رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: یکی از وعدههای سنگین و چاقکننده معمولا شام است چراکه پس از آن فعالیت و تحرک خاصی نداریم و بنابراین کالری دریافتی را نمیسوزانیم و همین موضوع سبب اضافهوزن در افراد میشود. در این مطلب میخواهیم چند نمونه غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم که با خوردن آنها هم لذت میبرید و هم نگران چاقی و اضافهوزن نیستید.
مواد لازم
گوشت بوقلمون: ۴۰۰ گرم
سیب زمینی: ۴۰۰ گرم
لوبیا سبز: ۳۰۰ گرم
فلفل قرمز کوچک: ۳ عدد
زنجبیل: به مقدار کم
ریحان خشک: به مقدار کم
پودر سیر: به مقدار کم
روغن زیتون: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه این شام رژیمی ابتدا روغن زیتون را در ماهیتابه بریزید.
کمی زنجبیل رندهشده و سپس گوشت بوقلمون چرخشده را به آن اضافه کنید.
کمی نمک، فلفل، پودر سیر و ریحان خشک را روی مواد بریزید.
حالا در ادامه پخت این شام رژیمی فلفل قرمز و سیبزمینی پختهشده و در آخر لوبیا سبز پختهشده را به مواد اضافه و با هم ترکیب کنید.
برای این غذا هم باید از پیش فر را تا ۳۵۰ درجه گرم کنید. روی یک فیله سالمون ۱۷۰ گرمی را با یک قاشق چایخوری خردل بپوشانید، روی آن ۱ قاشق غذاخوری شوید خرد شده، یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده و یک قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده بریزید و در ظرف فر قرار دهید. ۱ فنجان گل بروکلی کوچک، یک فنجان گل کلم خرد شده، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و ۳ حبه سیر خرد شده را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به ظرف فر اضافه کرده و دور سالمون بریزید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و تا زمانی که ماهی کاملا پخته شود، در فر بگذارید (حدود ۲۰ دقیقه)
۲ قاشق غذاخوری پیاز زرد خرد شده، ۱ حبه سیر خرد شده، ۱/۴ فنجان کرفس خرد شده را در ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون در یک قابلمه بزرگ برای ۷ تا دقیقه سرخ کنید. ۲ فنجان استاک مرغ کم سدیم و نصف فنجان گوجه فرنگی قطعه قطعه شده را اضافه کنید. ۵ دقیقه بجوشانید و سپس ۳/۴ فنجان مرغ پخته شده، ۱/۳ فنجان لوبیا سیاه و ۱/۳ فنجان ذرت را اضافه کنید. ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و ۱ قاشق غذاخوری سس تند فلفل چیلی دودی به آن اضافه کنید. به قدر کافی نمک بریزید و روی آن ۲ قاشق غذاخوری ماست یونانی بدون چربی بریزید.
فر را از قبل تا ۳۵۰ درجه گرم کنید. ۱۱۳ گرم فیله گوشت را در ۱/۴ فنجان سرکه سیب برای ۵ دقیقه بخیسانید. هر سمت از گوشت را در یک تابه قابل استفاده در فر که با اسپری روغن پوشانده شده برای ۱ تا ۲ دقیقه سرخ کنید. ۱/۴ فنجان سیب قطعه قطعه شده و ۱ قاشق غذاخوری سس ماریناد به گوشت اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه بپزید. در همین حال، ۱ حبه سیر خرد شده را در ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون در یک تابه متوسط برای ۱ دقیقه تفت دهید. ۲ فنجان کلم خرد شده، ۱/۴ فنجان هویج رنده شده و ۱/۲ فنجان لوبیا سویا اضافه کنید و ۲ دقیقه بپزید. ۲ قاشق غذاخوری سرکه اضافه کرده و بپزید تا زمانی که کاملا داغ شود.
مواد لازم
برنج قهوهای: یکچهارم فنجان
فلفل دلمهای متوسط: یکچهارم
سیر: یک حبه
کلم بروکلی: ۳۰۰ گرم
سینه مرغ: ۴۰۰ گرم
روغن زیتون: یک قاشق چایخوری
سس سویا: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای درستکردن این شام رژیمی ابتدا برنج قهوهای را با مقدار کمی نمک و آب بپزید. سپس هم فلفل دلمهای را خرد کرده و سیر خردشده را با روغن زیتون سرخ کنید. فلفل دلمهای خردشده را به سیر سرخ شده اضافه کرده و کلم بروکلی را خرد و به مواد بیفزایید.
حالا دو قاشق غذاخوری آب روی مواد بریزید. سینه مرغ چرخشده و مقدار کمی فلفل و نمک به مواد اضافه کنید.
در پایان برنج را به همراه سس سویا با سایر مواد این شام رژیمی ترکیب کنید.
مواد لازم
برنج قهوهای: یک چهارم پیمانه
پیاز: یک چهارم
روغن زیتون: یک قاشق چای خوری
فلفل دلمهای: یک چهارم
قارچ: دو عدد
هویج: یک عدد
کنسرو گوجه فرنگی: ۱۱۳ گرم
رب گوجه: یک قاشق چای خوری
پودر سیر: یک چهارم قاشق چای خوری
ادویه ایتالیایی: یک چهارم قاشق چای خوری
آویشن خشک: یک چهارم قاشق چای خوری
پاپریکا: یک چهارم قاشق چای خوری
پودر پیاز: یک چهارم قاشق چای خوری
جعفری: یک قاشق چای خوری
بیشتر بخوانید: استفاده از ظروف نچسب ممنوع
طرز تهیه
ابتدا برنج را با مقداری آب و نمک در قابلمه بریزید و روی گاز قرار دهید تا بپزد.
پیاز را خلالی خرد کنید و با مقدار روغن در تابه تفت دهید.
فلفل دلمهای، قارچ و هویج را به صورت نگینی خرد و به تابه اضافه کنید.
سپس آب یا عصاره مرغ را روی مواد بریزید و درب تابه رو ببندید و اجازه دهید مواد بپزد و نرم شوند.
حالا کنسرو گوجه فرنگی و رب گوجه را اضافه کنید.
پودر سیر و پیاز، ادویه ایتالیایی، آویشن، پاپریکا، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و با مواد تفت دهید.
شام رژیمی را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را با مقداری جعفری تزیین کنید.
مواد لازم
روغن زیتون: یک قاشق چای خوری
سیب زمینی: ۴۰۰ گرم
پیاز: یک چهارم
فلفل دلمهای: دو چهارم
بوقلمون چرخکرده: ۱۱۰ گرم
پاپریکا: یک چهارم قاشق چای خوری
پودر پیاز: یک چهارم قاشق چای خوری
پودر سیر: یک چهارم قاشق چای خوری
پونه کوهی: یک چهارم قاشق چای خوری
اسفناج: ۵۶ گرم
تخم مرغ: یک عدد
پنیر موزارلا: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینیها را پوست کنده و خرد کنید.
سپس با مقداری آب و نمک روی شعله قرار دهید تا بپزد.
تابه را با مقداری روغن چرب کنید و پیاز و فلفل دلمهای را نگینی خرد کنید و در تابه کمی تفتشان دهید.
بوقلمون چرخ شده، پودر سیر، فلفل سیاه و قرمز، پاپریکا، نمک و پونه کوهی را اضافه کنید و تفت دهید.
اسفناج را به مواد بیفزایید و درب تابه را بگذارید تا غذا بپزد.
حالا سیب زمینیهای پخته را پوره کنید و تخم مرغ، فلفل سیاه، پنیر موزارلا را به آن بیفزایید.
کف سینی را کاغذ روغنی بگذارید و یک لایه سیب زمینی پوره شده روی آن بریزید.
مواد میانی آماده شده را روی پوره بریزید و با یک لایه پوره دیگر، روی آن را بپوشانید.
در نهایت شام رژیمی خود را به مدت ۴۵ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه در فر قرار دهید.