رویداد۲۴ دانشجویان ایران نوشت: احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی تهران، در خصوص الگوی مداخلهای ۹ گام که برای بهبود و بازگشت معتادان متجاهر به جامعه و خانواده در مراکز یاور شهر صورت میگیرد گفت: در گذشته در مراکز ماده ۱۶ فقط سمزدایی انجام میشد و به دلیل نقص در این روند، فرد مجدد به چرخه آسیبها باز میگشت.
وی به هویت بخشی پس از سمزدایی به عنوان گام دوم اشاره کرد و افزود: فردی که تا کمر در سطل زباله فرو میرفت باید به این باور برسد که او هم میتواند نخبه باشد لذا مرحله هویتبخشی در این الگوی مداخلهای ۹ گام بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی تهران، سلامت جسمانی، معنویت افزایی، مهارت و حرفه آموزی، اشتغال در آمدزا، حمایت از خانواده صیانت پس از خروج را از دیگر مراحل ۹ گام برشمرد و عنوان کرد: فرد پس از مهارت آموزی وتخصص و تولید محصول احساس مفید بودن و رضایتمندی از خود پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: وزیر کشور: ۵۰ درصد کودکان غربی پدر ندارند/ اغلب زبالهگردها مهاجران غیرقانونی هستند
احمدیصدر با اشاره به تعامل و هماهنگیبا مراکز حرفه آموزی جهت آموزش به این افراد ادامه داد: فرد آسیبدیده باید هنگام خروج از مرکز یاور شهر به مرحلهای رسیده باشد که بتواند درامد کسب کند. در همین راستا با تعدادی کارخانه تفاهمنامههایی امضا کردیم.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۲۰۰ نفر از افراد احیا شده در فرآیند ۹ گام برای اشتغال به صورت دائم به مراکز طرف قرارداد معرفی شدهاند.
وی در مورد شرایط سخت کاری نیروهای مددکار حوزه آسیبهای اجتماعی عنوان کرد: در زمستان دو سال گذشته در شبهای سرد زمستان حتی یک مورد هم فوتی نداشتیم و این درحالی است که براساس امار در ادوار گذشته تا ۴۰ مورد هم اعلام فوتی کارتنخواب داشتیم. این امر را مدیون نیروهای گشت، مددکار، بهیار و …. هستیم که به صورت مداوم در معرض آسیب هستند.