صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 29
کد خبر: ۳۵۲۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۰۷ آبان ۱۴۰۲

طرز تهیه خورش قورمه‌سبزی

دوست‌داشتن قورمه‌سبزی چیزی نیست که امروز مربوط به مرزهای ایران باشد. این خورش خوش‌بو و خوشمزه از غذاهای سنتی ماست که یادگرفتن آن بر هر کسی واجب است.

رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: یکی از خوشمزه‌ترین و مشهورترین غذاهای سنتی ایرانی خورش قورمه‌سبزیست که بسیار محبوب است نه تنها در ایران بل‌که در تمام دنیا. ایرانی‌ها قورمه‌سبزی را جهانی کرده‌اند و آن را به سراسر دنیا برده‌اند. 

شاید کم‌تر کسی از کوچک و بزرگ را بتوان پیدا کرد که قورمه‌سبزی دوست نداشته باشد اما همین غذای خوش عطر و بو درست‌کردنش اگرچه دشوار نیست اما ترفندهای خاص خود را دارد و هر کسی نمی‌تواند از پس درست‌کردن یک خورش قورمه‌سبزی خوش‌مزه برآید.

به گزارش رویداد۲۴ جالب است بدانید قورمه‌سبزی در ایران پهناور به اشکال گوناگون درست می‌شود برای نمونه تبریزی‌ها در آن لوبیا چشم‌بلبلی می‌ریزند و رشتی‌ها بادمجان که هر یک خوش‌مزگی‌های خاص خود را دارد و هیچ‌یک از این تغییرات از مزه و بوی آن کم نمی‌کند. 

در این مطلب می‌خواهیم هم آموزش این غذا را برایتان بگذاریم و هم ترفندها و راه‌هایی برای خوش‌مزه و جاافتادن آن. تا پایان با ما همراه بمانید.

طرز تهیه قورمه‌سبزی

مواد لازم:

سبزی (شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، شنبلیله) یک و نیم پیمانه
آب‌غوره یک و نیم پیمانه
لوبیا قرمز یا چیتی یک و نیم پیمانه
لیمو عمانی (شسته و هسته گرفته) ۳ عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق مربا خوری
زردچوبه به میزان لازم
گوشت ۳۵۰ گرم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زعفران (ساییده شده) ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

ابتدا در ظرفی مناسب سبزی‌ها را کاملا خرد کرده و با مقداری روغن کاملا سرخ می‌کنیم تا رنگ آن به صورت سبز بسیار تیره در بیاید. در ظرفی جدا پیاز را نگینی کرده و نیمه سرخ می‌کنیم و گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و آن را تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد. زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و دوباره تفت می‌دهیم تا رب کاملا سرخ شود. زعفران را آب کرده و نیمی از آن را به همراه سبزی سرخ شده به مواد اضافه می‌کنیم.

لوبیا چیتی را شسته و آب آن را با آبکش گرفته و به مواد بیفزایید و خوب تفت می‌دهیم. پس از کمی تفت دادن مقداری آب جوش به غذا اضافه کرده و اجازه می‌دهیم با حرارت ملایم بپزد. پس از یک و نیم تا ۲ ساعت لیمو عمانی‌های شسته شده و هسته گرفته شده و بقیه زعفران آب کرده را به قورمه سبزی اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم نیم ساعت بپزد. پس از آن آبغوره و نمک را به خورش اضافه می‌کنیم و باز هم ۱۵دقیقه به خورش زمان می‌دهیم تا جا بیفتد.

فوت و فن خوشمزگی قورمه سبزی

سبزی قورمه سبزی بر خلاف سبزی دیگر غذاها مانند آش و کوکو باید به طور کامل به صورت ریز خرد شود. دلیل این امر این است که اگر سبزی قورمه سبزی به صورت درشت خرد شود، خورش جا نمی‌افتد.

در صورتی که می خواهید خورش قورمه سبزی به خوبی روغن بیندازد، حتما باید آن را به صورت کاملا ریز خرد کنید. اگر از چاقو برای خرد کردن سبزی استفاده می‌کنید، حتما از یک چاقوی تیز استفاده کنید تا سبز له نشود.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه


افزودن رب آلوچه به جای رب گوجه فرنگی غذای شما را خوشمزه‌تر می‌کند.

برخی افراد در سبزی قورمه اسفناج استفاده نمی‌کنند کوشش کنید دست‌کم یکبار این خورش را با اسفناج بپزید تا متوجه تفاوت طعم بسیار فاحش آن باشید.‌

می‌توانید به جای آبغوره از گرد لیمو عمانی یا گرد غوره هم استفاده کنید.

توجه داشته باشید هرچه قورمه سبزی بیش‌تر بپزد خوشمزه‌تر می‌شود.

سرخ کردن سبزی با روغن نباتی به خوشمزه‌تر شدن خورش کمک زیادی می‌کند.


برای تهیه قورمه سبزی نذری و رستورانی برای مجالس می‌توانید مواد لازم رو به نسب افراد بیفزایید.

برای سیاه شدن خورشت قورمه سبزی رب گوجه را یا به خورشت اضافه نکنید یا مقدار آن خیلی کم باشد.

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی در جا افتادن آن است؛ بنابراین در پخت قورمه سبزی هیچ‌گاه شتاب نکنید و اگر کم‌تر از ۲.۵ ساعت وقت دارید؛ بهتر است غذای دیگری را برای خودتان انتخاب کنید. برای پخت قورمه سبزی ار زودپز استفاده نکنید.

به گزارش رویداد۲۴ درواقع باید بدانید تمامی غذاهای ایرانی به‌ویژه خورش‌ها نیازمند زمان کافی هستند تا به‌اصطلاح جا بفتند. باید این غذاها را با شعله کم و در آرامش بپزید تا نتیجه خوبی به دست آورید. 

برای این‌که در پایان عطر قورمه سبزی در تمام خانه بپیچید، می‌توانید از یک ترفند ساده استفاده کنید. برای این منظور ۱ قاشق شنبلیله خشک شده را پودر کنید و در روغن چند ثانیه تفت دهید، سپس در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، به قابلمه اضافه کنید. این کار عطر بسیار جذابی به خورش شما می‌دهد.

 

 

 

نظرات شما