رویداد۲۴ علیرغم تاکید طیف اصلاحطلب مبنی بر نداشتن کاندیدا و خالی بودن دستشان در بستن لیست برای انتخابات مجلس دوازدهم، اصولگرایان اصرار دارند که اردوگاه چپ لیستی کامل برای انتخابات دارد. آنچنان که حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا که در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «به صورت طبیعی اصلاحطلبان لیست کاملی در دست دارند که اگر اینها با اعتدال ائتلاف کنند و با یکدیگر لیست بدهند طبیعتاً ضرورت ائتلاف و وحدت در میان اصولگرایان افزایش پیدا میکند.» اسدالله بادامچیان نیز مدعی است اصلاح طلبان برای تهران ۲۶ کاندیدا دارند. سخنگوی ستاد انتخابات هم مدعی حضور بیش از ۱۰۰۰ نفر اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو شده بود.
ادعایی که با واکنش سعید نورمحمدی، عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان روبهرو شد. او در پاسخ به این ادعاها به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «من از همه دوستان اصولگرایی که ادعا میکنند اصلاحطلبان لیست دارند که یکی گفته ۸۰۰ نفر و یک نفر دیگر گفته ۱۸۰۰ نفر، آقای ترقی هم گفته لیست کامل دارند؛ استدعا دارم لیست کامل اصلاحطلبانی که تایید شدهاند را در اختیارمان قرار دهند که خودمان هم از آن اطلاع داشته باشیم.»
وی همچنین تاکید کرد: «ما از همه کاندیداهای اصلاحطلب که رد صلاحیت شده بودند خواهش کردیم اعتراض کنند، اما متاسفانه بخشی از آنان این اعتراض را بیفایده دانسته و اعتراض نکردند. برخی از افراد هم اعتراض کردند که آمار دقیق از تعداد آنان ندارم.»
در ادامه گفتگو با سعید نورمحمدی، عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان را میخوانید:
* آقای نورمحمدی! با توجه به اینکه تعداد اعتدالیون و اصلاح طلبان تایید صلاحیت شده بسیار کمتر از آنچیزی است که پیش بینی می شد، احتمال ائتلاف برای بستن لیست را چقدر محتمل می دانید؟
به نظر من در حال حاضر امکان ائتلاف نیست چون اصلا کاندیدایی وجود ندارد. کاندیداهایی که در شهرستانها تایید صلاحیت شدهاند؛ عمدتا توسط همه اصلاحطلبان حتی کسانی که گرایشات رادیکال و تندتری دارند به طور طبیعی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
اما تا جایی که من در جریان هستم با این شرایط بهطور گستردهتر و در مراکز استانهایی مثل تهران، احزاب اصلاحطلب و اعتدالی به دنبال دادن لیست و ائتلاف نیستند.
* یعنی ممکن نیست که لیستی با کمتر از ۳۰ نفر در تهران تهیه شود؟
با ادامه این شرایط خیر قطعا لیست داده نمیشود.
* برخی از اصولگرایان مثل آقای ترقی، معتقدند که اصلاحطلبان یک لیست کامل دارند و از سوی دیگر ستاد انتخابات هم آمار بالایی از اصلاح طلبان تایید صلاحیت شده داده است، نظر شما درباره این ادعاها چیست؟
آمار و ارقام درباره ثبتنامها و تایید صلاحیت کاندیداهای اصلاحطلب از اساس کذب است. کسانی که چنین ادعاهایی را مطرح میکنند خودشان هم میدانند که حرفشان واقعی نیست و بههمین دلیل در نهایت سخنگوی جریان اصلاحات آقای ترقی میشود و درباره لیست اظهار نظر میکند.
من از همه دوستان اصولگرایی که ادعا میکنند اصلاحطلبان لیست دارند که یکی گفته ۸۰۰ نفر و یک نفر دیگر گفته ۱۸۰۰ نفر، آقای ترقی هم گفته لیست کامل دارند؛ استدعا دارم لیست کامل اصلاحطلبانی که تایید شدهاند را در اختیارمان قرار دهند که خودمان هم از آن اطلاع داشته باشیم.
* چهقدر امکان جابهجایی کاندیداهای باقیمانده در حوزههای انتخابیه وجود دارد؟
در گفتوگویی که با برخی از احزاب و گروهها داشتم این پیشنهاد از طرف حزب «ندای ایرانیان» مطرح شده که کاندیداهایی که در تهران بوده و شانس دارند، به برخی شهرستانهای دیگر جابهجا شوند. منتهی دوستان از قانون جدید انتخابات نگرانی دارند، چون طبق آن افرادی که علاقمند به تغییر حوزه انتخابیه خود هستند باید مجددا صلاحیتشان توسط شورای نگهبان بررسی شود. بههمین علت کاندیداها ریسک نمیکنند که حوزه انتخابیشان را تغییر دهند که دچار رد صلاحیت شورای نگهبان نشوند.
* شما آماری از اعتراض کنندگان به نتایج اعلام شده ازطرف شورای نگهبان دارید؟
ما ازهمه کاندیداهای اصلاحطلب که رد صلاحیت شده بودند خواهش کردیم اعتراض کنند، اما متاسفانه بخشی از آنان این اعتراض را بیفایده دانسته و اعتراض نکردند. برخی از افراد هم اعتراض کردند که آمار دقیق از تعداد آنان ندارم.
* آیا امیدی وجود دارد که شورای نگهبان افراد رد صلاحیت شده را تایید کند؟
حقیقت این است که هیچکس چنین امیدی ندارد. تقریبا مطمئن هستیم همین شرایط باقی میماند و حتی ممکن است شورای نگهبان، در روزهای آخر تعدادی از افرادی که شانس رای آوریشان مسجل شده را هم رد صلاحیت کند.
* آقای نورمحمدی رهبری چندین بار بر مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید داشتند اما به نظر می رسد برخی عملکردهای دولت مثل گرانی اینترنت، توقیف خودروها به علت حجاب و... بیشتر مشارکت زدا بوده اند تا ....
اساسا دلیل اصلی اینکه بخشی از مردم به اصولگرایان رای نمیدهند، بخاطر پایگاه اجتماعیشان نیست بلکه به این خاطر است که صندوق رای را در شرایط فعلی بیفایده میدانند و فکر میکنند که اگر رای بدهند در شرایط تغیری ایجاد نمیشود. حتی اگر مجلسی کاملا مخالف با دولت شکل بگیرد با ابزارهای مختلف، مجلس از کارکرد خواهد افتاد.
به نظرم با وجود آن که بخشی از جامعه فعلا از انتخابات رویگردان شدند، دولت و مجموعه نهادهای حاکمیتی هم در دادن این پیام به جامعه که رایشان موثر است تردید دارند. یک نمونه و نشانهاش برای جامعه همین رد صلاحیتها بود و به افراد ناراضی پیام مضاعفی داده شد که رای دادن و حضورشان هیچ تاثیری ندارد.