رویداد۲۴ اعتماد آنلاین نوشت: غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه در نشست هماندیشی دادسرای انتظامی قضات و واحدهای نظارت و ارزشیابی قضات سراسر کشور سخنرانی کرد.
بخشهای مهم این سخنرانی را در ادامه میخوانید:
*چنانچه قوه قضاییه، قوهای مستقل، مقتدر، باصلابت و صحیحالعمل باشد، جلوی بسیاری از اعوجاجات، کجیها و کجرویها را مسدود میسازد و دست مفسدان را قطع و از فساد و جرم پیشگیری به عمل میآورد؛ بر همین اساس، ما باید با تمام توان از استقلال و اقتدار دستگاه قضایی صیانت کرده و هر روز بیشتر از دیروز این احساس را به مردم القاء کنیم که قوه قضاییه ملجاء و پناهگاه آنان و هر تظلمخواه و ستمدیدهای است.
بیشتر بخوانید: دستورات اژهای به مقامات قضایی: تجسس از افراد فقط با حکم قانون!
*بارها تاکید کردهایم که در مقولهی نظارت و ارزشیابی باید رویکردی خیرخواهانه و طبیبانه داشت و از مچگیری پرهیز کرد؛ دادسرای انتظامی قضات باید بنای کار خود را همچون یک طبیب بر مبنای درمان استوار سازد؛ البته درمان بعضاً با درد و هزینه همراه است و گریز و گزیری از آن نیست؛ اما مهم آن است که اساس و فلسفه کار ما، درمان و اصلاح باشد.
(خطاب به مسئولان دادسرای انتظامی قضات): در مواردی که مقدور است، در نهایت شفافیت و با خیرخواهی و رویکردی عالمانه، لغزشهای یک قاضی را بدون واسطه با شخصِ خودش و یا مسئول مافوقش درمیان بگذارید، تا زمینههای اصلاح و رفع نقص و پرهیز از لغزشهای بعدی، هر چه بهتر فراهم شود.
*تمرکز دادسرای انتظامی قضات باید بر «اصل پیشگیری» استوار باشد؛ همچنین ضرورت دارد برای کاهش ورودیها و تقلیل جرمانگاریها تدبیر کرد؛ شما در دادسرای انتظامی قضات باید نهایت مساعی خود را برای کوتاه کردن فرآیندهای رسیدگی به پروندهها بکار بگیرید تا رسیدگیها در عین دقیق و متقن بودن، زودتر به ثمر برسند؛ در این مسیر هر چه بیشتر از فناوریهای روز بهره بگیرید.
*گاهی یک قاضی، یک الی دو سال تعلیق میشود؛ در اینجا باید بررسی شود که رفع تعلیق شدن یا نشدنِ این قاضی چه آثار و پیامدهایی را در پی دارد؛ همچنین در مواردی که یک قاضی تعلیق میشود و موضوع جنبه کیفری پیدا میکند، باید رسیدگیها و پیگیریها بسیار دقیق و سریع باشند و در این امر، ضروری است مرکز حفاظت و اطلاعات نیز اقدامات مقتضی را ترتیب دهد و پیوسته موضوع را از دادسرای انتظامی پیگیری کند.