رویداد۲۴ این روزنامه در یادداشتی نوشت: همراهی وزیر خارجه روسیه با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در زیر سوال بردن مالکیت ایران بر جزایر سهگانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در بیانیه پایانی این شورا، یکبار دیگر درستی نقطه نظرهای مخالفین افراط در روابط با روسیه را به اثبات رساند.
در کمتر از یکسال اخیر، دو قدرت شرقی که دولتمردان جمهوری اسلامی ایران به صورت تعجبآوری برای تشدید روابط با آنها تلاش میکنند یعنی چین و روسیه، غیرقابل اعتماد بودن خود را به اثبات رساندند. رئیس جمهور چین در 20 آذر 1401 در سفر به منطقه با دفاع از موضع انحرافی امارات، مالکیت ایران بر جزایر سهگانه ایرانی خلیج فارس را زیر سوال برد و علیرغم اعتراضات دولت و مردم ایران حاضر نشد عذرخواهی کند و به فاصله 7 ماه بعد از او، وزیر خارجه روسیه با تکرار همان کار، به مردم و دولت ایران بیحرمتی کرد. موضعگیریهای چین و روسیه در موضوع مهم و حساس مالکیت ایران بر جزایر سهگانه ایرانی، نشانه روشنی برای درک این واقعیت است که دولتهای چین و روسیه برای جلب منافع خود حاضرند تمام قواعد اخلاقی و مقررات بینالمللی را زیر سوال ببرند. این هر دو کشور ادعا میکنند با ایران روابط استراتژیک دارند و در عین حال بدیهیترین حقوق ایران را به خاطر منافع خود نادیده میگیرند.
در بیانیه پایانی ششمین اجلاس مشترک وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه که این هفته منتشر شد، از تلاشهای امارات برای ایجاد راهحل مسالمتآمیز برای مساله جزایر سهگانه تنبکوچک، تنب بزرگ و ابوموسی از طریق گفتگوهای دوجانبه و یا دادگاه عدل بینالمللی براساس قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل حمایت شده است.
بیشتربخوانید: ظریف: تهران ادراک اشتباهی از وضعیت روابطش با روسیه دارد؛ فکر میکند روسیه میتواند متحدش باشد
این حمایت به معنای نادیده گرفتن مالکیت ایران بر این سه جزیره است در حالی که دولت ایران در طول سالهای متمادی با صراحت اعلام کرده این جزایر صد درصد ایرانی هستند و هرگونه ادعای امارات نسبت به آنها کاملاً مردود است. از این موضع ایران دولتمردان روسیه اطلاع دارند و علیرغم این آگاهی، برای خوشامد شیوخ امارات و سایر اعضای شورای همکاری خلیج فارس، وزیر خارجه روسیه پای بیانیه مردود وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا را امضا کرده است!
روسیه، علاوه بر این موضوع، در موارد دیگری نیز غیرقابل اعتماد بودن خود را در روابط با ایران به اثبات رسانده است. دو مورد بسیار روشن و خسارتبار عبارتند از ماجرای برجام و جنگ اوکراین. در ماجرای برجام، کارشکنیهای دولت روسیه و شخص لاورف وزیر خارجهاش مانع به ثمر رسیدن مذاکرات شد و در مورد جنگ اوکراین نیز دولتمردان روسیه عامدانه کارهائی کردند که ایران به دخالت در این جنگ و حمایت از روسیه متهم شود و دچار خسارتهای زیادی در سطح بینالمللی و رابطه با اوکراین گردد.
قطعاً آنچه وزیر خارجه روسیه در همراهی با امارات برای زیر سوال بردن مالکیت ایران بر جزایر سهگانه کرده، آخرین خیانت روسها به ما نخواهد بود. به همین دلیل، مسئولان وزارت امور خارجه ما تصور نکنند با احضار سفیر روسیه در تهران میتوانند به ماجرا پایان بدهند. ما به تجدید نظر اساسی در روابط سیاسی با روسیه نیاز داریم تا بتوانیم دولتمردان روس را از ارتکاب این قبیل خیانتها به ملت ایران پشیمان نمائیم