صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 02
کد خبر: ۳۵۵۵۴۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲

موج بی‌اعتمادی اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان به ثمر نشست!

اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان که از سال هفتاد و چهار تاکنون عضو صندوق بوده‌اند طبق فرمولی به نسبت سال‌های عضویت و سرمایه واریزی در همه دارایی‌های این موسسه بزرگ اقتصادی سهم پیدا کردند.

رویداد۲۴ محمد داوری اعتماد نوشت: بالاخره هفته پیش گام نخست پاسخ به یکی از مطالبات اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان برداشته شد و بازنشستگان مالک دارایی‌های صندوق ذخیره با مراجعه به سایت صندوق می‌توانند برگه موقت سهام خود را دریافت کنند. برگه‌ای که در گام نخست براساس آن قرار است با بورسی شدن بخشی از دارایی‌های صندوق یعنی حدود ۱۰ درصد سهم به آن‌ها واگذار شود و به مرور این مقدار افزایش خواهد یافت تا همه دارایی‌ها در قالب سهام به اعضا واگذار شود.

موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان که عمرش دارد به سی سالگی نزدیک می‌شود، سه چالش عمده در زمینه ماهیت، مالکیت و مدیریت دارد که حالا با اختصاص حق مالکانه یک گام عملی در زمینه مالکیت برداشته می‌شود تا ثابت شود که همه اعضای این صندوق که از سال هفتاد و چهار تاکنون عضو صندوق بوده‌اند طبق فرمولی به نسبت سال‌های عضویت و سرمایه واریزی در همه دارایی‌های این موسسه بزرگ اقتصادی سهم دارند.


بیشتر بخوانید: دردسر فیش حقوقی نجومی برای معاون صندوق ذخیره فرهنگیان


از هفته پیش که با رونمایی از برگه سهام گام نخست تخصیص حق مالکانه برداشته شد فرهنگیان عضو صندوق واکنش‌های متفاوتی داشته‌اند که بالطبع ذهنیت عموم فرهنگیان که چندان اعتمادی به اقدامات مسئولان ندارند، چندان مورد استقبال قرار نگرفته و مثل همیشه با یک نگاه بدبینانه‌ای که بی‌دلیل هم نمی‌باشد منتظر هستند با تاثیرات عملی این اقدام را مشاهده کنند یا حداقل با بورسی شدن از شفافیت اعداد و ارقام به نسبت اطمینان حاصل نمایند.

به عبارتی اختصاص عملی حق مالکانه تا حد زیادی در گرو بورسی شدن دارایی‌های صندوق است که طبق قول مدیران این موسسه قرار است به زودی عملی شود و به همین دلیل هم اعضای صندوق فعلا منتظر گام‌های بعدی هستند تا از استمرار این اقدام مطمئن شوند.

حق مالکانه در واقع سهم هر یک از اعضای صندوق طبق فرمول مربوطه از کل دارایی‌های این موسسه است که متاسفانه در طول ۲۸ سالی که از عمر صندوق می‌گذرد از پرداخت آن خودداری شده است یعنی تعداد زیادی از اعضای صندوق که پس از بازنشستگی از صندوق خارج شده‌اند و حتی عده‌ای از آن‌ها فوت نموده‌اند حق مالکانه خود را از صندوق ذخیره طلبکارهستند، حقی که حالا باید به ورثه آن‌ها پرداخت شود.

این اقدام دیرهنگام اگر به درستی عملیاتی شود و مدیران با سرعت بیشتری گام‌های بعدی را بردارند می‌تواند گامی اعتمادآفرین باشد و شکاف میان بدنه و مدیران را که چند سالی به ویژه در دوره‌های گذشته که سوءمدیریت و اختلاس و حیف و میل در صندوق موج بی‌اعتمادی را راه انداخته بود، کاهش دهد و بهانه‌ای باشد برای نزدیکی اعضای صندوق به ویژه مطالبه‌گران این حوزه و به تبع آن، این موسسه بزرگ اقتصادی را در مسیر منافع اعضا و کارآمدی یاری رساند.

نظرات شما