رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: یکی از خوراکهای بسیار خوشمزه و سیرکننده و مناسب فصل گرم سال یعنی تابستان آبدوغ خیار است. غذایی که قدیمیها که بسیار هم نسبت به ما تندرستترند آن را در بسیاری از روزهای گرم سال درست میکردند و دور هم نوشجان میکردند و دل و روحشان از گرما خنک میشد.
طرز تهیه آبدوغ خیار به سلیقه شما بستگی دارد. ممکن است دوست داشته باشید به آب دوغ خیار حتی خیار هم اضافه نکنید و با کشمش و گردو و دیگر مخلفات یک وعده غذای خوشمزه درست کنید و البته شاید دوست داشته باشید به جای همه مخلفات تنها ماست و خیار و کمی آب و یخ داشته باشید. طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی و ترکیب دقیق سبزی آب دوغ خیار که نقش مهمی در خوشمزه شدن آب دوغ خیار دارند را در این نوشته برایتان تهیه کردهایم.
به گزارش رویداد۲۴ تا تابستان و روزهای گرم است دست به کار شوید و براساس سلیقهتان این غذای خوشمزه را درست و نوشجان کنید.
ماست ترش یا شیرین (به ذائقه شما بستگی دارد): به مقدار دلخواه
خیار ریز خرد شده: ۴۰۰ گرم
سبزی خوردن ساطوری خرد شده: ۲۰۰ گرم (ریحان و نعنا باید حتما در ترکیب شما باشد)
خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
کشمش، گردو یا پودر گردو: به میزان دلخواه
سبزی خشک شامل نعناع خشک و شوید خشک: به مقدار دلخواه
پودر ریحان خشک: به مقدار دلخواه
پودر گل محمدی خشک: به مقدار دلخواه
نمک: به مقدار دلخواه
نان خرد شده، یخ و آب: به مقدار لازم
برای درست کردن آبدوغ خیار مجلسی ابتدا ماست را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید. اگر از ماست همزده آماده استفاده میکنید البته نیاز به هم زدن ندارد.
خامه را هم به ماست اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا با ماست یکدست شود.
اگر رژیم دارید و بهدنبال تناسب اندامید میتوانید خامه را حذف کنید.
در این مرحله از طرز تهیه آبدوغ خیار خانگی خوشمزه باید خیارها را ریز ریز خرد کنید و به ماست و خامه بیفزایید و باز هم بزنید.
مواد دیگر را هم به ترکیب بالا بیفزایید و به آرامی هم بزنید. هر کدام از مواد بالا که با ذائقه شما سازگاری ندارند را میتوانید حذف کنید. در مرحله بعد باید آب را اضافه کنید. مقدار آبی که اضافه میکنید بستگی به سلیقه شما دارد. بعضی دوست دارند آبدوغ خیار را سفت و غلیظ میل کنند و بعضی هم آبکی و رقیق دوست دارند.
پس از یکدست شدن آبدوغ خیار با آب، نانها را خرد کنید و به آبدوغ خیار اضافه کنید. برای تزیین آبدوغ خیار از پودر گل محمدی، پودر نعنا و برگ نعنا تازه استفاده کنید. اضافه کردن یخ هم اختیاری است. آبدوغ خیار را میتوانید به عنوان یک فست فود اصیل در وعده پیش غذا یا حتی غذای اصلی میل کنید.
شیر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
تربچه خرد شده: ۴ تا ۵ عدد
گردوی خرد شده نگینی: ۱۰ تا ۱۲ عدد
سبزی خشک: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
خیار خرد شده نگینی: ۴ تا ۵ عدد
پیازچه: ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
کشمش پلویی: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
ماست: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
دوغ ترش: ۱ لیتر
سبزی تازه خرد شده: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ قارچ رستورانی خوشمزه و مجلسی
برای تهیه آبدوغ خیار با شیر و خامه باید خیار را ریز کنید و با ماست ترکیب کنید. سپس تربچه، سبزی خشک و سبزی تازه خرد شده، کشمش پلویی، دوغ ترش، پیازچه، شیر، گردوی خرد شده و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. همه مواد را با هم ترکیب کنید. در آخر آب دوغ خیار خوشمزه خانگیتان را با مقداری نان خشک سرو کنید.
در طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید از سبزیهای خشک استفاده کنید.
برای درست کردن آبدوغ خیار بهتر است از ماست پرچرب و کمی ترش مزه استفاده کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
افزودن مقداری پیازچه یا پیاز خرد شده موجب میشود تا آبدوغ خیار شما خوشمزهتر شود.
بهترین انواع سبزی برای تهیه آب دوغ خیار ریحان، نعنا، پونه، مرزه، ترخون و در صورت تمایل کمی گشنیز یا جعفری است.
ترکیب سبزی آب دوغ خیار تبریز همان ترکیب سبزی خوردن است.
پیشنهاد میشود در طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی از مقداری تربچه خرد شده نیز استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید خامه را از مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار حذف کنید.
برای درست کردن آبدوغ خیار مجلسی بهتر است خیار، گردو و سبزیها را کاملاً ریز خرد کنید.
در صورت تمایل میتوانید از مقداری پودر سیر و زیره برای طعم دادن به آبدوغ خیار استفاده کنید.
اضافه کردن سیر، موسیر و شوید تازه به آب دوغ خیار طعم جذابتری میبخشد.
برای درست کردن آب دوغ خیار بهتر است از ماست چکیده استفاده نشود.
برخی افراد برای خوشعطر شدن آب دوغ خیار یک قاشق غذاخوری گلاب نیز به آن اضافه میکنند.
برای تزئین آبدوغ خیار لاکچری میتوانید از مقداری گل محمدی، گردو و سبزی خرد شده استفاده کنید.
به شکل سنتی برای درست کردن آبدوغ خیار، پوست خیار را جدا نمیکنند.
افزودن مقداری فلفل سیاه سبب خوش طعم شدن آبدوغ خیار میشود.
اگر طبع شما سرد یا بلغمی است، میتوانید از مقدار سیر، گردو، زنجبیل و نعنای بیشتری در آب دوغ خیار استفاده کنید.
پیش از درست کردن آبدوغ خیار خوشمزه خانگی ابتدا ماست را کاملاً بزنید تا یکدست شود.
به جای ماست میتوانید از دوغهای طعمدار آماده یا دوغ کفیر نیز برای تهیه آبدوغ خیار استفاده کنید.
برای خنک شدن آب دوغ خیار میتوانید مقداری یخ به آن اضافه کنید.
آبدوغ خیار معمولاً در کنار نان خشک سرو میشود، اما شما میتوانید این سوپ سرد خوشمزه را با نان تافتون، لواش و دیگر نانهای سنتی نیز سرو کنید.
جالب است بدانید که ارامنه ایران به آب دوغ خیار مقداری کشک خشک یا مایع میافزایند.
به گزارش رویداد ۲۴ آبدوغ خیار یک وعده غذایی بسیار مفید برای درمان گرمازدگی است. به خاطر سبزیجات و نعنا ضد عارضه یبوست و نفخ معده است و گردو و کشمش موجود در آن مقوی و سیرکننده است.