این جملات بخشی از گفتگوی منصور حقیقت پور، از نمایندگان ادوار مجلس و چهرههای تایید صلاحیت شده از سوی هیات نظارت است.
بنا بر این گزارش، بخشهایی از گفت و گوی حقیقت پور را در ادامه میخوانید:
*اگر ۱۲ اسفند آمد و خدای نکرده انتخابات با ۲۰ یا ۲۵ درصد مشارکت برگزار شد، باید از چه کسی درباره عدم مشارکت در انتخابات سوال کنیم و یقه چه کسی را بگیریم و بگوییم که وظیفه خود را انجام نداده است؟ همانطور که گفتم براساس حدسی که میزنیم مخاطب بیانات رهبری شورای نگهبان است و باید زمینه رقابت در انتخابات و مشارکت حداکثری را فراهم کند.
بیشتر بخوانید: وزیر اقتصاد: شرکت چای دبش بابت ارزی که برای واردات دریافت کرده بود، پولش را پرداخته
*اگر مردم با صندوق رای قهر کردند وضع همین است و اگر آمدند موجبات یک انتخابات حداکثری را براساس منویات مقام معظم رهبری فراهم کردند آنوقت میتوان انتظار داشت که تغییراتی هم بوجود بیاید ضمن اینکه همانطور که حضرت آقا هم فرمودند هستند جریاناتی که به دنبال کم شور کردن انتخابات هستند، عواملی الان دارند نقش بازی میکنند که با راهبرد حداقلی بتوانند حداکثر منافع را برای قبیله خودشان درو بکنند که حضور حداکثری مردم در پای صندوق هاز رای میتواند آنها را مایوس گرداند.
*خیلیها ایران را برای همه ایرانیان نمیخواهند و فکر میکنند ایران ملک مطلق پدری و مادری آنهاست، ایران را برای قبیله خودشان میخواهند، انقلاب را برای قبیله خودشان میخواهند و دوست دارند، ولی فقیه که برای همه ایرانیان است را در دایره خودشان محصور کنند.
*آقای لاریجانی به دلیل وزنی که داشت و تاثیری که میتوانست در روند انتخابات ۱۴۰۰ بگذارد ردصلاحیت شد، در این رابطه هم حرفهای زیادی داریم که میگذاریم برای بعد از انتخابات و الان نمیخواهیم فضا را مشوش کنیم.
*بنظر من الان خیز آقای روحانی هم برای مجلس خبرگان است و من تحرکی از رفتار انتخاباتی ایشان در مجلس مشاهده نمیکنم. چیزی هم که از آقای دکتر لاریجانی مشاهده میکنم همین منویات مقام معظم رهبری است، یعنی داغ کردن تنور انتخابات، دعوت مردم به مشارکت و دعوت نمایندگان گذشته به هدایت مردم به سمت صندوقهای رأی. آقای دکتر لاریجانی یک واقعیت برای نظام است و همه باید این را بپذیرند.
بیشتر بخوانید:
*قرائن و شواهد نشانگر این است که اصولگرایان با دو سه تا لیست خواهند آمد، احتمال این وجود دارد که در دو لیست یک سری آدم ثابت داشته باشند یک تعدادی افراد غیر ثابت. الان برآورد میشود که آنها به یک لیست نخواهند رسید، چون رقیب جدی هم در صحنه نمیبینند از این رو احساس میکنند باید رقابت در خانواده اصول گرایی نزدیک به حاکمیت (اصولگرایی که الان حاکم است) باید صورت بگیرد.
*بر اساس مصاحبه آقای حدادعادل و چمران و عدم توفیق برخی افراد که میخواهند بین اینها و پایداری و دیگر طیفها یک سازشی را ایجاد کنند آنها به لیست واحد نخواهند رسید، ولی بنظر میرسد قطعا تا نیمه دوم بهمن ماه این وضعیت تعیین تکلیف بشود.
*این احتمال وجود دارد که قالیباف با پایداریها به تفاهم برسد. شاید یک تکلیف شرعی از یک جانبی به آنها بشود و آنها این تکلیف شرعی را بپذیرند و بیایند دور یک میز بنشینند، ولی به نظر میرسد دعواها و اختلاف هایشان بر سر جای خود خواهد بود، ولی حالا یک لیست ظاهری هم خواهند داد.
*بنظر من احمدی نژادیها برای انتخابات ۱۴۰۴ تخلیه خواهند شد. چیزی از تحرک سیاسی این جریان مشاهده نشده است.
*معلوم نیست آقای احمدی نژاد بتواند برای ورود به انتخابات ۱۴۰۴ تایید صلاحیت بگیرد، چون ایشان از خیلی از مرزهای سیاسی و ارزشی کشور عبور کرده است و بعید میدانم شورای نگهیان در مورد این خروجها و عدولها بتواند اغماضی بکند. ولی من فکر میکنم ظرفیت و پتانسیل خودشان را برای انتخابات ۱۴۰۲ خرج نمیکنند و میروند به سمت انتخابات ۱۴۰۴.
*حضور معاون پارلمانی ایشان در جلسه مبنا در حرم حضرت امام از جمله این موارد است. ایشان یا به دستور آقای رئیسی رفته که این نشان دهنده حضور آقای رئیسی در بحث انتخابات است، یا بدون نظر آقای رئیسی رفته که در این صورت باید توبیخ شود، اما ما ندیدیم آقای رئیسی ایشان را توبیخ بکند.
*ضمن اینکه برآورد خود بنده این است که تاکنون دولت برای پر شوری و برای حضور حداکثری مردم در انتخابات برنامهای را ارائه نداده است و نگران این هستند که اگر حضور حداکثری ایجاد شود شاید اینها بهرهای از این حضور نبرند.
*وزارت کشور نمیتواند هزینههای تبلیغاتی کاندیداها را با یک شماره حساب کنترل کند مثلا همین قانون انتخابات. این قانون انتخابات با برخی از ترفندهای رای گیری که انجام دادند رای آورد والا نمایندگان نباید به این قانون رای میدادند.
*بنظر میرسد بهترین جا برای آقای قالیباف خیابان بهشت و شهرداری تهران است. ایشان در شهرداری تهران خیلی موفق بود. در بحث مجلس با توجه به اینکه ایشان برادری هستند که کلا کار اجرایی کرده بودند در مدیریت مجلس و بحث قانونگذاری بنظر میرسد که برادران دیگر از ایشان موفقتر بودند.
*آقای رئیسی اسامی افراد متخلف را باید اعلام میکرد چرا اعلام نکرده است. یک نفر در جمهوری اسلامی باید پیدا شود بایت چای دبش از مردم شریف ایران معذرت خواهی کند، چند نفر هم باید پیدا شوند و استعفا دهند، اینکه یک وزیری را بگویند برکنار شود قابل قبول نیست.
*اگر این وزیر تخلف کرده است باید برق برخورد با او دل مردم را روشن و شاد کند که ارادهای در این نظام وجود دارد که این اراده نمیگذارد کسی خطا بکند. امروز نگران این هستیم که این تخلفات و سوء استفادهها سیستمی شود چرا که اگر سیستمی شود دیگر نمیشود جمع کرد.
*حالا ده بیست مورد خلاف است و میگوییم سیستم تقصیری ندارد و یک آدم اینکار را کرده است که با آن آدم هم باید برخورد قاطع شود و بالاتر از آن کسی که آن آدم را انتخاب کرده و آن مجلسی که به این آدم رای داده باید مورد سوال قرار بگیرد که چرا به چنین کسی رای داده است.
*من امید دارم در این فرصتی که برای آقای رئیسی، دوست عزیزم باقی مانده است مغتنم باشد که آقای رئیسی به سیستم اجرایی کشور بپردازد و اجازه رخنه دنیاطلبان و غارتگران بیت المال به ساختار حاکمیت را ندهد حتی اگر این آدم جزو آقازادهها باشد.