صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 03
کد خبر: ۳۵۲۳۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۹ - ۱۲ آبان ۱۴۰۲

چگونه در خانه دونات درست کنیم؟

دونات از آن خوراکی‌هاییست که کوچک و بزرگ و زن و مرد دوستش دارند و البته گمان می‌کنند درست‌کردنش در خانه شدنی نیست.

رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: پیراشکی یا همان دونات نوعی شیرینی بین‌المللی و جهانیست که در تمام دنیا شناخته‌شده است و همه معمولا آن را دوست دارند.

در سال‌های اخیر انواع بیش‌تری از دونات با نوآوری و خلاقیت افراد گوناگون به بازار وارد شده است و دونات از آن سادگی خارج شده است اگرچه هم‌چنان دونات ساده طرفداران زیادی دارد.

به گزارش رویداد۲۴ دونات یا همان پیراشکی در اصل یک شیرینی امریکاییست که به سادگی می‌توانید آن را در خانه درست کنید و به‌عنوان میان‌وعده میل کنید.

اگر جزو طرفداران این شیرینی خوش‌بافت هستید با ما همراه باشید.

مواد لازم دونات:

آرد سفید ۴ الی ۵ پیمانه
شکر نصف پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
شیر نصف پیمانه
کره ۸۰ گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
نمک ۱ پنس
خمیر مایه فوری ۲ قاشق سوپخوری
آب ولرم نصف پیمانه

طرز تهیه دونات:

برای تهیه دونات خوشمزه ابتدا خمیر مایه را به همراه آب ولرم و یک قاشق چای‌خوری شکر داخل یک ظرف مناسب می‌ریزیم و با هم مخلوط می‌کنیم، سپس روی  ظرف را می‌بندیم و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا روی خمیر مایه حباب بزند و عمل بیاید.

در ادامه کره را از یخچال خارج می‌کنیم تا نرم شود سپس به همراه شکر به خوبی هم می‌زنیم تا کاملا ترکیب شوند، در ادامه تخم مرغ و وانیل را هم اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را هم می‌زنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.

حالا خمیر مایع عمل آمده را به همراه شیر ولرم اضافه می‌کنیم. در ادامه آرد را دو مرتبه الک می‌کنیم و پس از مخلوط کردن با مقدار کمی نمک، ۴ پیمانه از آرد را کم کم به مواد اضافه می‌کنیم و با لیسک مخلوط می‌کنیم تا خمیر شکل بگیرد.

حالا خمیر را به یک سطح صاف منتقل می‌کنیم و کمی آرد روی سطح کار می‌پاشیم و شروع به ورز دادن خمیر می‌کنیم تا جایی که خمیر دیگر به دست نچسبد. حالا خمیر را بلند می‌کنیم و روی سطح کار می‌کوبیم، اینکار باید بین ۵۰ تا ۱۰۰ بار انجام دهیم.

هر اندازه خمیر را بیش‌تر ورز دهید و به سطح بکوبید خمیر لطیف تری خواهیم داشت. در ادامه یک کاسه با حجم دو برابر خمیر را با روغن چرب می‌کنیم و خمیر را به کاسه منتقل می‌کنیم، سپس با کارد یک علامت به علاوه (+) روی خمیر می‌زنیم.

در این مرحله روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و روی سلفون هم یک حوله می‌اندازیم و کاسه را در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا خمیر استراحت کند. حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بعد که به سراغ خمیر می‌رویم باید حجمش تقریبا دو برابر شده باشد.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک خیس شکلاتی


اکنون خمیر را از کاسه خارج می‌کنیم و روی سطح کار کمی ورز می‌دهیم تا هوای اضافی داخل خمیر خارج شود، سپس روی سطح میز کمی آرد پاشی می‌کنیم و خمیر را با وردنه روی سطح کار به صورت یکدست با قطر یک سانتی متر پهن می‌کنیم.

در این مرحله روی خمیر پهن شده با قالب دونات قالب می‌زنیم و هر کدام از دونات‌های قالب زده را به صورت جداگانه روی یک تکه کاغذ روغنی چرب شده قرار می‌دهیم تا هنگام انتقال به روغن برای سرخ کردن شکل ظاهری دونات‌ها خراب نشود.

بار دیگر روی دونات‌ها را با یک پارچه تمیز می‌پوشانیم تا خشک نشوند، سپس اجازه می‌دهیم در همین حالت حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنند. پس از گذشت این زمان داخل یک ظرف گود به اندازه‌ای روغن می‌ریزیم که دونات‌ها هنگام سرخ شدن به صورت شناور باشند.

اکنون ظرف حاوی روغن را روی حرارت بسیار ملایم قرار می‌دهیم تا روغن به طور کامل داغ شود، برای انداختن دونات‌ها در روغن کاغذ روغنی زیر دونات را می‌گیریم و به خود خمیر دست نمی‌زنیم. حالا با قاشق روی دونات‌های در حال سرخ شدن روغن داغ می‌ریزیم.

هنگامی‌که با قاشق از روغن داغ روی دونات‌ها بریزیم بهتر پف می‌کنند و به صورت یکدست طلایی می‌شوند. در آخر دونات‌ها را از روغن خارج می‌کنیم و روی دستمال حوله‌ای یا توری فلزی قرار می‌دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود.

وقتی دونات‌ها کمی خنک شدند آن‌ها را داخل ظرف مورد نظرمان می‌چینیم و به وسیله شکلات داغ، پودر پسته و یا هر چیز دیگری تزیین می‌کنیم. برای شکلاتی کردن دونات‌ها هم باید آن‌ها را پس از سرد شدن داخل شکلات مایع قرار دهید.

دونات شکلاتی

برای شکلاتی کردن دونات کافیست که به سلیقه خود یک یا دو قاشق غذاخوری از آرد سفید را کم کنید و به جای آن پودر کاکائو به مواد لازم اضافه کنید. برای شکلاتی کردن روی دونات هم می‌توانید از ترکیبات شکلاتی متنوعی استفاده کنید.

برای درست کردن روکش شکلاتی هم سه چهارم پیمانه پودر قند را به همراه دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو، ۲ قاشق غذاخوری نوتلا و ۳ قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید و با برس روی دونات‌های خود بزنید، یا اینکه می‌توانید دونات‌ها را در شکلات ذوب شده بزنید.

دونات شکری

در صورتی که بخواهیم دونات‌های خود را به صورت شکری درست کنیم، ابتدا باید نصف پیمانه شکر درشت را در یک کاسه بزرگ بریزیم، سپس دونات‌ها را پس از پخت در کاسه قرار دهیم و تمام قسمت‌های آن را درون شکر بغلطانیم تا دونات‌ها به طور کامل به شکر آغشته شود.

نظرات شما