رویداد۲۴ رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا در خصوص حفظ امنیت حساب بانکی گفت: برای یک خرید امن باید به درگاه معتبر مراجعه کنیم.
علی محمد رجبی گفت: امنیت حسابهای بانکی ابعاد متفاوتی دارد. ممکن است که جرایم دیگران ناخواسته به ما منتسب شود. برای ایمن شدن در برابر این خطرات لازم است اقداماتی را انحام دهیم. یکی از مواردی که باید به آن توجه کنیم بحث خرید امن است. قرارگیری عبارتهای دیگر در لینک درگاه پرداخت به معنای عدم امنیت آن است.
وی افزود: پیامکهای دریافت رمز پویا و اطلاعاتی که در خود دارد نیز از دیگر مواد مهمی هستند که باید به آنها توجه کنیم. برای مثال عدم تطابق نام فروشگاه یا مبلغ در پیامک و درگاه میتواند نشانی از کلاهبرداری سایبری باشد. لذا لازم است که همواره به این اطلاعات دقت کنیم.
رجبی اظهار کرد: در سالهای اخیر موضوعی به نام حراج جمعه سیاه مطرح شده است. جالب است بدانید که تعداد پروندههای پلیس فتا در خصوص پرداخت بیعانه و عدم دریافت کالا در این زمان به اوج خود رسیده است. لذا لازم است که مردم تحت تأثیر تبلیغات قرار نگریند و از فروشگاههای معتبر خرید کنند.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از مواردی که امنیت حساب بانکی ما را مخدوش میکند، نصب برنامههای آلوده است. معمولاً افراد پیامکهایی را حاوی لینکهای آلوده دریافت میکنند که با کلیک بر آن برنامهای جهت سرقت اطلاعات حساب بانکی بر روی موبایل نصب میشود. این کار به نوعی استفاده از تکنیک فیشینگ است که مجرم قلابی را برای فرد انداخته تا او را به دام بیاندازد.
رجبی در مورد مهمترین ویژگیهای پیامک مجرمانه اظهار کرد: در وهله اول این پیامکها توسط یک شماره شخصی ارسال میشود. همچنین بیشتر مواقع مشخص است که متن این پیامک غیر واقعی است. برای مثال متن بیانی تهدیدآمیز دارد، در صورتی که هیج سازمان دولتی متن تهدیدآمیز ارسال نمیکند. در کنار آن لینکی که در پیام آمده، باید صحتسنجی شود.
وی افزود: دستگاه اسکیمر از دیگر ابزاری است که مجرمین برای خالی کردن حساب از آن استفاده میکنند. با استفاده از این دستگاه مجرم یک کپی از کارت را برای خود ساخته و با آگاهی به رمز به خالی کردن حساب اقدام میکند. لذا نباید رمز خود را در اختیار هر کسی بگذاریم. یکی دیگر از راه حلها این است که ما کارت مجزایی را با موجودی محدود برای خریدهای روزانه خود در نظر بگیریم تا حتی در صورت مواجهه با چنین جرایمی خسارت زیادی را متحمل نشویم.