صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 23
کد خبر: ۳۴۶۷۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۲

بهترین درمان گزگز پا

گزگز پا علامتی رایج است که می‌تواند خفیف یا شدید، موقت یا مزمن باشد. خواندیم که این علامت معمولاً در نتیجه تحت‌فشار قرار گرفتن اعصاب پا ایجاد می‌شود و ممکن است به دنبال پا روی پا انداختن یا نشستن روی پا به مدت طولانی و در نتیجه باعث احساس بی حس شدن و ضعف ساق پا شود.

رویداد۲۴ نازنین احمدی: تجربه گزگز انگشتان پا و به خواب رفتن آن یکی از مشکلات شایع در میان افراد است که اغلب یک‌بار با آن مواجه شده‌اند. در واقع، هر فردی ممکن است به دلایل مختلفی مانند عفونت قارچی، عوامل تحریک‌کننده محیطی، کمبود ویتامین‌ها و غیره با گزگز پا و انگشتان مواجه شود و نیاز به درمان داشته باشد.

بنابراین، برای تشخیص دلیل این مشکل و درمان آن، بهتر است هر چه سریع‌تر اقدام کنید. در این مطلب، هر آنچه که باید درباره گزگز پا و انگشتان و درمان آن بدانید، برایتان شرح داده می‌شود.

چه عواملی باعث گزگز می‌شوند؟

گزگز پا و انگشتان ممکن است به دلایل مختلفی از جمله فشار بر عصب، گردش خون ضعیف و یا علل پایین‌دستی مانند نوروپاتی محیطی ایجاد شود.

بااین‌حال، در بسیاری از موارد، نمی‌توان علت دقیق این مشکل را تعیین کرد. عواملی مانند بیماری‌های عصبی، کمبود ویتامین‌ها، استرس و اضطراب، مصرف داروهای خاص و غیره نیز ممکن است باعث گزگز پا و انگشتان شوند.


بیشتر بخوانید: بهترین روغن برای درد مچ دست


نوروپاتی محیطی یکی از علل شایع گزگز پا و انگشتان است که باعث بی‌حسی و گزگز شدن دست‌وپا می‌شود. این بیماری می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند دیابت، عفونت‌های قارچی و باکتریایی، سموم صنعتی و غیره باشد.

علاوه بر این، بسیاری از عوامل دیگری مانند فشار عصبی، بیماری‌های قلبی، کمبود ویتامین‌ها و غیره نیز ممکن است باعث گزگز پا و انگشتان شوند.

راه‌های درمان گزگز پا

درمان گزگز پا به علت به وجود آورنده آن بستگی دارد. اگر یک بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد که این علائم را ایجاد می‌کند، در صورت درمان این بیماری درمان می‌شود.

به گزارش رویداد۲۴ برای درمان گزگز کف و انگشتان پا، روش‌های متعددی وجود دارند. برخی از این روش‌ها در زمینه طب سنتی و برخی دیگر در زمینه پزشکی و تخصصی قرار دارند. 

استراحت

فعالیت‌هایی را که باعث تحت‌فشار قرار گرفتن عصب می‌شوند را متوقف کنید. یا گاهی اوقات از یک وسیله مناسب برای جلوگیری از حرکت آن ناحیه استفاده کنید.

به‌عنوان‌مثال، می‌توان از مچ‌بند برای بی‌حرکتی مچ دست در فرد مبتلا به سندرم تونل کارپ استفاده کرد. بااین‌حال، استفاده از بریس برای مدت‌زمان طولانی می‌تواند مشکلات دیگری را ایجاد کند. پس باید تحت‌نظر پزشک باشید.

گرمادرمانی

یکی از روش‌های مؤثر در درمان گزگز انگشتان پا و کف پا، استفاده از گرمادرمانی است. می‌توانید از کمپرس گرم، کیسه آب گرم و ماساژ با آب گرم استفاده کنید تا گردش خون در پاهایتان بهبود یابد و گزگز پا کاهش یابد. 

به‌هرحال درصورتی‌که این روش‌ها نتیجه مطلوبی را به دنبال نداشته باشند، بهتر است به روش درمانی جدی و اصولی با پزشک متخصص مراجعه کنید تا بتوانید بهبود یابید.

فیزیوتراپی

استفاده از فیزیوتراپی می‌تواند برای ایجاد قدرت در عضلات اطراف عصب آسیب‌دیده مفید باشد. عضلات قوی‌تر می‌توانند به کاهش فشار و تحت‌فشار قرار گرفتن عصب کمک کرده و از بروز مجدد آن جلوگیری کنند. همچنین، عضلات تقویت شده و قوی، انعطاف‌پذیری، دامنه حرکت و تحرک را بهبود می‌بخشند.

داروها

استفاده از برخی داروها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و حتی تزریق استروئید در ناحیه آسیب‌دیده می‌تواند برای تسکین درد و کاهش تورم و التهاب مفید باشد.

درصورتی‌که گزگز پا به دلیل فیبرومیالژیا به وجود آمده باشد، ممکن است داروهایی مانند پرگابالین یا دولوکستین برای درمان گزگز طولانی‌مدت مفید باشند.

ماساژ پا با روغن گل مغربی

درصورتی‌که پاهای شما به‌صورت مداوم به خواب می‌روند و دچار گزگز می‌شوند، ماساژ با استفاده از روغن گل مغربی می‌تواند به شما کمک کند.

طب سوزنی

یکی دیگر از روش‌های درمانی طب سوزنی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر است، از جمله درمان گزگز پا. در این روش، با تحریک نقاط خاصی در پا، می‌توان به درمان گزگز پا پرداخت.

جلوگیری از گزگز پا

گزگز پا همیشه قابل پیشگیری نیست؛ اما می‌توانید برای کاهش وقوع و شدت آن، اقداماتی انجام دهید. برای جلوگیری از گزگز پا مزمن، این نکات را رعایت کنید:

  • تا جایی که امکان دارد، از حرکت تکراری خودداری کنید.
  • اگر مجبور به انجام حرکت‌های تکراری هستید، بین آن‌ها استراحت کنید.
  • اگر مجبور هستید به مدت طولانی بنشینید، هرازچندگاهی از جای خود بلند شوید و حرکت کنید.
  • نظارت دقیق و مدیریت بیماری‌های مزمن مانند دیابت، به کاهش احتمال گزگز پا کمک می‌کند.

سخن نهایی

گزگز پا علامتی رایج است که می‌تواند خفیف یا شدید، موقت یا مزمن باشد. خواندیم که این علامت معمولاً در نتیجه تحت‌فشار قرار گرفتن اعصاب پا ایجاد می‌شود و ممکن است به دنبال پا روی پا انداختن یا نشستن روی پا به مدت طولانی و در نتیجه باعث احساس بی حس شدن و ضعف ساق پا شود. این حس کمی پس از رفع فشار برطرف می‌شود.

گاهی اوقات، علت خواب رفتن دست‌وپا عارضه جدی‌تری است؛ مانند نوروپاتی محیطی (اختلال در اعصاب سرچشمه گرفته از مغز و نخاع) دیابت و غیره. در این موارد، گزگز دست‌وپا معمولاً موقتی نیست و بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

اگر زمانی احساس سوزش پا و داغ شدن کف پا، گزگز پا، مورمور شدن پاها که از بین نمی‌رود و دائمی است یا مرتباً دچار سوزش کف پا می‌شوید، نیاز است که شما حتماً به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید تا علت اصلی و نهفته احتمالی را تشخیص دهد.

 

نظرات شما