صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 28
کد خبر: ۳۵۴۲۶۴
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۳ - ۰۳ آذر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۵۰ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

چرا کسی مسئولیت حجاب بانان مترو را نمی‌پذیرد؟

در جدیدترین اقدام، جمعی از زنان و مردان در متروی تهران ایستاده‌اند و به خاطر حجاب تذکر می‌دهند. جالب اینجاست که مشخص نیست آنها از کدام نهاد آمده‌اند و کسی فعالیت‌شان را گردن نمی‌گیرد. رویداد۲۴ در این گزارش به ۶ چالش بزرگ درباره حجاب‌بانان مترو که به عنوان سفیران هدایت معرفی شده‌اند، پرداخته و نشان داده چه نکات مهمی در چنین تصمیمی نادیده گرفته است.

رویداد۲۴ رایان حسینی: مسئله «حجاب اجباری» یا «حجاب قانونی» از روزهای نخست انقلاب، محل اختلاف جمهوری اسلامی با شهروندان بوده است و در این چهل و چند سال نه حکومت از موضع خود کوتاه آمده نه بسیاری از شهروندان آنچه حق طبیعی خود می‌دانند، عقب کشیده‌اند و به این شکل چهار دهه است که تنازع ادامه دارد و هر اتفاقی هم که رخ دهد، باز هم حاکمیت استوار است که ذره‌ای در آرای خود تجدید نظر نکند.

حامیان حجاب، پذیرش حق شهروندان را گامی به عقب می‌دانند که باعث تضعیف جایگاهشان خواهد شد! به بیان دیگر آنها معتقدند قبول این حق باعث خواهد شد مردم گام‌های بعدی را محکم‌تر بردارند و به این ترتیب آرمان‌هایی که دهه‌ها بر سر آن ایستاده‌اند، یکی‌یکی و به نوبت به باد خواهد رفت. این گزاره در حالی به «ایده مرکزی» جریان ارزشی ایران تبدیل شده که تناقضی بنیادین با معنای «حکومت‌داری» دارد؛ به این معنا که اساسا حکومت‌ها به عنوان نمایندگان مردم بر سر قدرت هستند و قرار است مجریان مطالبات آنها باشند نه آنکه پذیرش حق شهروندان را به عنوان تضعیف جایگاه خود توصیف کنند!

جدیدترین اقدام در راستای همین تنازعات میان حکومت و شهروندان، «حجاب‌بانان متروی انقلاب» هستند که جمعی از زنان و مردان با پوشش‌های مورد علاقه حکومت در مترو تونلی ایجاد کرده‌اند تا فرد از آن بگذرد؛ تونلی که فرد تا پیش از آن، ظاهری دیگر دارد و قرار است با گذر کردن از آن، شهروندان شبیه آنچه شوند که حکومت تمایل دارد! گویی شهروندان به مثابه کالایی هستند که قرار است از بخش رنگ‌آمیزی یک کارخانه بگذرند و در نهایت همه با یک رنگ خارج شوند.

برای اینکه ارزشی‌ها حس این «لحظه» را درک کنند، خوب است تصور کنند قدرت دست آنها نیست و حکومت مطابق میل‌شان بر سر کار نیست، آیا علاقه دارند قدرتی با زور وادارشان کند که ریش‌شان را با تیغ بزنند یا مجبورشان کنند که روسری را از سر در بیاورند چون خواسته «نهاد قدرت» است؟ آیا از این موقعیت لذت خواهند برد که در شرایط مشابه، از دالانی عبور کنند که در منتهای آن بناست به زور شبیه آن چیزی شوند که نیستند یا علاقه‌ای ندارند.

اینجاست که باید پرسید چه سودی در این کار است؟ نتایج مثبت چنین اجباری چیست؟ چه اولویتی در این وجود دارد که نهادهای مختلف دست به دست داده‌اند تا طرحی را اجرا کنند که هیچ لزومی برای آن وجود ندارد؟ ماجرا فقط در این سوالات خلاصه نمی‌شود و باید آن را از ابعاد دیگر نیز بررسی کرد.

مسئولیت حجاب‌بانان مترو با کیست؟

وقتی بحث حجاب‌بانان مترو بالا گرفت، وزیر کشور نخستین کسی بود که به آن واکنش نشان داد. احمد وحیدی گفت: «ما مجوز خاصی برای این کار ندادیم و تحت امر معروف و نهی از منکر ظاهرا توسط گروه‌های مردمی انجام می‌شود. همه مردم برای این کار وظیفه دارند، ولی باید با ادبیات خوب و الفاظ خوب و صرفا تذکر لسانی انجام شود. در همین حد این گروه‌ها مجاز هستند.»

این سخن یکی از عجیب‌ترین اظهاراتی بود که در مسئله حجاب مطرح می‌شد. به بیان دیگر دولت با تمام قدرت بر سر موضوع حجاب پافشاری می‌کند و برنامه‌های مختلف را در دستور کار دارد، اما حجاب‌بانان را گردن نمی‌گیرد! به همین دلیل واکنش‌ها بیشتر شد. در شبکه‌های اجتماعی کاربران پرسیده بودند که این چه «گروه مردمی» است که همگی لباس متحدالشکل دارند و برخی بی‌سیم دارند و برخی با دوربین فیلمبرداری می‌کنند؟

علیرضا زاکانی شهردار تهران هم در پاسخ به فعالیت گشت ارشاد در مترو گفته بود: «این بحث کاملا خودجوش از سوی مردم شکل گرفته است. در مترو نظم قانون برای ما اهمیت دارد و اگر این امر در مقام کلام و شروط امربه معروف و نهی از منکر باشد هیچ اتفاقی پیش نمی‌آید. شهرداری مجوز این کار را نداده است و به صورت خودجوش این کار از سوی مردم شکل گرفته است. اقدامی که از سوی مردم صورت گرفته مثل این می ماند که کسی در خیابان امر به معروف و نهی از منکر می کند. آیا به آنها مجوز داده‌اند.»

ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در واکنش به این سخنان گفته «داریم پیگیری می‌کنیم تا ببینیم ماجرا از کجا و چگونه است. صحبت‌های وزیر کشور ابهامات زیادی را ایجاد کرده است. اگر نیرو‌های مردمی هستند که بدون مجوز نمی‌توانند در مترو مستقر شوند. از سوی دیگر هم نیرو‌های زن و هم نیرو‌های مرد یونیفرم و آرم دارند که باید پیگیری و روشن شود.»

چالش‌های بزرگ حجاب‌بانان مترو

چالش بسیار بزرگی که درباره مسئولیت «حجاب‌بانان» وجود دارد، این است که اگر هنگام تذکر و سایر اقدامات این گروه، اتفاقی رخ دهد، مسئولیت آن با کدام نهاد است؟ فرض کنید حین تذکر و امر به معروف، به صورت اتفاقی، حادثه‌ای همچون «مهسا امینی» یا حادثه‌ای دیگر رخ دهد، آن‌گاه کدام نهاد و سازمان باید پاسخگوی آن باشد؟

طبق قانون، درگیری مردم با ماموران قانون جرم مشخصی دارد که در صورت وقوع، طبق موادی خاصی از قانون برخورد خواهد شد. در اینجا سوال این است که اگر به صورت اتفاقی حادثه‌ای رخ دهد و مثلا میان یک شهروند و یکی از اعضای همین گروه مردمی درگیری رخ دهد، پس نباید آن را به عنوان «درگیری با مامور قانون» تلقی کرد و رسیدگی به آن، مشابه درگیری دو شهروند عادی است؟

اینها ابتدایی‌ترین سوالاتی است که وقتی تصمیمی بدون عقلانیت و نسنجیده گرفته می‌شود، به ذهن متبادر می‌شود. از این دست سوالات بسیار می‌توان طرح کرد و مشکل بزرگ این است که اقداماتی از این دست، در حدی بدون بررسی تبعات و پیامدهای آن است که باورنکردنی است. اتفاقا یکی از بزرگترین مشکلات تصمیمات در جمهوری اسلامی همین است که هیچگاه تبعات آن مشخص نیست. این مسئله در تمام ابعاد تصمیم‌گیری نمود دارد و تفاوتی نمی‌کند آن تصمیم درباره ساعات کاری ادارات باشد یا سن بازنشستگی یا سیاست خارجی! در همه موارد اقدامتی سلیقه‌ای انجام می‌شود که عمدتا منشا آن نیز مشخص نیست، به همین دلیل هنگام بروز یک واقعه، هر کدام از نهادها یا مدیران به سادگی می‌توانند از خود رفع مسئولیت کنند و کسی نتواند آنها را به خاطر هزینه‌ای که به خاطر آن تصمیم بر یک کشور بار کرده‌اند، بازخواست کند.

مسئولیت گروه‌های حاضر در مترو آنقدر مهم است که تا این حد کسی آنها را گردن نمی‌گیرد که حتی یک عضو شورای شهر کلا حضور این گروه را منکر شده و گفته «اصلا در مترو حجاب‌بان نداریم!»

همین شرایط غیرشفاف است که حتی کار را برای ماموران مستقر در مترو نیز سخت کرده است و به همین دلیل است که عمده نیروها با ماسک‌هایی روی صورتشان در مترو حضور دارند تا توسط مردم شناخته نشوند! چراکه می‌دانند نگاه شهروندان به آنها چگونه است. به بیان دیگر اگرچه شاید آنها به حجاب باور قلبی دارند و معتقدند باید به هر شکل جلوی بی‌حجابی را بگیرند، اما عمدتا حاضر نیستند توسط مردم شناخته شوند و عکس‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شود.

تنها شکلی که ماموران صورت خود را می‌پوشانند، معمولا مربوط به عملیات نیروهای ویژه است که به دلایل امنیتی چنین کاری صورت می‌گیرد و در غیر این‌صورت عمدتا هر کس به شغلی که دارد، افتخار می‌کند و هراسی از دیده شدن ندارد. اما اینجا حتی خود نیروها نیز قائل به «افتخار» نیستند و با صورت پوشیده تذکر می‌دهند! و این دردناک‌ترین کاری بود که جمهوری اسلامی می‌توانست بر سر «امر به معروف» بیاورد: تبدیل یا تشبیه امر به معروف به تونل وحشت!

چرا متروی انقلاب؟

اما چرا این نوع گشت ارشاد فقط در متروی انقلاب مستقر شده‌‌اند؟ متروی انقلاب چه تفاوتی با سایر مکان‌ها دارد؟ برخی اینگونه تحلیل کرده بودند که حتی در برخورد با مردم هم «طبقات» اهمیت دارند و کسی با «بالانشینان» کاری ندارد و برای برخورد با شهروندان به محلی رفته‌اند که به لحاظ اقتصادی فاصله زیادی با مناطق بالای شهر دارد، این در حالی است که آزادی در مناطق بالای شهر به مراتب بیشتر است.

سوال دیگر این بود که فارغ از بی‌فایده بودن این اقدام، بر اساس کدام پیمایش متروی انقلاب انتخاب شده است؟ روزنامه فرهیختگان در نقد این مسئله نوشت: «کاری مثل حجاب‌بان‌های متروی تئاترشهر اگر برای ارزش شرعی حجاب است، چرا فقط در یک نقطه ایران انجام می‌شود؟ کدام پیمایش اجتماعی از اثر مثبت این‌گونه کار‌ها روی بهبود حجاب گفته‌اند؟ کار‌هایی نمادین مثل ماجرای متروی تئاترشهر فقط پیام‌رسانی است که می‌گوید ایده‌ای نداریم!»

سفیران هدایت به جای گشت ارشاد!

اگرچه کسی مسئولیت حجاب‌بانان و گشت ارشاد مترو را بر گردن نمی‌گیرد، اما در تناقضی عجیب همزمان برای آن نامگذاری هم می‌کنند! «سفیران هدایت» نامی است که روی این گروه از نیروهای گشت ارشاد گذاشته‌اند که البته تا اکنون مشخص نیست از کدام نهاد دستور می‌گیرند و چه سازمانی حقوق آنها را می‌دهد.

نامگذاری‌های خاص برای «تاثیرگذاری» یکی از اقداماتی است که در تمام حکومت‌های ایدئولوژیک انجام می‌شود و معمولا در همه آنها از «مردم»، «خانواده شهدا» و ... هزینه می‌شود. به عنوان مثال وقتی در بحث حجاب مخالفت‌ها زیاد می‌شود، پاسخ این است که «اینها مطالبه مردم بوده است» یا «به اصرار خانواده شهدا چنین تصمیمی گرفته شد»، اما در واقع هیچکدام از اینها واقعیت بیرونی ندارد و استفاده از «نام مردم» صرفا برای آن است که این پیام داده شود که «حکومت اصراری ندارد اما به خاطر حجم خواسته‌های مردم چنین کاری می‌کند»

در نامگذاری جدید نیز برای کاهش فشار و انتقادات، عبارت جدید حضور «سفیران هدایت» توسط «گروه‌های مردمی» استفاده شده است؛ یعنی همزمان به جای گشت ارشاد، سفیر هدایت ذکر شده و حضور آنها نیز به «مردم» نسبت داده شده است! در واقع تصمیم‌گیران خود بهتر می‌دانند اقدامشان چه تبعاتی دارد و به همین دلیل نه تنها مسئولیت نمی‌پذیرند، بلکه آن را «اقدام خودش مردم» می‌خوانند! حال آنکه با کمترین بهره هوشی هم می‌توان دریافت که چنین ادعایی تا چه اندازه دور از واقعیت است.

عباس عبدی در نامگذاری سفیران هدایت گفته «کسانی هستند که به استخدام دولت یا پلیس و شهرداری یا هر نهاد دیگری در می‌آیند و به ازای کار خود حقوق و دستمزد می‌گیرند و طبق دستور صادره عمل می‌کنند. مگر به پلیس یا مامور شهرداری می‌گوییم سفیر هدایت؟ چرا آنان پلیس هستند، چون وظیفه پلیس اعمال نظم براساس قانون است، به هدایت‌گری ربط ندارد. هر کس که تخطی کرد او را بازداشت و مجازات می‌کنند. نکته دوم این است که هدایت با نظم فرق می‌کند. پلیس کاری ندارد که کسی در مورد سرقت چه تفکری دارد؟ آیا آن را مجاز می‌داند یا ممنوع؟ پلیس موظف است دزد را بازداشت و مجازات کند، در حالی که هدایت‌گری جز این است.»

گروه‌های مردمی چقدر آزاد هستند؟

اینکه وزیر کشور و شهردار تهران، نیروهای گشت ارشاد را «گروه‌های مردمی» توصیف کرده‌اند، البته جنبه‌های دیگری نیز دارد؛ از جمله اینکه آیا گروه‌های مردمی در سایر موراد هم حق دارند در مکان‌های دیگر مستقر شوند؟ مثلا آیا گروه‌های مردمی می‌توانند از فردا مقابل قوه قضاییه تجمع کنند و به قضات امر به معروف کنند؟ آیا گروه‌های مردمی قادرند مقابل ساختمان نیروی انتظامی بایستند و به نام «امر به معروف» پلیس را هدایت کنند؟

 آن‌چنان که علیرضا زاکانی گفته «اقدامی که از سوی مردم صورت گرفته مثل این می ماند که کسی در خیابان امر به معروف و نهی از منکر می کند. آیا به آنها مجوز داده‌اند.» آیا با همین استدلال می‌توان گروه مردمی به نام «فسادبان» تشکیل داد و در راهروهای شهرداری تهران مستقر شد؟

محسن برهانی حقوقدان در توییتر خود نوشته «بنا به نظر وزیر کشور، تونل وحشتی که در مترو راه انداخته‌اند، کاملاً خودجوش است و هیچ مجوّزی به تونلشان داده نشده است. کسی تونل این‌ها را گردن نمی‌گیرد! حال اگر غیرخودی‌ها تونل درست کنند همینقدر روشنفکرانه برخورد می‌کنید یا با ماده ۶۱۰ (اجتماع و تبانی) به جانشان می‌افتید؟»

تصویربرداری از شهروندان در متروی تهران

تصاویری که از متروی تهران منتشر شده، نشان می‌دهد افراد با دوربین تصویربرداری در حال ثبت وقایع هستند. باید پرسید کدام گروه مردمی چنین آزادی عملی دارد؟ آیا با استناد به سخنان وزیر کشور و شهردار تهران می‌توان در جاهای دیگر حضور یافت و به نام امر به معروف، نه در ساختمان یک سازمان دولتی، بلکه در خیابان و در مقابل در ورودی آن فیلمبرداری کرد؟

آیا با قانون من‌درآوردی می‌توان قانون دیگر را اجرا کرد؟

برخی بر این باورند که حجاب یک قانون است و باید رعایت شود. بگذارید بر اساس همین باور سوالی طرح کنیم: فرض کنید مجلس قانونی برای راهنمایی و رانندگی گذاشته که مثلا عبور از فلان خیابان یک‌طرفه جرم است. حال در نظر بگیرید برای اجرای دقیق این قانون اجبار اضافه شود و مثلا هر کسی که به صورت خلاف از خیابان یک‌طرفه عبور کند، ماشینش پنجر شود! 

در حقیقت سوال اینجاست که آیا می‌توان با اقدامات فراقانونی، یک قانون دیگر را اجرا کرد؟ همانطور که گفته شد عمده تصمیمات بدون پشتوانه نظری اتخاذ می‌شود و هیچگاه بر اساس یک پیمایش دقیق، قانونی تصویب نمی‌شود و بدتر آنکه شیوه اجرای قانون که هیچگاه درباره آن تحقیق نمی‌شود.

دقیقا نکته اینجاست که قانونی بهتر اجرا می‌شود که همدلی بیشتری میان مردم ایجاد کند و برخاسته از یک نیاز جمعی باشد، نه آن که مطالبه گروهی خاص باشد و برای اجرای آن تمام ارکان حاکمیت یک کشور را هم درگیر آن کرد.

در تحلیل این مسئله سه رکن در نظر گرفته می‌شود: ۱) مردم ۲) نهادهای قانونگذار و ۳) خود قانون. صورت مسئله اینگونه است نهادهای قانونگذار (همچون مجلس، شورای شهر، شهرداری، راهنمایی رانندگی، وزارتخانه‌ها و هر نهادی که می‌تواند مصوبه و آیین‌نامه تنظیم کند و...) به عنوان میانجی میان مردم و قوانین هستند. در حقیقت خروجی آنها (قوانین و مصوبات) باید در تعادل با ورودی (نیازهای مردمی) باشد. هرچقدر میان قوانین و مطالبات قوانینی تصویب کنند که در تعادل با نیازهای مردم باشد. حال تصور کنید این تعادل هر روز بر هم بخورد و میان «قوانین و آیین‌نامه‌ها» و «نیازهای مردم» هیچگونه تعادلی نباشد.

درباره تصمیمات و تصویب قوانین دقیقا مشکل همینجاست که تعادلی میان مطالبات و قوانین مصوب وجود ندارد و ناگهان خبر می‌رسد قیمت بنزین سه برابر شد. همین عدم تعادل است که حتی رئیس جمهور کشور نیز آن را گردن نمی‌گیرد و مدعی است بعدا از آن باخبر شده است! درباره «گشت ارشاد» مستقر در مترو هم ماجرا به همین شکل است که آنقدر ماجرا بدون تعادل و دور از مطالبات مردم است که وزیر کشور و شهردار هم حاضر نیستند مسئولیت آن را بپذیرند و در برخوردی نسنجیده‌تر، کل فرایند به «عزیزم شالت» تقلیل داده می‌شود!

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵۴
ناشناس
۰۶:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
هرکس با اعتقادش باید بان حجابش باشد وگرنه بان غیر حجاب محسوب نمیشود
ایرانی
۰۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
اگر هیچ سازمان ونهادی جوابگو نیست و این امر قانونی نیست پس چرا نیروی انتظامی و قوه قضائیه آنهاراجمع نمیکند ؟
ناشناس
۰۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
فاحشه های دیروز حجاب بانان امروز
ناشناس
۰۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
چه عکسی.!! مثل تونل وحشت می مونه. .
محمد
۲۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
اگر قانونی نهادی که این افراد گذاشته گردن بگیرید مگر غیر قانونی نباید این افراد خودسر وازروی تصمیمات خود دست به این کاربزنند چون جامعه قانون داره واین کارباعث هرج ومرج وترویج. بی قانونی میشود
پدر سازنده سایت هستم
۲۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
قشنگ مشخصه چه فشاری بیش از حدی رو ماتحت نویسنده این سایت بوده??
یک دروغ شاخدارم از حلق گشادتون در رفته بود که نوشته بودین همهشون(که بیشتر از ۱۰ نفر بود)ماسک دارن که توی فیلم جز دوتاشون هیچکدومشون ماسک نداشتن و کاملا مثل شیر وایساده بودن، پس تو این قسمت رسما ریدید?
راسی چقد بهتون پول گرفتین این ....رو بنویسین؟
سلاممو به تمام دست اندرکاران این سایت سایت برسونید برسونید ...
بدرود?
پاسخ ها
مجتبی
۰۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
مثل شیر وایسادن از مردم باج میگیرن درسته
آتیه یوسفی مقدم
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
خدا لعنتشون کنه الهي خسته شدیم از زندگی بیزارمون کردن .من به خاطر مخالفت با اعدام هموطنانم حجاب از سر برداشته ام و کوتاه هم نمی آیم .
احمد
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
چون‌این‌کار‌انقدر‌زشت‌است‌که‌‌‌خجالت‌میکشند‌ان‌را‌بعهده‌بگیرند
ناشناس
۱۵:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
بخاطر اینکه وقتی بچهای مردم رو بقتل میرسونن نشه یقه کسی رو گرفت
ناشناس
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
سر نخواستشان دعواست.
ناشناس
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
بچه ناخواسته‌ای که حتی نمی توان سرِ راه گذاشت !!!
مازیار
۰۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
چقدر این کارها بی فایده است. من تقریبا هر روز با مترو میرم سرکار . یک سال است که حدود ۲۰-۲۵ درصد خانمها در مترو روسری را برداشته اند و کمترین تفسیری رخ نداده و این حجاب بان بازی ها آب در هاون کوبیدن است. حکومت هم گردن نمی گیرد چون می داند نه فایده دارد نه منطق ‌ نمی خواهد اثبات کند که چقدر رفتار احمقانه ای دارد .
asd
۰۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
برای یک راهپیمایی ساده که در قانون اساسی وجود دارد می گویند باید مجوز بگیرید و مجوز هم نمی‌دهند، اما مزاحمت این افراد برای مردم را اقدام خودجوش در راستای امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر و قانونی میدانند!
ناشناس
۲۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
حکومت جالبی داریم در حالی که خودشان هم میدانند که حجاب اجباری را نمیتواند به جامعه تحمیل کند ولی باز تلاش میکند آن هم به این گونه که هیچیک از نهادهای این حکومت حاضر نیست مسئولیت این ها را قبول کند
مهدی
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
مثل همیشه نظام جوابگو نیست.
ناشناس
۲۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
یعنی فکر میکنی تنها همین را مسئولین ،مسئولیتش را نمی‌پذیرند، بقیه موارد از جمله فقر بیکاری اعتیاد گرانی و هزار و یک مشکل دیگر را به گردن میگیرند
ناشناس
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
حجاب بانان عزیز تحت پوشش ستاد حجاب و عفاف شهر قم و رییسشان نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی هستند و حقوقشان را هم از سازمان بسیج مستضعفین میگیرند و چارت سازمانی خارج از دولت دارند و فقط به نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج پاسخگو هستند
پاسخ ها
ناشناس
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
برو بابا
ناشناس
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
فاشیستها در ایتالیا و نازی ها در آلمان هم ، همینجوری شروع کردند .
ناشناس
۱۸:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
روزی که ظهر فهم بشر گرگ و میش شد
ظلمت نشست و سیطره ی آفتاب رفت
آن روز دیپلماسی کوفی چه کرد که
میدان به سمت خوردن یک چکه آب رفت

آن روز نیز رابطه ای برقرار بود
بین حرام خوار شدن-ناخلف شدن
گاهی سکوت حامل تایید ظالم است
گاهی یکی ست بی طرف و بی شرف شدن

آزادگی به نوبه ی خود یک پیام داشت
این واژه تا به ما برسد استعاره شد
در دست یک ترانه ی شش ماهه داشتی
می خواستی غزل بشود، چهارپاره شد

از این نما که نیزه و شمشیر حاکم است
چیزی که خوب دیده نشد پیکر تو بود
یک لحظه توی خیمه و یک لحظه روی تل
(...
ناشناس
۱۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
ویسگون
fateme-313
ناشناس
۱۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
خنده دارن!۴۰ سال به انحاء مختلف با رسانه و سینما و تئاتر و ورزش لنگ پرانی ناموس ایرانی الگو دهی های سمی کردند حالا که مردم مثل ستاره هاشون شدند و نوجوان و حوان ها رو به بی حجابی و تبرّج و فساد و بی عفتی و بی غیرتی کشوندن این احمقای کور متناقض یقه ی نوجوان و جوان رو می گیرنند.اینا ثمرره های خیانت ها و بدعت های شیطانی شون به دین اله و حلال کرون بازیگری مختلط و گرفتن شو شعر و اتاق سیگار بیت شون هست حالا اینا افعی هایی می شوند و خودشون رو می بلعند.تلاش سراب مشتی جاهل!
"فُقَهَاءُ ذَلِکَ الزَّمَانِ شَرُّ فُقَهَاء تَحْتَ‏ ظِلِ‏ السَّمَاءِ"
مدعیان دروغین که از دجال بدترند فتنه ها از خودشان شروع و به خودشان بر می گردد.
رسول خدا(ص) در این باره می فرمایند: «فقیهان آن روزگار، بدترین فقیهانی اند که در زیر آسمان به سر می برند. فتنه و آشوب، از آنان آغاز می شود و به آنان نیز بازمی گردد.»(ثواب الاعمال، ص ۳۰۱؛ جامع الاخبار، ص ۱۲۹؛ بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۱۹۰) امیرالمومنین علی (ع) در توصیف علما و فقها می فرمایند: «فقها به دروغ تمایل نشان می دهند و علما به شک و تردید تمایل نشان می دهند.»(الزام الناصب، ص۲۰۷؛ روزگار رهایی۷۸۲) و طبق بعضی روایات این گروه اولین کسانی هستند که با امام زمان(عج) مقابله می کنند.
ناشناس
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
برای اینکه : ..
علم‌الهدی: پیامبر، بسیج ایران را به عنوان مصداق یک آیه قرآن اعلام کرده بود/ اول تمام دنیا بسیجی می‌شوند بعد امام زمان ظهور می‌کنند .
.
حالا فهمیدی چرا ؟؟!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
انجمن حجتیه عقیده دارد امام زمان پس از فراگیر شدن ظلم و جور ظهور خواهد کرد و برای تسریع در ظهور دنیا را پر از جور و ستم بکنیم.سالیان سال هم در جمهوری اسلامی صاحب منصب بودند و هستند.الان آقای علم الهدی بسیج را مظهر ظلم و فساد می داند که با فراگیر شدن آن در جهان ، حضرت ظهور خواهد کرد.
ناشناس
۲۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
سواد دینی چوپانان لب مرز از علم الهدی بی مغز بیشتر است
ناشناس
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
برای اینکه مملکت خر تو خر تر از آن چیزی است که می پندارید !!!!
ناشناس
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
چون پذیرفتن این مسئولیت کراهتی بالاتر از دیو... دارد!!!!!
مهدی
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
مدیر مسئول رویداد ۲۴ از ثروت انباشته ای که در جمهوری اسلامی جمع کردی چه کسی پاسخگو است
پاسخ ها
ناشناس
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
تو پاسخ گویی
ناشناس
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
واقعا کثیف تر از اینکه دوربین رو باوقاهت بگیرید تو صورت مردم که ازشون پول بگیرید چه کاری هست؟
ناشناس
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
خدایا. خودت کمک مان کن.
ناشناس
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
اون احمقی که این گزارش مسخره رو تهیه کرده اونقدر شعورش نمیرسه که حجاب دستور صریح قرآنه و کشف حجاب دشمنی علنی با حکم خداست؟؟؟؟!!!!!!!!
شما ذره ای از قبر و برزخ و قیامت نمیترسین؟؟؟؟
واقعا خااااااااااک بر سرتون
پاسخ ها
ناشناس
۲۲:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
احمق شمایید که از بین این همه احکام چسبیده اید به ظواهر ....
ناشناس
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
قبر و روح و قیامت را ولش ...
شماها بد جوری از مردم می ترسید و از خدا نمی ترسید !!!
ناشناس
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
خدا را بر آن بنده بخشایش است
که خلق از وجودش در آسایش است
محمد
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
سوالی که مطرح می شود آن است که جریان اصلاحات چه ایده و راهکاری برای جلوگیری از برهنگی و ترویج حجاب اسلامی در جامعه اجرا یا پیشنهاد کرده است که مردم از آن تعریف و تمجید نمایند؟ آیا موفق شده اند تا کنون کسی را به حجاب اسلامی دعوت کنند؟
پاسخ ها
ناشناس
۲۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
حضرت فاطمه س در خطبه فدکیه جلوگیری ازدزدی را لازمه پاکدامنی وعفاف درجامعه دانسته اند جلوی فسادهای مالی واقتصادی را بگیرید جامعه عفیف می شود شما دنبال راهکار اصلاحاتی ها نباش اگر به اصل دین پای بند می بودید به این مرحله نمی رسیدید .
ناشناس
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
در یک جامعه " آتش به اختیار " اوضاع همین است که هست. مسئولیت چند منه!؟
پاسخ ها
ایرانی
۰۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
اگر طرف مقابل هم آتش به اختیار شوند که خواهند شد چه میشود و تکلیف چیست ؟ به باد رفتن مملکت!!!!
ناشناس
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
ببخشیدا ولی مقابستون غلط هست ریش تراشیدن وکشف حجاب از نظر شرعی حرام هست وبنابراین این هیچ کس حق ندا رد کسی را محبوبه تراشیدن ریش وبرداشت حجاب کنه اینا در اصل دستور خداست واگر کسی انجام میده به دستور خدا حجاب وریش می‌گذاره نه خواست خودش آنا بی حجاب ها خواسته خودشون را به خواست خدا ترجیح میدن.
پاسخ ها
ناشناس
۱۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
به سبک و سیاق و فرمایش خودتان ، اگر دینداری به ریش است ، بز و میمون از همه شماها دین دار تر هستند !!!
ناشناس
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
کافیه باهاشون درگیر بشین صاحبشون پیدا میشه
خودم
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
از نظر روابط بین الملل خیلی هم خوبه که اینهمه نیروی مردمی و خود جوش داریم
البته خودجوشی این خاله قمقمه ها خیلی فیده نداره چون هر مقداری هم که جوش بزنند شیرشون خشک نمیشه چون ندارند که خشک بشه. عقل و ادب هم که ندارند پس میماند غیرت که انهم درقحطی است.

به اون هم باید گفت بجای فیلمبرداری برو یک بار از دوش مستمندان بردار که شاید اون خروار بار اضافه را که با خودت اینور و انور میشکی یک خورده کم بشه
ناشناس
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
چه کسی مسئولیت اقدامات و تصمیمات خودش را پذیرفته که این دومیش باشد؟!
ناشناس
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
برای اینها نه حجاب مهم است و نه اخلاق،تنها هدف نشان دادن قدرت و اقتدار است.اتفاقا پاشنه آشیل این حکومت ،بی قانونی است،که از ابتدا بوده و هنوز هم هست واگرچه فعلا جواب میدهد و مردم قدرتی برای مقابله با این روشها ندارند.اما اطمینان داشته باشند که این بی قانونی که همه از آن لذت میبرند و نشانه قدرت میدانند بالاخره گریبان خودشان را خواهد گرفت و پرونده شان را خواهد بست.
پاسخ ها
ایرانی
۰۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
دقیقا همین است ،یکعده تند رو بی مسئولیت درنظام که هیچ خدمتی نمیکنند برای مطرح کردن خود دست به این اعمال میزنند واگر این عمل به ستیزه و درگیری با مردم بیانجامد خودرامخفی میکنند و مسئولیت آنرا نمی پذیرند و انقلاب را باحامیان اصلی آن که همان مردم هستن به ستیزه می اندازنددقیقا بجای اسرائیل کار میکنندو درخدمت آنها هستند.
محمد
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
قوم دو رو و ريا و تزوير
ناشناس
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
دلیل نپذیرفتن مسئولیت این جماعت زن ستیز احتمالا برای اینه که ناخواسته از رابطه نامشروع بوجود امدن و برای اینکه بشود فهمید که کار کیه باید آزمایش DNA بدهند وگرنه هیچ ارگانی به گردن نمیگیرد , شاید هم محصول کار گروهی باشد
ناشناس
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
چرا مثل قاتل ها صورتشان را پوشانده اند!؟
نظرات شما