صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 05
کد خبر: ۳۴۷۹۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۹ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۲

۵ تفاوت بلیط هواپیما ارزان و بلیط هواپیما گران

همان‌طور که می‌دانید سفر با هواپیما یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای مسافرت به شمار می‌آید. اگر تجربه‌ خرید بلیط هواپیما را داشته‌ باشید می‌دانید که بلیط‌های هواپیما با قیمت‌های بسیار متنوعی به فروش می‌رسند به طوریکه گاهی دو بلیط هواپیما در یک ساعت و یک روز و به یک مقصد مشخص، تفاوت قیمت سه چهار برابری دارند.

 

رویداد۲۴ شاید برای شما سوال شده باشد که این تفاوت قیمت قابل توجه چه دلایلی می‌تواند داشته‌ باشد؟ در این نوشته به صورت مفصل به این سوال پاسخ خواهیم داد.

تفاوت بلیط پروازهای اکونومی و بیزنس

یکی از مهم‌ترین دلایل تفاوت قیمت بلیط‌های هواپیما، تفاوت کلاس پروازی آن‌هاست. بلیط‌های هواپیما در سه کلاس اکونومی، بیزنس و فرست کلاس قرار می‌گیرند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند که روی قیمت بلیط تاثیرگذار است. به طور کلی بلیط‌های اکونومی اقتصادی‌ترین گزینه هستند و دارای امکانات محدودتری نسبت به گزینه‌های دیگرند. بلیط‌های بیزنس کلاس در سطح بعدی قرار می‌گیرند و دارای امکانات رفاهی بیشتری نسبت به بلیط‌های اکونومی هستند. بالاترین سطح امکانات و کیفیت نیز مربوط به بلیط هواپیما فرست کلاس یا درجه یک است. بنابراین هنگام خرید بلیط هواپیما به نوع بلیط دقت کنید. در ادامه به 5 مورد از تفاوت‌های پرواز کلاس اکونومی و بیزنس می‌پردازیم:

صندلی‌های راحت‌تر و جای بهتر در کلاس بیزنس: یکی از مهم‌ترین موارد تفاوت کلاس اکونومی و بیزنس، تعداد و محل قرارگیری صندلی‌های این دو بخش در یک هواپیما است.کلاس اکونومی بیشترین تعداد صندلی را داراست. این صندلی‌ها در بخش انتهایی هواپیما و با فاصله‌ی نسبتا کمی نسبت به یکدیگر قرار گرفته‌اند. کلاس بیزنس دارای صندلی‌های کمتری است که در بخش جلویی هواپیما قرار گرفته‌اند. این صندلی‌ها کیفیت بهتری داشته و دارای فضایی اختصاصی هستند تا افراد در طول سفر از آسایش بیشتری بهره ببرند.

غذا و نوشیدنی: در پروازهای کلاس اکونومی، غذا و نوشیدنی‌ از تنوع خاصی برخوردار نیست و عموما یک یا دو نوع غذا و نوشیدنی که معمولا غذای سرد است، برای همه‌ی مسافران سرو می‌شود. این در حالیست که در پرواز کلاس بیزنس، مسافران می‎‌توانند از منوی موجود و از بین چندین غذا که شامل غذاهای گرم نیز می‌شوند، غذا و نوشیدنی موردنظر خود را خود انتخاب کنند.

خدمات فرودگاه: در فرودگاه نیز افرادی که بلیط هواپیما کلاس بیزنس خریداری کرده‌اند از سالن انتظار بهتر و بزرگتری برخوردارند که به سالن‌هایCIP(Commercial Important Person)  معروف هستند. این سالن‌ها بزرگتر و خلوت‌تر بوده و امکانات بیشتری نسبت به سالن‌های عمومی دارند.

الویت پیاده شدن: همانطور که گفتیم، صندلی‌های کلاس بیزنس در پروازها در بخش جلویی هواپیما قرار می‌گیرند و به همین دلیل این مسافران در الویت پیاده شدن از هواپیما نیز قرار دارند و به محض فرود هواپیما و بدون معطلی از آن خارج خواهند شد.

امکانات حین پرواز: صندلی‌های بخش بیزنس کلاس، عموما دارای مانیتورهای اختصاصی هستند که با استفاده از هدفون‌هایی که در طول پرواز در اختیار مسافران قرار می‌گیرد، قابل استفاده‌اند. این در حالیست که پروازهای کلاس اکونومی معمولا دارای یک صفحه مانیتور عمومی و یا چند مجله و روزنامه هستند. اهمیت استفاده از این سرگرمی‌ها و راحتی صندلی‌ها در پرواز بیزنس کلاس، در سفرهای طولانی بیش از پیش مشخص می‌شود.

 

تفاوت بلیط ایرلاین‌های گران و ارزان

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت بلیط هواپیما، ایرلاین‌های مختلف ارائه‌دهنده‌ی پروازها هستند. فرقی هم نمی‌کند بلیط چارتر هواپیما دارید یا بلیط هواپیما معمولی، دلایل متفاوتی برای این تفاوت قیمت وجود دارد که در ادامه 5 مورد از این دلایل را برای شما شرح خواهیم داد:

نوع هواپیماهای ایرلاین: هرچه یک ایرلاین از هواپیماهای مدرن‌تر، جدیدتر و مجهزتری استفاده کند، قیمت بلیط‌های آن بیشتر خواهد بود. همچنین ایرلاین‌هایی که از هواپیماهای قدیمی‌تر در پرواز‌های خود استفاده می‌کنند، بلیط‌های ارزان قیمت‌تری دارند.

میزان بار مجاز: میزان بار مجازی که هر مسافر در یک پرواز داخلی می‌تواند با خود همراه داشته باشد، معمولا 20 کیلوگرم است و این میزان بار مجاز در پرواز‌های خارجی به 30 کیلوگرم افزایش پیدا می‌کند. با این وجود ایرلاین‌های مختلف میزان بارهای مجاز مختلفی را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. هرچه این میزان باز مجاز بیشتر باشد، قیمت بلیط هواپیمای آن ایرلاین، بیشتر خواهد بود.

رسمیت به عنوان ایرلاین تجاری یا تفریحی: مسافران تفریحی و تجاری نیازها، عادات و بودجه‌های متفاوتی دارند. مسافران تجاری عموما از بودجه‌ی بیشتری برخوردار هستند و به همین دلیل در صورتی که یک ایرلاین به عنوان ایرلاین تجاری شهرت پیدا کند، بلیط‌های آن گران‌تر خواهد بود.

خدمات ارائه شده: طبیعی است که هرچه کیفیت و میزان خدمات ارائه شده توسط یک ایرلاین بیشتر باشد، هزینه‌ی بلیط آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

شهرت و فعالیت ایرلاین: هرچه میزان فعالیت و مسیرهای تحت پوشش یک ایرلاین بیش‌تر باشد، قیمت بلیط‌ هواپیمای آن ایرلاین افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین هرچه یک ایرلاین از شهرت بیشتری برخوردار باشد، هزینه‎‌ی رزرو بلیط در آن ایرلاین بیشتر خواهد بود.

آیا همیشه این تفاوت قیمت، به علت تفاوت زیاد در سطح خدمات و کیفیت است؟

جواب این سوال در یک کلام "خیر" است! در بسیاری از موارد، علت تفاوت قیمت بلیط هواپیما، تنها عرضه‌کنندگان متفاوت بلیط هستند. یعنی یک بلیط یکسان، با کیفیت و خدمات مشابه، توسط دو عرضه‌کننده‌ی مختلف به قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسد. در این موارد بسیار مهم است که بتوانیم ارزان‌ترین و مناسب‌ترین قیمت برای بلیط موردنظرمان را پیدا کنیم. خوشبختانه سفرمارکت این امکان را برای مسافران و خریداران بلیط هواپیما به وجود آورده‌است تا با مقایسه‌ی قیمت‌ بلیط‌های یکسان ارائه شده توسط عرضه‌کنندگان مختلف، ارزان‌ترین بلیط را انتخاب کرده و خریدارای کنند.

کلام آخر

تفاوت قیمت بلیط‌های هواپیما می‌تواند دلایل مختلفی داشته‌باشد که در این نوشته به بخشی از این دلایل مانند کلاس پرواز و ایرلاین‌های متفاوت ارائه‌دهنده‌ی پرواز پرداختیم. همانطور که گفتیم هرچه کیفیت پرواز و خدمات آن بیشتر باشد، هزینه‌ی خرید بلیط آن بیشتر خواهد بود. این تفاوت کیفیت درمورد پروازها با کلاس‌های متفاوت (فرست کلاس، بیزینس کلاس و اکونومی) به شکل مشهودی قابل مشاهده است. همچنین ایرلاین‌های متفاوت نیز باتوجه به کیفیت هواپیما و شهرت خود بلیط‌هایشان را با قیمت‌های متفاوتی ارائه می‌دهند. با این وجود گاهی اوقات دو بلیط یکسان بدون هیچ‌گونه تفاوت کیفیت در ارائه‌ی خدمات و تنها به دلیل این که توسط عرضه‌کنندگان متفاوتی ارائه می‌شوند، با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسند. در چنین موقعیت‌هایی مقایسه‌ی این قیمت‌ها به ما کمک می‌کند تا ارزان‌ترین بلیط را خریداری کرده و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنیم و همانطور که اشاره کردیم سفرمارکت امکان این مقایسه را به خوبی فراهم کرده‌است.

نظرات شما