رویداد۲۴ ایلنا نوشت: حیدر محمدی، رییس سازمان غذا و دارو در واکنش به گلایه برخی از اعضای انجمن داروسازان ایران مبنی بر وجود داروخانههای منتخب گفت: در هر موضوعی یک درجهبندی وجود دارد. داروخانهای که خدمات خوب ارائه میدهد، موقعیت مکانی مناسبی دارد، مشتریمدار بوده و… با داروخانهای که ممکن است چنین ویژگیهایی را نداشته باشد یکسان نیست.
وی ادامه داد: حدود ۱۵ هزار داروخانه در کشور داریم. یک سری داروها داریم که به طور مثال کل نیاز کشور به این دارو ۵ هزار عدد است، این دارو را باید به کدام داروخانه بدهیم؟
رییس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مجبور هستیم این دارو را به یک سری از داروخانهها بدهیم و مجبور هستیم داروخانهها را ترازبندی کنیم و براساس طبقهبندی و ترازی که مشخص کردهایم، این داروها را به داروخانههایی که رتبه بالاتری دارند بدهیم.
بیشتر بخوانید: محمدی: وضعیت دارو و تجهیزات بحرانی نیست!
محمدی در پاسخ به این سوال که در فضای مجازی برخی محصولات بهداشتی و آرایشی و مکملهای خارجی به صورت هرمی خرید و فروش میشود، اما مشخص نیست که محصولات آیا تاییدیه سازمان غذا و دارو را دارند یا خیر، آیا در این خصوص ورود کردهاید و نظارتی بر این نوع شرکتها دارید؟ گفت: این موضوع در حیطه اختیارات نهادهای امنیتی است.
وی در پاسخ به این سوال که داروخانههای خصوصی برای تهیه برخی از داروهای مورد نیاز مجبور هستند سبد دارویی را که شرکت توزیع کننده ارائه میدهد تهیه کنند، آیا سبد فروشی دارو توسط شرکتهای توزیع کننده قانونی است، گفت: سبد فروشی توسط شرکتهای پخش غیرقانونی است و اگر داروخانهای نیز با این موضوع مواجه شده است باید به ما گزارش دهد.
رییس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: هیچ شرکت پخشی حق سبدفروشی ندارد، البته نمیگویم که چنین چیزی نیست ممکن است که باشد که این کار تخلف است. اگر داروخانهای به ما اعلام کند که شرکت پخش او را مجبور به خرید سبد دارویی میکند، قطعا با آن شرکت پخش برخورد خواهیم کرد. براساس قانون نیز این برخورد از تعلیق پروانه در مدتهای مختلف تا معرفی به تعزیرات است و با توجه به تخلفی که صورت گرفته قطعا با آنها برخورد میکنیم.
محمدی همچنین در واکنش به اینکه بیماران هموفیلی مدعی هستند که پروتزهای چینی که برای مفصل زانو این بیماران استفاده میشود بیکیفیت بوده و بعد از دو سال نیاز به تعویض مجدد دارد در حالی که قبلا پروتزهای آلمانی و آمریکایی استفاده میشد که ماندگاری بیشتری داشت، گفت: اگر ادعا میکنند که کالایی کیفیت لازم را ندارد یا آسیبزا بوده است باید مستندات خود را به ما ارائه دهند تا ما آن را بررسی کنیم تا مشخص شود که مشکل از کیفیت کالا است یا چیز دیگری. شاید مشکل در حین جاگذاری پروتز بوده است.
وی تصریح کرد: من نمیتوانم در این خصوص اظهار نظری داشته باشم باید مستندات به ما ارائه دهند تا ما آن را بررسی کنیم و مشخص شود که چرا محصولات مشکل دارد، چراکه وقتی شرکتی از ما مجوز ورود یک محصولی را میگیرد این مسیر را طی میکند، بنابراین باید مشخص شود که مشکل از کجاست.