رویداد۲۴ پروانه معصومی در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد. او یک بازیگر توانمند سینما و تلویزیون بود. مرحوم پروانه معصومی فارغالتحصیل رشته زبانهای خارجی از دانشگاه ملی ایران بود. قبل از انقلاب، بدون حجاب در جلوی دوربین ظاهر میشد و همچنین تجربه سخنرانی در بیت رهبری را نیز داشت.
با پیشرفت انقلاب اسلامی، پروانه معصومی حجاب را به سر برد. او اعلام چند سال پیش اعلام کرد که عضو "بسیج هنرمندان" است و برای چند سال است که آموزشگاه سینمایی پروانه راهاندازی کرده و دورههای هنرپیشگی را برگزار میکند.
سکینه کبودرآهنگی با نام هنری "پروانه معصومی" در یک خانواده مذهبی در محله "دانشگاه تهران" به دنیا آمد. او همچنین شش خواهر و برادر دیگر در خانواده دارد.
در سال ۱۳۴۲، وقتی پروانه معصومی ۱۹ ساله بود، توانست در رشته "منابع طبیعی" دیپلم دریافت کند. سپس پس از سه سال، در سن ۲۲ سالگی، تصمیم گرفت به منظور ادامه تحصیل به آلمان برود.
در سال ۱۳۴۹، وقتی پروانه معصومی ۲۶ ساله بود، در کشور آلمان با مسعود معصومی، عکاسی به تولد ۱۳۱۶، آشنا شد و به عنوان مدل با او همکاری کرد. در نهایت، این ارتباط به ازدواج منجر شد و آنها صاحب یک پسر به نام "نیما" شدند. پروانه کبودرآهنگی از خانواده "معصومی" که نام خانوادگی شوهرش بود، در بازیگری خود استفاده کرد.
متأسفانه، آقای مسعود معصومی در سال ۱۳۷۹ و در سن ۷۹ سالگی در ایران درگذشت.
بعد از بازگشت از آلمان و با حمایت همسرش، پروانه معصومی برای اولین بار در سال ۱۳۵۰، وقتی ۲۷ ساله بود، در فیلم "بیتا" به همراه گوگوش و عزت الله انتظامی، به عنوان بازیگر در دوربین حضور یافت.
سپس در سال ۱۳۵۱، در فیلم "رگبار" به کارگردانی بهرام بیضایی، نقش اول را بازی کرد.
خانم بازیگر قبل از انقلاب اسلامی، از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۶ به مدت پنج سال، در پنج فیلم به نامهای "مینا"، "رگبار"، "شهر قصه"، "غریبه و مه" و "کلاه" حضور داشت.
علاوه بر این، با این فیلمها، او در فستیوالهای مختلف دربار شاهنشاهی هم حضور داشت.
مرحوم پروانه معصومی سال ۱۳۶۳ بعد از گذشت پنج سال از وقوع انقلاب اینبار با ظاهری متفاوت با فیلم «گل های داوودی» به کارگردانی رسول صدرعاملی به بازی بازگشت.
ایشان سپس سال ۱۳۶۶ با فیلم «جهیزیه ای برای ارباب» موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر شد.
مرحوم پروانه معصومی درباره عضویت در بسیج میگفت: «عضو بسیج هنرمندانم و خط مشی خاصی را در کار هنری دنبال میکنم و سعی میکنم از آن خارج نشوم، حضورم در بسیج هنرمندان نیز در جهت همین راستاست.
من همیشه احترام ویژهای برای بسیجیها قائل هستم و معتقدم که آنها یاور مردم هستند به ویژه بسیجیان جهادگر که قابل تحسین هستند».
مرحوم پروانه معصومی با اشاره به عکسی از دیدارش با فرح پهلوی میگفت: «باید به صراحت اعلام کنم من با فرح پهلوی دیداری نداشتم!
فقط یکبار در جشنواره «فیلم تهران» ما را تهدید کردند زمان بازدید فرح باید حضور داشته باشیم در غیر اینصور برایمان گران تمام میشود به همین دلیل مجبور شدم».
مرحوم پروانه معصومی از سال ۱۳۷۵ وقتی ۵۲ ساله بود زندگی در تهران را رها کرد و در روستایی در «صومعه سرا» ساکن شد و حالا یک زندگی روستایی مدرن را تجربه میکند.
«بنده دیدارهای متعددی با رهبر انقلاب داشتم و واقعا با میل و علاقه شخصی با ایشان دیدار میکنم
حتی به من گفتند الزامی ندارید با چادر به نزد ایشان بروید، اما خودم خواستم با چادر نزد ایشان بروم و من علاقمند رهبرم هستم».
پروانه معصومی روز دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲ در سن ۷۸ سالگی دار فانی را وداع گفت.
ایشان چند روزی در بیمارستانی در گیلان به دلیل عارضه پارگی روده بستری بود تا اینکه بر اثر عفونت ریوی به آی سی یو منتقل شده و در نهایت فوت کردند.