رویداد۲۴ ایسنا نوشت: دکتر شهنام عرشی گفت: در آستانه فصل پاییز بویژه در شهریور ماه نگرانی ما از شیوع وبا افزایش مییابد چرا که به شکل سنتی و به دلایل مختلف در این ماه شیوع بیماری اتفاق میافتد؛ هرچند که هنوز مشکلی خاصی نداشتهایم.
وی با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در تغذیه در تجمعات، اظهار کرد: توصیه ما این است که افراد از مواد غذایی خام استفاده نکنند و ترجیحا در جایی که از شستوشوی کاهو و صیفیجات مطمئن نیستند از مصرف سالادها خودداری کنند.
عرشی با اشاره به اهمیت مصرف آب سالم در پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا و از جمله وبا، تصریح کرد: افراد حتما باید از آب لولهکشی یا بطری شده استفاده کنند. با رعایت این مسائل امیدوار هستیم که مشکل بیماریهای حاد اسهالی در افراد به حداقل برسد.
بیشتر بخوانید: خطر حضور پشه آئدس در شمال کشور/ آئدس در رشت و انزلی شناسایی شد!
او با بیان اینکه نگرانی از شیوع وبا تنها منحصر به سفرهای خارجی نیست، تاکید کرد: افراد در سفرهای تابستانی داخلی خود نیز باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، ادامه داد: با شروع فصل گرما یعنی از خردادماه در تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور مرتبا نمونهگیری و کشت برخی موارد اسهالی از نظر میکروب وبا انجام میشود و به محض مثبت شدن پاسخ تستها، بلافاصله اقدامات پیشگیری کننده آغاز میشود. اوایل امسال چند مورد محدود از وبا داشتیم که همگی وارده از کشورهای پاکستان و افغانستان بودند، اما تا پایان مهرماه دانشگاههای ما در حالت آمادهباش هستند.
وی افزود: وبا یک بیماری اسهالی حاد عفونی و به شدت مسری است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به باکتری "ویبریوکلرا" ایجاد میشود و در صورتی که به موقع درمان نشود، موجب کم آبی شدید بدن شده و منجر به مرگ انسان میشود.
او تاکید کرد: این میکروب از طریق مدفوع انسان دفع شده و میتواند موجب آلودگی آب و مواد غذایی شود. استفاده از آب سالم، دفع بهداشتی مدفوع و رعایت بهداشت دست مهمترین راههای پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا از جمله وبا است.
معمولا زوار با خودشان بیماری انتقال می دهند اما چون توهین تلقی می شود پنهانکاری می کنند و در اپیدمی، پنهانکاری آدم می کشد.