صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 11
کد خبر: ۳۵۲۵۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲

بیل گیتس موسس مایکروسافت کیست؟

بیل گیتس (ویلیام هنری گیتس سوم) زاده ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵، سیاتل، واشنگتن، ایالات متحده است. او برنامه نویس کامپیوتر آمریکایی و کارآفرینی است که شرکت مایکروسافت، بزرگترین شرکت نرم افزاری کامپیوتر‌های شخصی در جهان را تأسیس کرد.

رویداد۲۴ سیما صابری: بیل گیتس با نام کامل ویلیام هنری بیل گیتس سوم، از بزرگترین تاجرین و کارآفرینان دنیا است که با قدرت گرفتن مایکروسافت، بیل گیتس به یکی از مشهورترین افراد دنیا تبدیل شد.

بیوگرافی بیل گیتس

بیل گیتس (ویلیام هنری گیتس سوم) زاده ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵، سیاتل، واشنگتن، ایالات متحده است. او برنامه نویس کامپیوتر آمریکایی و کارآفرینی است که شرکت مایکروسافت، بزرگترین شرکت نرم افزاری کامپیوتر‌های شخصی در جهان را تأسیس کرد. بیل گیتس در ژانویه ۱۹۹۴ میلادی با ملیندا فرنچ از کارمندان مایکروسافت ازدواج کرد. ملیندا اهل دالاس در ایالت تگزاس آمریکا است. این زوج دارای سه فرزند به نام‌های جنیفر کاترین گیتس (۱۹۹۶ میلادی)، روری جان گیتس (۱۹۹۹ میلادی) و فوب ادل گیتس (۲۰۰۲ میلادی) هستند.

فعالیت‌های بیل گیتس در دانشگاه

گیتس اولین برنامه نرم افزاری خود را در سن ۱۳ سالگی نوشت. در دبیرستان به تشکیل گروهی از برنامه نویسانی کمک کرد که سیستم حقوق و دستمزد مدرسه خود را کامپیوتری کردند و Traf-O-Data را تأسیس کردند. در سال ۱۹۷۵ بیل گیتس که در آن زمان دانشجوی سال دوم دانشگاه هاروارد بود، به دوست شهر خود پل جی آلن پیوست تا نرم افزاری برای اولین میکروکامپیوتر‌ها را توسعه دهد. آن‌ها با تطبیق BASIC، یک زبان برنامه نویسی محبوب که در رایانه‌های بزرگ استفاده می‌شود، برای بکارگیری در میکروکامپیوتر‌ها ایجاد کردند.

بیل گیتس در دانشگاه با استیو بالمر که در حال حاضر رییس قسمت اداری مایکروسافت است آشنا شد.

تاسیس شرکت مایکروسافت 

با موفقیت پروژه، گیتس در سال اول دانشگاه هاروارد را ترک کرد و به همراه آلن، مایکروسافت را تأسیس کرد. وقتی مایکروسافت مجوز سیستم عاملی به نام MS-DOS را به International Business Machines Corporation که در آن زمان بزرگترین تامین کننده کامپیوتر و تنظیم کننده صنعت در جهان بود برای استفاده در اولین میکرو کامپیوتر خود، IBM PC (کامپیوتر شخصی) گرفت، تسلط گیتس بر این صنعت به شدت افزایش یافت. پس از عرضه دستگاه در سال ۱۹۸۱، IBM به سرعت استاندارد‌های فنی را برای صنعت «رایانه شخصی» تعیین کرد و MS-DOS نیز سیستم عامل‌های رقیب را به بازار عرضه کرد.


بیشتر بخوانید: ایلان ماسک کیست؟


در حالی که استقلال مایکروسافت روابط با آی‌بی‌ام را تیره کرد، گیتس به طرز ماهرانه‌ای کاری کرد تا شرکت بزرگ‌تر برای نرم‌افزار‌های حیاتی به طور دائم به او وابسته شود. سازندگان رایانه‌های شخصی سازگار با آی‌بی‌ام یا کلون‌ها نیز برای نرم‌افزار اصلی خود به مایکروسافت روی آوردند. در آغاز دهه ۱۹۹۰ او به پادشاه صنعت رایانه شخصی در جهان تبدیل شد. مواردی از قبیل تراشه کامپیوتر، واحد پردازش مرکزی (CPU)، مادربرد، ریزپردازنده و ... به شرکت او وابسته بود.

بیل گیتس در مایکروسافت 

به گزارش رویداد۲۴ گیتس تا حد زیادی به دلیل موفقیت شرکت مایکروسافت، به عنوان بزرگترین سهامدار انفرادی شرکت، ثروت هنگفتی به دست آورد. او در سال ۱۹۸۶ به یک میلیاردر تبدیل شد و در عرض یک دهه دارایی خالص او به ده‌ها میلیارد دلار رسید که طبق برخی تخمین‌ها او را به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل کرد. گیتس با علائق کمی فراتر از نرم افزار و پتانسیل فناوری اطلاعات، در ابتدا ترجیح داد از انظار عمومی دور بماند و امور مدنی و بشردوستانه را به طور غیرمستقیم از طریق یکی از پایه‌های خود مدیریت کند. با این وجود، با افزایش قدرت و شهرت مایکروسافت و به ویژه هنگامی که توجه بخش ضد انحصار وزارت دادگستری ایالات متحده را به خود جلب کرد، گیتس، با اکراه، به یک چهره عمومی‌تر تبدیل شد. رقبا (مخصوصاً در شرکت‌های رقیب در سیلیکون ولی) او را زیر ذره‌بین قرار دادند. از سوی دیگر، حامیان او از هوش تجاری عجیب، انعطاف پذیری و اشتهای بی حد او برای یافتن راه‌های جدید برای مفیدتر کردن رایانه‌ها و صنعت الکترونیک از طریق نرم افزار تعریف می‌کردند.

با شروع سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶، گیتس تمرکز مایکروسافت را بر توسعه نرم‌افزاری و اینترنت قرار داد، پلتفرم سیستم عامل Windows CE را برای شبکه‌سازی دستگاه‌های غیر رایانه‌ای مانند تلویزیون‌های خانگی ایجاد کرد و شبکه مایکروسافت را برای رقابت با America Online و سایر ارائه دهندگان اینترنت آماده کرد.

از همان زمان بیل گیتس علاوه بر کار در مایکروسافت، به خاطر فعالیت‌های خیریه اش نیز شهرت داشت. او به همراه همسرش ملیندا در سال ۱۹۹۴ بنیاد ویلیام اچ. در اواخر دهه ۱۹۹۰ را تاسیس کرد. این زوج همچنین از طریق بنیاد کتابخانه گیتس (که در سال ۱۹۹۹ به بنیاد یادگیری گیتس تغییر نام داد) بودجه کتابخانه‌های آمریکای شمالی را تأمین کردند و از طریق برنامه محققان هزاره گیتس برای کمک هزینه تحصیلی اقلیت جمع آوری کردند. در ژوئن ۲۰۰۶، وارن بافت هدیه‌ای را به این بنیاد اعلام کرد که به موجب آن، دارایی‌های آن در ۲۰ سال آینده به ۶۰ میلیارد دلار می‌رسید. در آغاز قرن بیست و یکم، این بنیاد همچنان بر سلامت و توسعه و همچنین اهداف آموزشی در ایالات متحده متمرکز بود. پس از یک دوره کوتاه، گیتس در ژوئن ۲۰۰۸ نظارت روزانه بر مایکروسافت را رها کرد - اگرچه او همچنان رئیس هیئت مدیره باقی ماند - تا زمان بیشتری را به بنیاد بیل و ملیندا گیتس اختصاص دهد. در فوریه ۲۰۱۴ او از ریاست استعفا داد، اما تا سال ۲۰۲۰ به عنوان عضو هیئت مدیره ادامه داد.

جوایز بیل گیتس

گیتس در سال ۲۰۰۵ نشان افتخاری KBE یا Knight Commander of the Order of the British Empire را از ملکه انگلستان دریافت کرد. بسیاری از جوایز دیگری که گیتس دریافت کرده است، به خاطر فعالیت‌های بشردوستانه بوده و این جایزه‌ها را با همسرش ملیندا تقسیم کرده است. 

همچنین مدال آزادی ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ به او اعطا شد. مجموعه مستند Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates در سال ۲۰۱۹ درباره زندگی بیل گیتس منتشر شد و دو سال بعد گیتس و همسرش طلاق گرفتند.

خیلی از آمریکایی‌ها او را به عنوان یک شخصیت تجاری مهم می‌شناختند؛ به همان اندازه که جان دی راکفلر در حوزه نفت مهم بود، گیس هم در حوزه رایانه مهم شد. خود بیل گیتس در کتاب پرفروش خود در سال ۱۹۹۵ با عنوان جاده پیش رو، اطلاعاتی درباره خطرات رفاه نشان داد. او اعتقاد داشت: «موفقیت معلم بدی است. موفقیت افراد باهوش را به این اشتباه می‌اندازد که نمی‌توانند ببازند.»

ثروت بیل گیتس

خانه بیل گیتس یکی از مدرن‌ترین و گران‌ترین خانه‌های جهان بوده که در کنار تپه می‌باشد و منظره‌ای رو به دریاچه واشینگتن در مدینا واقع در واشینگتن دارد. بر طبق برآورد مجموعه خانه و زمینش معادل ۱۲۵ میلیون دلار ارزش دارد و مالیات آن در حدود ۱ میلیون دلار در سال می‌باشد. همچنین در بین دارایی‌های بیل گیتس، مجموعه ای از نوشته های لئوناردو دا وینچی موجود می باشد که او در سال ۲۰۰۴ به مبلغ ۳۰٫۸ میلیون دلار در یک حراجی خریداری کرده است.

نظرات شما