رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: یکی از دسرهای خوشمزه و خاص ایرانی شلهزر است که در میان بسیاری از ایرانیها محبوب است و آن را دوست دارند.
شلهزرد را برخی گرم و برخی دیگر سرد دوست دارند و میل میکنند، اما مهم این است که افراد زیادی نسبت به آن اشتیاق دارند و دوست دارند آن را گاهبهگاه آزمایش کنند.
به گزارش رویداد۲۴ شلهزرد اگرچه یک دسر است، اما با مذهب هم گره خورده است و بسیاری آن را درست مانند قیمه بهعنوان نذری درست و در میان مردم پخش میکنند.
اگر شما هم این دسر و یا حتا پیشغذا را دوست دارید و هوس میکنید، اما نمیدانید چگونه باید آن را درست کنید با ما همراه باشید، چون میخواهیم در مطلب امروز آن را آموزش دهیم.
برنج نیم دانه ۲ لیوان
شکر ۴ لیوان
گلاب نصف لیوان
خلال بادام ۱۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
دارچین برای تزیین
درست کردن شلهزرد کار چندان دشواری نیست در ابتدا و برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک میکنیم و در کاسهای بزرگ میریزیم و تا روی برنجها آب میریزیم و آرام با دست برنجها را زیر و رو میکنیم و آب را بیرون میریزیم و مجددا آب روی برنجها میریزیم و همین کار را مجددا انجام میدهیم.
این کار را چند بار تکرار میکنیم تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی میکنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنجها میریزیم و کاسه را کنار میگذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.
بادامها را نیز داخل کاسهای آب میریزیم و اجازه میدهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوهای رنگ آنها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب، در قابلمهای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب میریزیم.
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه میریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید. اگر روی آب کف ایجاد شد آنها را با قاشق یا کفگیر چوبی میگیریم و حرارت را کم میکنیم تا برنج بپزد.
یکی از سختیهای کار هنگام افزودن شکر به شلهزرد است. در این مرحله برنج را لای دندان تست میکنیم اگر اطراف برنج نرم بود و مغز آن کمی سفت بود و اصطلاحا گیر داشت شکر را اضافه میکنیم و خوب مواد را هم میزنیم تا ته نگیرد. پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم میزنیم تا ته نگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ذرت مکزیکی در خانه
سپس بادامها را پوست میگیریم و از وسط نصف میکنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار میگذاریم و باقی آن را داخل شله زرد میریزیم. زعفران دم کرده را همراه با کمی نمک به شله زرد میافزاییم.
سپس شله زرد را هم میزنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد. زمانیکه احساس کردیم شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب میریزیم و اجازه میدهیم تا کمی خنک شود و آن را میچشیم.
اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه میکنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان میدهیم تا بیشتر بپزد.
البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که شله زرد پس از اینکه خنک میشود کمی سفتتر میشود. در پایان شله زرد را در ظرف مورد نظر میریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین میکنیم. نوش جان
حتما شما هم برایتان پیش آمده شلهزرد را که داخل یخچال قرار میدهید پس از مدتی و درست مانند شیربرنج میبینید آب انداخته است و این موضوع ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار میگیرد. دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است. باید روی آن دمکنی بگذارید درواقع پس از اینکه شله زرد به طور کامل اماده شد، بهتر است که شعله پخش زیر آن قرار دهیم و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث میشود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.
اگر میخواهید شله زرد خود را با خلال بادام خوشمزه و اورگانیک درست کنید توصیه میکنیم از خلال بادام خانگی استفاده کنید.