رویداد۲۴ سعید شمس: محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با رویداد۲۴ درباره عملکرد رئیسی میگوید: شخص رئیسی هم آدم سالمی است و هم سعی کرده آدمهای سالم را انتخاب کند.
او گفته «برای ارزیابی عملکرد دولت رئیسی باید امکانات موجود بررسی شود. دولت این روزها در حالی آماج هجمهها است که رئیسی هم خزانه را خالی تحویل گرفته است هم بدهی بسیار سنگینی داشته است. در واقع برخلاف دولت روحانی که دولتِ دزدبازار بود، به طوریکه برادران رئیس جمهور و معاون اول و داماد و عروس و فرزندان برخی از وزرا سوءاستفادهگر بودند، ما در این دولت هم شخص رئیسی آدم سالمی است، هم سعی کرده آدمهای سالم را انتخاب کند؛ بنابراین ابراهیم رئیسی یکی از بهترین روسای جمهوری است که ما در این ۴۴ سال داشتیم.
هیچ کس نمیتواند دولت رئیسی را مسبب بالا رفتن قیمتها بداند. البته ما در ایران عملاً گرانی نداریم بلکه کاهش ارزش پول ملی داریم. یعنی دلار گران نمیشود بلکه این پول ما است که نسبت به درهم و سایر ارزها ارزشش کمتر شده است. در افزایش قیمتها عوامل زیادی موثر است که مثلاً میتوان به فتنه سال گذشته اشاره کرد. قبل از فتنه تورم بسیار کم بود و بعد از فتنه به شدت افزایش پیدا کرد. وقتی ۱۷ هزار میلیارد خسارت میزنند و تصور کاذب بیثباتی نظام مطرح میشود، طبیعی است گرانی میآید. اصلاحطلبان باید به دلیل حمایت از فتنه پاسخ بدهند. گلایهام از قوه قضائیه این است که چرا آنهایی را که میگفتند «مهسا امینی کشته شد» پای میز محاکمه نمیکشد؟ این همه آدم در سال سکته میکنند، مرحوم امینی هم یکی از آنها.
اینکه روغن و یکسری چیزهای دیگر گران شده است، به جنگ روسیه و اوکراین ربط دارد. چون این دو کشور ۳۰ درصد غلات و دانههای روغنی را به دنیا صادر میکردند. وقتی اوکراین از حیز انتفاع افتاد و توان صدور نداشت، روسیه هم گفت من هم صادر نمیکنم و به همین دلیل شاهد گرانی افسارگسیخته گندم و روغن در همه کشورها هستیم. حالا دیدید، دولت رئیسی مقصر همه گرانیها نیست.
او در پاسخ به اینکه «حتی صدای بخشی از جریان اصولگرایی هم درآمده است» میگوید: «هر کسی میتواند به روندها اعتراض کند و حتی از حمایتش از کارش ابراز پیشیمانی کند. کمااینکه خیلیها بعد از رای به حسن روحانی آشکارا گفتند کهای کاش این کار را نمیکردند. هیچ کس دولت رئیسی را به فساد و ... متهم نمیکند و فقط مسئله گرانیها است که هیچ ربطی به دولت رئیسی ندارد و به جنگ روسیه و اوکراین و کاهش ارزش پول ملی بر میگردد که باید گفت، بخش زیادی از کاهش ارزش پول ملی به خاطر مردم است.»
«نیاز به ارز خارجی» ارزش پول را کم و «درآمد» ارزش پول ملی را زیاد میکند. پس همه کسانی که جنس خارجی را به اجناس داخلی ترجیح میدهند، در مشکلات معیشتی مقصرند. یعنی آنهایی که سیگار خارجی میکشند، لوازم آرایش خارجی میخرند و تفریحاتشان را در کشورهای خارجی انجام میدهند در کاهش پول ملی سهم دارند. مردم ایران یکی از پرمصرفترین مردمان دنیا هستند. یعنی اگر برق، گاز و آب را کمتر مصرف کنند، موارد ذخیره شده را به ۱۰ برابر قیمت داخل میفروشیم تا ارز وارد کشور شود و ارزانی شود.
برخی میگویند افایتیاف. اگر فرض کنیم ما افای تی اف را بپذیریم و آنها هم ما از از لیست سیاه در بیاورند، تا زمانیکه آمریکا ما را تحریم میکند و بانکهای جهانی را تهدید میکند که در صورت همکاری با ایران برایشان هزینهتراشی خواهند کرد، معلوم است که نتوانند با ایران مبادله تجاری داشته باشند. این را باید بدانیم، افایتیاف فرصتی برای وزارت خزانهداری آمریکا است تا اجازه ندهد ایران تحریمها را دور بزند.
مسئله این است که آمریکاییها نمیخواهند. همانطور که در دولتهای اوباما، ترامپ نخواستند ایران را از فشار خارج کنند، در دولت بایدن و دولتهای بعدی هم همچنان ایران ستیزی را در دستور کار خود خواهند داشت. در واقع آمریکاییها اگر آدم بودند، ما را تحریم نمیکردند.