رویداد۲۴ شیوا سپهری: نام کیوان امام وردی در همان آغاز جنبش میتو ایرانی شنیده شد. جنبشی که قربانیان جنسی درباره قرار گرفتن در موقعیتهای تعرض و تجاوز سخن گفتند. تا همین امروز نام او جزو پروندههای معروف تجاوز جنسی مطرح میشود. او در همان آغاز انتشار روایتهای تجاوز بازداشت شد و آخرین خبرها حاکی از آن است که او از اتهام افساد فیالارض تبرئه شده است. اتهامی که او را زیر تیغ اعدام میبرد. با اینحال نکته عجیب این خبر این بود که قاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی او با تبدیل قرار بازداشت به قرار وثیقه سنگین ۳۰۰ میلیارد تومانی است. مشخص نیست آیا کیوان اماموردی میتواند این وثیقه را تهیه کند یا خیر.
کیوان امام وردی متولد سال ۱۳۶۶ زاده تهران است. او دانش آموخته دانشگاه تهران در رشته باستان شناسی است که چند سالی است به اتهام تجاوز در زندان به سر میبرد. گفته میشود که او اطراف میدان انقلاب، کتابفروشی داشت.
جنبش میتو یکی از جنبشهایی نبود که نخستین بار از ایران آغاز شود با اینحال ایران یکی از کشورهایی بود که با موجهای آن همراه شد. این جنبش که فضای شبکههای اجتماعی را فضایی برای بیان بیپرده آنچه بر قربانیان جنسی میگذشت، کرده بود به سرعت شیوع یافت. از همان ابتدا نیز عمدتاً چهرههایی مطرح میشدند که از شهرت در فضای عمومی برخوردار بودند یا سلبریتی بودند. افرادی روایتهای خود را انتشار دادند که چندین سال سکوت کرده بودند و حتی فضای اجتماعی کشور راه را بر بیان دردهای قربانیان بسته و حتی انگشت اتهام را به سوی قربانیان نشانه میرفت. در نهایت جنبش میتو یکی از نشانههایی بود که به عدم سکوت قربانیان و دادخواهی آنان اشاره داشت. کیوان امام وردی نخستین کسی بود که با این اتهام از سوی پلیس بازداشت شد و از معروفترین پروندههای آن زمان میتو ایرانی به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: آیدین آغداشلو کیست؟
ماجرا از جایی شروع شد که چند دانش آموز پشت کنکوری از تعرض یک معلم مرد کنکور سخن گفتند. البته این مساله به سرعت تکذیب شد و روایان نیز آن را تکذیب کردند. اما در نهایت این آغازی برای انتشار تعداد بیشتر روایتهای آزار شد.
به گزارش رویداد۲۴ دانشجویان دختر پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران نخستین کسانی بودند که از مورد تجاوز قرار گرفتن از سوی فردی به نام کیوان امام وردی یکی از دانشجویان دانشگاه تهران خبر دادند. در روایتهای آزاری که منتشر شد، شبهاتی درباره ادامهدار بودن این تجاوزها از سال ۸۶ مطرح شد و اغلب الگویی تکراری نیز دارند. گفته میشد که او با برگزاری تورهای گردشگری و ایرانگردی دختران به خانه دعوت میکرده و با استفاده از بیهوش کردن به آنان تجاوز میکرده است. او البته برای به سکوت کشاندن قربانیان اقدام به جمعآوری اطلاعات شخصی آنها میکرده است و از این طریق آنها برای سکوت تهدید میکرده است.
امام وردی در بازجوییها مدعی شده که با قربانیانش در فضای مجازی آشنا شده و آنها با پای خود به خانه اش آمده اند و فقط به خاطر هیجان این کارها را انجام داده است و هیچ تنفری از زنان نداشته است.
او گفته است که در تمام موارد سعی داشته که به سوژه هایش علاقهمند نشود. او تنها دل به یک دختر بسته بود که با گذشت یک سال از رابطه شان به دلیل اختلافات معمولی این رابطه پایان یافته بود.
در نهایت چندین روایت آزاد از کیوان امام وردی منتشر شد که اغلب روایتهایی تکان دهنده بودند. همین شد که در نهایت با شکلگیری این موج قربانیان تصمیم گرفتند از او شکایت کنند. شیما قوشه وکالت شاکیان را بر عهده گرفت. همین امر منجر به دستگیری کیوان امام وردی شد. امام وردی در مورد تجاوز به عنف پنج شاکی خصوصی دارد که این متهمان از او در دادگاه کیفری یک شکایت کردهاند.
در پی بازداشت کیوان امام وردی و در پی بررسیها حکم اعدام برای او صادر شد. پس از دستگیری این متهم سردار حسین رحیمی فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ در تشریح جزئیات دستگیری کیوان امام وردی گفت: این متهم خود به جرم و تخلفش اقرار کرده، اما مدعی شده که سادیسم دارد، اما این گونه نیست.
در پس صدور حکم اعدام قوه قضاییه اعلام کرد: ««طبق گزارش پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فاتب به دادسرای رسیدگی جرایم اخلاقی تهران، در خصوص اتهام فردی به نام کیوان اماموردی خمسه با عنوان اغفال و رابطه جنسی نامشروع، پرونده پس از بررسی در دادسرای تهران، به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد. پس از برگزاری جلسات دادگاه، این فرد به اتهام افساد فیالارض به اعدام محکوم شد که با فرجام خواهی محکوم علیه، پرونده به شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور ارجاع داده میشود.»
در ادامه دیوان عالی کشور فرجام خواهی امام وردی را به دلیل عدم تحقق ارکان اتهام افساد فیالارض مورد پذیرش قرار داد و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داد.
این است که اکنون پرونده وی برای رسیدگی مجدد به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شده و شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب نیز به دلیل فقدان ارکان اتهام افساد فی الارض، متهم را از این اتهام تبرئه کرده است.
در ادامه در خصوص دیگر اتهامهای کیوان امام مبنی بر تجاوز به عنف و اکراه، پرونده با قرار عدم صلاحیت به دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال شده است که تاکنون دادگاه کیفری در مورد این پرونده اظهار نظری نکرده است. هرچه هست میدانیم که هنوز پرونده خاتمه نیافته است، اما به هر حال امام وردی اعدام نخواهد شد. قاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی با تبدیل قرار بازداشت او به قرار بسیار سنگین ۳۰۰ میلیارد تومانی موافقت کرده است و در صورتی که بتواند این وثیقه سنگین را تامین کند، میتواند از زندان آزاد شود.