فلافلها در روغن شناور باشند.
حالا با دستگاه فلافل زن یا دست فلافلها را شکل میدهیم و در زوغن میاندازیم تا کاملا سرخ شوند و درونشون پوک شود. بسته به حرارت زیر روغن هر قرص فلافل حدودا ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا به طور کامل سرخ شود.
اگر دستگاه فلافلزن نداریم میتوانید با قاشق این کار را انجام دهید.
پس از اینکه فلافلها سرخ شدند آنها را داخل یک توری فلزی میاندازیم تا روغن اضافیشان خارج شود. در اخر فلافلهای اماده شده را به همراه خیارشور، گوجه فرنگی و کاهو در کنار نان مخصوص ساندویچی سرو میکنیم. برای سس فلافل هم میتوانید از سس انبه یا سس گوجهفرنگی استفاده کنید.
در صورتی که تمایل دارید فلافل پس از پخت حالتی پوک و پفکی داشته باشید میتوانید مانند ساندویچیها کمی جوش شیرین به مایه فلافل اضافه کنید. البته به دلیل زیانهای فراوان جوش شیرین بهتر است از بکینگ پودر استفاده شود اگرچه آن هم بیضرر نیست.