رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: آشپزی اگرچه برای بسیاری از ما لذتبخش است، اما همان اندازه که این کار دوستداشتنیست شستن ظروفی که تهمانده غذاها به آن چسبیده است بسیار آزاردهنده است.
به گزارش رویداد۲۴ از گذشته ظروف نچسب به دلیل پخت و پز و شست و شوی آسان یکی از لوازم اصلی آشپزخانه بودهاند، اما ازسوی دیگر همواره هم در مورد مشکلاتی که ممکن است برای تندرستی بهوجود آورند نگرانیهایی در موردشان وجود داشته و دارد.
در مورد انواع ظروف نچسب تاکنون پژوهشهای زیادی انجام شده است که نشان میدهد استفاده نکردن از آنها برای تندرستی انسان سودمند است. به نظر میرسد استفاده از ظروف قدیمی که شاید از دید ظاهری چندان زیبا نباشند برای تندرستی گزینه بهتری هستند.
در ادامه به دلایلی میپردازیم که نشان میدهند بهتر است تا جای ممکن از استفاده از ظروف نچسب خودداری کنیم.
تابههای نچسب با مادهای به نام «پلی تترا فلوئورواتیلن» (PTFE) پوشانده میشوند و اغلب با نام تجاری تفلون به بازار عرضه میشود. «پلی تترا فلوئورواتیلن» در دماهای بالا، میتواند بخارهای سمی از جمله «اسید پرفلوئورواکتانوئیک» (PFOA) را آزاد کند. این بخارات میتواند منجر به علائمی شبیه آنفلوانزا شود که به عنوان «تب بخار پلیمری» شناخته میشود. علاوه بر این، PTFE میتواند به مرور زمان خراب شود و شما را در معرض ترکیبات مضر آن قرار دهد که بهتر است از آنها اجتناب کنید.
روکشهای ظروف نچسب نسبتا ظریف هستند و به راحتی میتوانند خراشیده شوند، هنگامی که این روکشها خراشیده شوند، میتوانند ذرات ریز را در غذای شما آزاد کنند و نگرانی در مورد بلع این مواد را افزایش دهند. ظروف چوبی یا سیلیکونی را انتخاب کنید تا عمر ظروف نچسب خود را افزایش دهید.
ظروف نچسب در مقایسه با ظروف سنتی، طول عمر کمتری دارند. پوشش نچسب به تدریج با استفاده و تمیز کردن از بین میرود. در نتیجه، آنها نیاز به تعویض مکرر دارند، که هم به هزینههای شما و هم آسیب به محیط زیست میافزاید. پس اگر جزو کسانی هستید که محیطزیست برایتان اهمیت دارد بهتر است این موضوع را مدنظر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج در استفاده از ماکروویو
تولید ظروف نچسب شامل استفاده از منابع تجدید ناپذیر و انتشار گازهای گلخانهای است. مواد شیمیایی و فرآیندهای مورد استفاده در ساخت پوششهای نچسب به نگرانیهای زیست محیطی میافزاید. انتخاب گزینههای پایدارتر ظروف آشپزی میتواند به کاهش مشارکت شما در انتشار کربن کمک کند.
ماهی تابههای نچسب برای روشهای پخت با حرارت بالا مانند تفت دادن یا آب پز کردن غذا مناسب نیستند. گرمای بیش از حد میتواند به پوشش نچسب آسیب برساند و مواد مضر را در هوا آزاد کند. این باعث میشود طیف غذاهایی را که میتوانید در این تابهها طبخ کنید محدود شود.
در حالی که اکنون بسیاری از تولیدکنندگان ادعا میکنند که ظروف بدون استفاده از ترکیب شیمیایی ««اسید پرفلوئورواکتانوئیک» (PFOA) تولید میکنند، هنوز بحث در مورد اثرات طولانی مدت استفاده از ظروف نچسب برای سلامتی وجود دارد. PFOA که معمولا در گذشته مورد استفاده قرار میگرفت، با مشکلات سلامتی مختلفی از جمله اختلالات تیروئید، مشکلات تولید مثل و برخی سرطانها مرتبط بوده است. اگرچه اخیرا پوششهای نچسب ایمنتر در نظر گرفته میشوند، اما ضروری است که مراقب باشید و در صورت نگرانی گزینههای جایگزین را انتخاب کنید.
ما رو همین معدنی نصف فولاد نصف کفایت می کنه.