صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۳۵۸۲۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۲۴ آذر ۱۳۹۵
محسن رهامی در گفت‎وگو با رویداد۲۴:

اصلاح‎طلبان از روحانی حمایت می‏‎کنند اما با دو یا سه کاندید وارد انتخابات می‎شوند

محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: تلاش اصلاح طلبان بر این است که سال 92 تکرار شود و احتمالا با دو یا سه کاندیدا به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند تا اگر مشکلی پیش آمد صحنه کاملا خالی نشود زیرا با یک کاندیدا ریسک انتخاباتی اصلاح طلبان بالا می رود.
رویداد۲۴محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاح‎طلب گفت: تلاش اصلاح‎طلبان بر این است که سال ۹۲ تکرار شود و احتمالا با دو یا سه کاندیدا به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند تا اگر مشکلی پیش آمد صحنه کاملا خالی نشود زیرا با یک کاندیدا ریسک انتخاباتی اصلاح‎طلبان بالا می‌رود. 

هر قدر به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم، واکنش‌ها هم به آن بیشتر می‌شود. اظهار نظراتی که برخی بسیار عجیب و برخی نشان از گله‌ای دارد که در این دوره از ریاست جمهوری بر زبان آورده نشده و به دلایلی اکنون طرح می‌شود. 

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با اعضای حزب اعتدال و توسعه استان کردستان گفته است: «من فکر می‌کنم که در ۲۹ اردیبهشت، انتخابات سختی خواهیم داشت چون هر کس با هر تفکری که کاندید شود، هدفش تخریب آقای روحانی است.» 

از سوی دیگرمحمدرضا عارف، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز ابراز کرده است: «برخی آقایان به نقش اصلاح طلبان در انتخابات ۹۲ باور ندارندواین به خاطر توهم و غرور کاذب است.» 

شنیدن صداهای گوناگون از ویژگی‌های انتخابات است و اساس آن برپایه رقابت گذارده شده، حضور یک نفردر انتخابات هم انجام آن را بی‌معنا می‌کند وهم اینکه اشتیاقی برای حضور به وجود نمی‌آورد. علاوه بر این تنها در نظام‌های دیکتاتوری مردم موافقت یا مخالفت خود را نامزد انتخاباتی اعلام می‌کنند که البته معمولا مخالف نیستند زیرا غیر از او فرد دیگری وجود نداردکه با او موافق یا مخالف باشند. 

حجت الاسلام محسن رهامی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها دراین باره در گفت‎وگو با رویداد۲۴ گفت: احتمالا مصاحبه آقای واعظی به درستی انعکاس نیافته، زیرا انتخابات صحنه رقابت است و در میدان رقابت نمی‌توان توصیه کرد کسی نباشد تا ما برنده شویم. 

وی در ادامه اضافه کرد: طرح چنین سخنی غیر حرفه‌ای و عجیب است زیرا در میدان رقابت هر کاندیدایی طرفداران خود را دارد و همین امرسبب افزایش تعداد شرکت کننده‌ها می‌شود. 

رهامی در ادامه اظهار داشت: در بین اصلاح طلبان به تازگی این مطلب مطرح شده که باید به کاندیداهایی غیر از آقای روحانی هم اندیشید زیرا اگر به هر دلیل موفق به حضوردر صحنه انتخابات نشود، اصلاح طلبان با مشکل مواجه خواهند شد. 

وی افزود: اصلاح طلبان تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا اتفاق سال ۸۴ روی ندهد زیرا دراین سال با ۴ کاندیدا وارد صحنه شدند و به احمدی‌نژاد که تنها نامزد اصولگرایان بود، باختند. در‌‌ همان زمان هم جلسات فراوانی برگزار شد مبنی بر اینکه بر سریک نفر به اجماع برسند اما این اتفاق روی نداد و نتیجه را هم مشاهده کردیم. 

رهامی در ادامه توضیح داد: تجربه سال ۹۲ راهم داریم، در آن انتخابات کاندیداهای اصلاح طلبان، عارف و روحانی بودند و آقای عارف در ۲۰ خرداد به نفع آقای روحانی کنار رفت و ۲۴ خرداد انتخابات برگزار شد و نام حسن روحانی به عنوان پیروز میدان از صندوق رای بیرون آمد. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه تاکید کرد: باز هم بر این تصورهستم که مصاحبه وزیرارتباطات به خوبی انعکاس نیافته یا شاید در پس و پیش آن مطلب دیگری آمده که جا مانده، زیرا نظربسیار حرف عجیبی است. 

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها یادآور شد: تلاش اصلاح طلبان بر این است که سال ۹۲ تکرار شود و احتمالا با دو یا سه کاندیدا به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند تا اگر مشکلی پیش آمد صحنه کاملا خالی نشود زیرا با یک کاندیدا ریسک انتخاباتی اصلاح طلبان بالا می‌رود. 

وی در ادامه اضافه کرد: تدبیرمورد اشاره به هیچ وجه به معنای عدم حمایت از روحانی نیست و اصلاح طلبان با حسن روحانی به یک اجماع نانوشته دست یافته‌اند، بدین معنا که به طور رسمی در جایی ثبت نشده، اما حمایت از او در صورت کاندیداتوری قطعی است. 

رهامی در این باره که چه زمانی تاریخ قطعی اعلام می‌شود، بیان کرد: درباره این تاریخ نمی‌توان ورود پیدا کرد نشست‌ها وسفر‌ها ادامه دارد زیرا باید نظر اصلاح طلبان در دیگر استان‌ها و شهرستان‌ها را جویا شویم تا در ‌‌نهایت به یک تصمیم کلی دست یابیم. درحال حاضر استان، استان سفر می‌کنیم تا نظرات را مورد ارزیابی قرار دهیم و به اجماع برسیم. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب در رابطه با این سخن محمدرضا عارف، نماینده مجلس نیزکه گفته بود برخی آقایان به خاطر توهم و غرور کاذب به نقش اصلاحات در انتخابات ۹۲ باور ندارند، مطرح کرد: البته در مقام سخنگوی آقای عارف نیستم اما در مجموع در این سه سال و چند ماهی که از عمر دولت روحانی می‌گذرد نقشی که باید به اصلاح طلبان داده می‌شد، کم بود. 

وی یادآور شد: در صورتی که آقای عارف در انتخابات ریاست جمهوری کنار نمی‌رفت، کار برای به پیروزی رسیدن آقای روحانی سخت می‌شد و مسائلی از این دست سبب دلخوری شده است. 

رهامی تصریح کرد: در مجموع از سوی دولت با نیروهای اصلاح طلب در زمینه فرهنگی و دانشگاهی مشورتی صورت نگرفت، در حالیکه انتظارمان این بود تا آقای روحانی سهم بیشتری حداقل در این زمینه برای اصلاح طلبان در نظر می‌گرفت. اما برخی بر این توهم هستند که آرا روحانی به شخص او تعلق داشته است، درحالیکه مجموعه جریان اصلاح طلب و اصولگرا با هم موفق به انجام این کار شدند.

نظرات شما