رویداد۲۴ اعتماد آنلاین نوشت: زنی با مراجعه به دادسرای جنایی درخواست رفع موانع فروش ارثیه خود را مطرح کرد.
زنی با مراجعه به دادسرای جنایی با طرح خواسته خود در مورد رسیدگی به اشتباهی که به نظر میرسد در صدور گواهی فوت مادرش و فرد دیگری صورت گرفته درخواست رسیدگی و اصلاح موضوع را مطرح کرد.
با طرح درخواست این زن، پرونده به شعبه پنجم بازپرسی این دادسرا ارجاع شد و زن میانسال وقتی مقابل بازپرس محمد جواد شفیعی قرار گرفت گفت: مادرم ۱۰ سال قبل فوت شد. او مدتی درگیر بیماری بود و مدارک پزشکیاش هم وجود دارد. پس از فوت بر اساس گواهی فوتی که در دست داشتیم او را دفن و سنگ قبر نصب کردیم. با گذشت ۱۰ سال تصمیم به فروش قطعه زمینی گرفتیم که به نام او ثبت شده است برای همین برای انجام کارهای انحصار وراثت و بقیه کارها اقدام کردیم. وقتی برای فروش زمین مورد نظر که در یکی از شهرستانها است به آنجا رفتیم با یک مشکل روبهرو شدیم و فهمیدیم که امکان فروش زمین برایمان وجود ندارد. گواهی فوت فردی دیگر در سیستم به جای گواهی فوت مادرم ثبت شده است.
بیشتر بخوانید: تقسیم ارث مادر چه مراحلی دارد؟
با بررسی اولیه مشخص شد ادعای زن درست است و گواهی فوت مادرش به نام فرد دیگری صادر شده است که فقط تاریخ تولدش با مادر این زن یکی است، اما اسم و فامیلی متفاوتی دارد و حتی معلوم نیست آیا فردی که گواهی فوت برایش صادر شده واقعا مرده یا هنوز زنده است؟
بنابراین بازپرس پنجم جنایی تهران دستور استعلام از ثبت احوال را صادر کرد تا مشخص شود فرد دومی که گواهی فوت برای او صادر شده واقعا فوت شده یا زنده است. به این ترتیب اگر فردی که گواهی فوت برایش صادر شده زنده باشد باید گواهی فوت او باطل شود. در غیر این صورت گواهی فوت مادر شاکی پرونده و فوت شده دیگر اصلاح خواهد شد.