صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 13
کد خبر: ۳۴۷۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

بهترین دارو برای عفونت روده و معده

روده و معده از اصلی‌ترین اعضای بدن هستند که کوچک‌ترین ناراحتی و آسیب به آن‌ها می‌تواند فرد را دچار مشکلات بسیاری کند.

رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدیروده و معده از اصلی‌ترین اعضای بدن هستند که کوچک‌ترین ناراحتی و آسیب به آن‌ها می‌تواند فرد را دچار مشکلات بسیاری کند.
همان‌گونه‌که می‌دانید، روده و معده جزء اصلی‌ترین اعضای بدن بوده و همچنین مشکلات مربوط در زمینه دستگاه گوارش، مربوط به این دو عضو است. وجود عفونت در روده و یا معده در اثر مسمومیت ناشی از سم میکروب‌های موجود در انواع مواد غذایی بروز کرده و فرد را درگیر خود می‌کند.

از رایج‌تری نشانه‌هایی که در اثر این بیماری در بدن افراد به وجود می‌آید، دل درد، استفراغ، سردرد، اسهال و یا اسهال خونی می‌باشد؛ بنابراین می‌توان گفت این نوع بیماری خطرناک بوده و در صورت مشاهده هر کدام از علائم آن باید اقدام به پرداخت آن کرد.

به گزارش رویداد۲۴ باید بدانید تغذیه در درمان این بیماری نقش بسیار مهمی دارد یعنی اگر تغذیه و سبک زندگی درستی داشته باشید می‌توانید از بروز چنین مشکلات و بیماری‌هایی که درمان دراز مدت هم دارند، پیش‌گیری کرد.
اگر خودتان یا یکی از اطرافیانتان به این بیماری دچار است پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.

انواع قرص و دارو برای عفونت معده و روده

اگر شما نیز برای درمان عفونت معده و روده خود به پزشک متخصص مراجعه کرده‌اید، متوجه این موضوع خواهید شد که هر کدام از این متخصصین، با توجه به مهارتی که دارند و با توجه به نوع بیماری و درجه و شدت آن و سن بیمار، دارو‌های متفاوتی را برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. در نظر داشته باشید که هر کدام از این دارو‌ها، علاوه بر فواید و مزایایی که دارند، عوارض مختلفی نیز به دنبال خواهند داشت که این عوارض احتمالی بوده و درصد رویداد پایینی دارند. در ادامه اطلاعات مختصری در مورد هر کدام از انواع قرص برای عفونت روده و معده را برای شما به اشتراک می‌گذاریم.

پردنیزون (prednisone)

نخستین دارویی که در درمان عفونت دستگاه گوارش، تأثیر بالایی دارد، پردنیزون است. معمولاً این نوع از دارو، زمانی برای بیمار تجویز می‌شود که فرد به طور ناگهانی درگیر بیماری شده باشد. زیرا که این دارو خیلی سریع، برای درمان بیماری عمل می‌کند. همچنین در نظر داشته باشید که مصرف این دارو می‌تواند عوارضی مانند افزایش سطح قند خون، افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان و افزایش خطر ابتلا به عفونت‌ها را به دنبال داشته باشد.

بیمارانی که از این دارو استفاده می‌کنند، نباید به طور سریع و ناگهانی مصرف آن را قطع کنند. بلکه بایستی مصرف این دارو را قطع و به جای آن دارو‌های جایگزین و با دوز پایین‌تری را در دراز مدت، مصرف کنند.

قرص مزالازین (Mesalazine)

یکی دیگر از دارو‌هایی که خاصیت ضد التهابی دارد و به منظور جلوگیری از عفونت معده و روده استفاده می‌شود، مزالازین است. مصرف این قرص می‌تواند تا حد زیادی، از میزان درد و التهاب افراد را کاهش دهد. اما در کنار آن، مصرف این نوع از دارو می‌تواند عوارضی همچون سردرد، درد شکمی، حالت تهوع و استفراغ، اسهال، نفخ شکم، یبوست، آکنه، ریزش مو، خارش، کهیر، سوء هاضمه، خستگی، افسردگی، اضطراب، تب و لرز و درد قفسه سینه و… را به دنبال داشته باشد. همچنین در ذهن داشته باشید که مصرف این دارو برای کودکان و افراد زیر ۱۵ سال، مجاز نخواهد بود.

آزاتیوپرین (Azathioprine)

نوع دیگر از دارو‌هایی که جهت سرکوب انواع بیماری‌های سیستم گوارش از جمله عفونت روده و معده، برای بیماران تجویز می‌شود، آزاتیوپرین نام دارد. زمانی که شما مصرف این قرص را شروع می‌کنید، این قرص با کاهش تعداد فعالیت سلول‌هایی که باعث التهاب در روده شما می‌شوند؛ به درمان عفونت روده کمک می‌کند. جالب است بدانید مصرف این دارو به افرادی که درگیر بیماری روماتیسم مفصلی و یا تحت درمان شیمی درمانی بوده‌اند، توصیه می‌شده است. اما علاوه بر آن مصرف این دارو می‌تواند عوارض جانبی غیر معمول مانند التهاب در کبد و پانکراس، تهوع و استفراغ، کم اشتهایی، تب و لرز، مشکلات گلبول‌های خون، آسیب کبدی، احتمال بروز خطر سرطان، یرقان (زردی)، خطر عفونت، ریزش مو و خستگی را در بر داشته باشد.


بیشتر بخوانید:  درمان بیماری بواسیر در مردان


ناتالیزوماب (Tysabri)

ناتالیزوماب نام یکی دیگر از قرص‌هایی بوده که می‌تواند عفونت روده و معده را کاهش دهد. زیرا با مصرف این دارو، توانایی گلبول‌های سفید خونی که باعث التهاب می‌شود را از بین خواهد برد. در واقع می‌توان گفت مصرف این دارو، یک نوع سرکوب‌گر برای سیستم ایمنی افراد محسوب می‌شود. در صورتی که این سلول‌ها به روده بیمار نرسد، امکان این وجود دارد که میزان عفونت روده و معده آن کاهش یابد.

کلاریترومایسین (Clarithromycin)‌

می‌توان گفت، یکی از بهترین و پرکاربرد‌ترین قرص‌هایی که برای درمان عفونت دستگاه گوارش، تجویز می‌شود، کلاریترومایسین است. این نوع از دارو معمولاً برای افرادی که درگیر بیماری هلیکوباکتر پیلوری در معده هستند، تجویز می‌شوند. همچنین لازم است بدانید که برای درمان این بیماری، فرد باید دوز ۵۰۰ آن را مصرف کند. همچنین این را در نظر داشته باشید که قیمت این قرص، نسبت به سایر دارو‌های مصرفی، بیشتر است. ممکن است پس از مصرف این دارو، مزه ناخوشایند در دهان، تهوع و اسهال به شما دست دهد.

مترونیدازول (Metronidazole)

مترونیدارول به عنوان مناسب‌ترین قرص برای عفونت معده و روده شناخته شده است و می‌توان گفت رواج بسیاری دارد. اما معمولاً این قرص جایگزین داروی آموکسی سیلین می‌شود و برای کسانی مناسب است که نمی‌توانند از دارو‌هایی با خاصیت آنتی بیوتیک استفاده کنند. معمولاً اکثر پزشکان برای درمان عفونت سیستم و دستگاه گوارش، دوز ۵۰۰ میلی گرم آن را برای بیمار تجویز می‌کنند. عوارض این قرص در برخی از موارد شامل مزه غیرطبیعی در دهان، تهوع و بی‌اشتهایی، سردرد و در موارد نادری تحریک اعصاب است.

سخن پایانی

به پایان بخشی دیگر از مطالب در سایت پزشکبان، رسیدیم. در طی این مطلب درباره بهترین دارو برای عفونت روده و معده صحبت کردیم و اطلاعات اندکی درمورد هرکدام از دارو‌ها، در اختیارتان قرار دادیم.

هنگامی‌که علائم بیماری نشان از حاد بودن آن دارد؛ مراجعه به پزشک و مصرف دارو الزامی است. در صورت بروز شدید علائم بیماری و ادامه یافتن آن، بدن برای از بین بردن میکروب‌های موجود و پاک سازی اندام‌ها به دارو نیاز دارد؛ بنابراین پزشک معالج دارو تجویز خواهد کرد. تأکید می‌شود که دارو‌ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید. اما در شرایطی که عفونت روده در مراحل ابتدایی باشد، می‌توان از دارو‌های گیاهی به عنوان یک کمک‌کننده در کنار روند درمان نیز استفاده کرد.

برای درمان عفونت روده و معده به چه مدت زمان نیاز داریم؟‌

می‌توان گفت درمان این بیماری، بستگی به نوع عفونت روده‌ای دارد که شما دچار آن شده‌اید. برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های ناشی از غذا، می‌توانند در عرض ۲۴ ساعت از بین بروند، اما برخی از آن‌ها که انگلی هستند، ممکن است که درمان آن ماه‌ها طول بکشد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
معده درد هرگز خوب نمیشه
نظرات شما