صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 23
کد خبر: ۳۵۶۵۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۶ - ۲۱ آذر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

قتل ۴ زن در کمتر از یک ماه توسط مردان خانواده!

از ابتدای آذر ماه تاکنون و طی سه هفته بر اساس اخبار منتشر شده؛ 4 زن و دختر به قتل رسیده‌اند. این جنایت‌ها در «کرمانشاه، تهران، ارومیه و مشهد» رخ داده است و متهمان آن «همسر، نامزد، پدرشوهر و پدر» قربانیان خشونت خانوادگی بوده‌اند.

رویداد۲۴ روزنامه اعتماد نوشت: 17 آذر ماه جاری حدود ساعت 8 الی 9 شب در روستای کورانه سرو مردی در پی مشاجره خانوادگی عروس خود را به قتل می‌رساند. طبق اخبار رسمی که اعلام شده متهم قصد داشته همسر خود را به قتل برساند، اما عروس خود را به اشتباه به قتل رسانده است.

«رویا.ا» زن جوان 24 ساله که به گفته یکی از اقوام نزدیک او در «هجده، نوزده سالگی» ازدواج کرده بود یکی از موارد قربانیان خشونت‌های خانوادگی است. او به دست پدرشوهرش به قتل رسیده است. این فرد نزدیک به خانواده به «اعتماد» می‌گوید: «اینکه اعلام شده رویا به اشتباه به قتل رسیده، معنایی ندارد. رویا را پدرشوهرش به قتل رسانده است. اگر اشتباهی در کار بود یک تیر شلیک می‌شد نه سه تیر!»

این حادثه که در بخش صومای برادوست ارومیه به وقوع پیوسته با بالا گرفتن تنش پدرشوهر رخ داده و منجر به قتل عروس 24 ساله خانواده شده است و پس از شلیک سه گلوله متهم از محل جنایت متواری می‌شود.

پس از این جنایت سامان غنی‌زاده، فرمانده این استان از دستگیری قاتل مسلح که عروس خود را در یکی از روستاهای ارومیه به قتل رسانده بود، خبر می‌دهد و می‌گوید: «به دنبال وقوع قتل زنی جوان با اسلحه گرم کارآگاهان پلیس آگاهی وارد عمل می‌شوند و تحقیقات لازم را شروع می‌کنند. سرانجام متهم در مخفیگاهش دستگیر و در بازرسی از او یک قبضه اسلحه کلاش و مهمات مربوطه کشف می‌شود.»

این جنایت نیز مانند تمام جنایات دیگر که در آن زنی به قتل می‌رسد، واقعیت تا حدودی مخفی مانده است و اهالی در پیگیری‌های «اعتماد» یا می‌گویند هیچی نمی‌دانند یا هر کسی یک چیز می‌گوید. یکی از اهالی مدعی است: «رویا چند وقت پیش به خاطر اختلافاتی که با خانواده پدری‌اش داشت مدتی از خانه پدرشوهرش رفته بود تا اینکه دوباره برگشت و این اتفاق رخ داد.» اما حالا یکی از اقوام نزدیک رویا در راستای این حادثه به «اعتماد» از جزییات ماجرا توضیح می‌دهد.

رویا چند سال بود که ازدواج کرده بود و چند فرزند داشت؟
5 سالی می‌شد که ازدواج کرده بود و یک فرزند چهار ساله داشت.
از جزییات حادثه بگویید.

پدرشوهر رویا اعتیاد داشت. چند روز قبل از این حادثه با همسرش اختلاف پیدا کرده بود و از روزی که رویا دوباره به خانه پدرشوهرش برگشته بود مرتب او را اذیت می‌کردند. آن شب هم متهم با همسرش مشکل داشته که به رویا سه تیر شلیک می‌کند.

عنوان شده که تیر به صورت اشتباهی به رویا برخورد کرده؟ یعنی متهم قصد داشته به همسرش شلیک کند، اما اشتباهی به عروسش شلیک کرده است؟
اشتباهی در کار نبوده، چراکه اگر اشتباه بود سه تیر شلیک نمی‌شد و یک تیر شلیک می‌شد.

رویا با همسرش مشکل داشت؟
نه، اتفاقا مشکلی هم نداشتند. فقط یک مدت از خانه پدرشوهرش رفته بودند تا زندگی مستقلی داشته باشند. خانواده همسر رویا او را خیلی اذیت می‌کردند و رویا هم هر بار قهر می‌کرد و از خانه آنها می‌رفت تا اینکه دوباره به خانه آنها برمی‌گردد و این اتفاق می‌افتد.

همسر رویا شب حادثه کجا بود؟
برادرشوهر رویا او را به یک بهانه از خانه بیرون برده بود.

با این وجود یعنی نقشه قبلی برای قتل وجود داشته است؟

بله، هجدهم آذر ماه هم جنازه رویا را از پزشکی قانونی تحویل گرفتیم و او را به خاک سپردیم. آن طوری که ما دیدیم و شنیدیم گویا از عمد رویا را به قتل رسانده است.


بیشتربخوانید: فاجعه قتل‌های ناموسی در ایران؛ افزایش مراجعه زنان خشونت‌دیده به خانه‌های امن!


قتل زنان و دختران معمولا با یک توجیه اخلاقی همراه است. مردانی که همسر، خواهر، فرزند دختر، مادر، دخترعمو و... را ملک خود می‌پندارند و به دلیل تفاوت در اعتقادات و عملکرد زن مورد نظر او را به قتل می‌رسانند. این قتل‌ها معمولا به دلیل پیوند‌های خانوادگی مشترک میان اطرافیان قاتل و مقتول یا به همراه داشتن تایید نزدیکان مقتول مجازاتی به دنبال ندارد.

قتل زنان و دختران خشونتی است که اغلب بر پایه عبور زن از خط قرمزهای خانوادگی و از سوی مردان خانواده بر زنان اعمال می‌شود. هرچند گزارش رسمی درباره آمار این خشونت‌ وجود ندارد و نمی‌توان گفت آمار وقوع آن در کشور زیاد یا کم است، اما اغلب این قتل‌ها در مناطق جغرافیایی که زندگی طوایفی وجود دارد و مردان خانواده پیرو قوانین نانوشته طایفه هستند، رخ می‌دهد. گرچه که قوانین ما نیز در مواردی اجازه قتل زن توسط مثلا همسرش را داده است. همچنین طبق گفته برخی کارشناسان؛ لایحه موسوم به «صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در برابر خشونت» طوری تدوین شده که در مقابله با خشونت‌ها و قتل‌های خانوادگی یا ناموسی کارآمدی ندارد. در اکثر موارد انگیزه قاتلان از این قتل‌ها بیان نمی‌شود و حتی در برخی از این قتل‌ها، شکایات علیه قاتلان به جایی نمی‌رسد.

قتل 4 زن و دختر طی سه هفته

از ابتدای آذر ماه تاکنون و طی سه هفته بر اساس اخبار منتشر شده؛ 4 زن و دختر به قتل رسیده‌اند. این جنایت‌ها در «کرمانشاه، تهران، ارومیه و مشهد» رخ داده است و متهمان آن «همسر، نامزد، پدرشوهر و پدر» قربانیان خشونت خانوادگی بوده‌اند.

4 آذر ماه 1402 یک زن جوان اهل روستای رحمان‌آباد شهرستان کنگاور در استان کرمانشاه توسط همسرش به قتل می‌رسد. متهم بازداشت و در اعترافات خود عنوان می‌کند که همسرش را به خاطر اختلافات خانوادگی به قتل رسانده است. به گفته برخی اهالی این زن قصد جدایی از همسرش را داشته است.

9 آذر ماه یک دختر 17 ساله توسط نامزد خود با ضربات متعدد چاقو در یکی از خیابان‌های مشهد و در مقابل انظار عمومی به قتل می‌رسد.

17 آذر ماه یک زن جوان اهل ارومیه به دلیل مشاجره خانوادگی توسط پدرشوهر خود به قتل می‌رسد.

19 آذر ماه همشهری اعلام کرد که دختری 21 ساله ساکن تهران به دلیل اینکه قصد داشت تنها در خانه مجردی زندگی کند توسط پدرش با ضربات چاقو به قتل می‌رسد.

متهم در مورد انگیزه‌اش اعتراف کرد که به ‌شدت مخالف زندگی جداگانه دخترم بودم، چون از آبروریزی و حرف و حدی مردم می‌ترسیدم.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
ایرانیان بداندیش و مغرور درحالی با تعصبهای جنون امیز ناموسی (غیرت) مرتکب قتل میشوند که میتوانند با ارشاد و اخطار و استفاده از افراد بانفوذ و قوانین و نهادهای حافظ امنیت، مانع مزاحمتها و بروز حوادث ناگوار شوند و اگر به روشهای قانونی و مسالمت امیز موفق نشدند، تغییر محل یا مهاجرت، و دفاع باید اخرین مرحله باشد که ایرانیهای بی مغز و وحشی بعنوان اولین مرحله استفاده میکنند. بجای کشتن زن خطاکار، با جمله طلاق همه چیز پایان می یابد ونیاز به جنایت نیست. علیرغم وجود زنهای بدکاره مشهور و اماکن خاص قبل از انقلاب، زنان از امنیت بیشتر برخوردار بودند تا اوضاع کنونی که زنان معروف را مقتول، و هر زن عفیفه ای را در معرض خطر تجاوز جوانان گرسنه قرار داده اند. انگشت نما شدن در فرهنگ فاسد ایرانی مهمترین عامل قتلها و حوادث مختلف اجتماعی است. اسلام در ازمون انقلاب منحوس 57 مردود شده و اوضاع را بدتر کرده، و برای نجات کشور راهی جز عبور از ان نیست. وقوع قتلهای بیشمار در حکومت دینی که بر تشدید تعصبات ناموسی تاکید دارد، جای تعجب نیست، و خون تمامی قربانیان قتلهای ناموسی بگردن حکومت با تفکرات اسلام بی ارزش و خطرناک کوچه بازاری است.
نظرات شما