رویداد۲۴ بر اساس اعلام آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان وابسته به این نهاد، انتظار میرود میزان سرطانهای تشخیص داده شده در سه دهه آینده به ۳۵ میلیون نفر برسد که در مقایسه با ۲۰ میلیون مورد به ثبت رسیده در سال گذشته رشدی خیرهکننده را نشان میدهد.
حالا یک مطالعه جدید نشان میدهد «مواد شیمیایی ماندگار» (PFAS) موجود در آب لولهکشی و صدها محصول مصرفی دیگر میتوانند پیشرفت سرطان را تسریع کنند.
محققان در دانشگاه ییل آمریکا سلولهای سرطانی روده بزرگ را در معرض این مواد قرار دادند و مشاهده کردند که این سلولها به محض قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ماندگار شروع به رشد و تحرک کردند. این فرآیند مشابهی است که در بدن انسان با نام «متاستاز» یا گسترش سرطان به دیگر نقاط بدن شناخته میشود.
یافتههای پژوهشگران در دانشگاه ییل از این جهت نگرانکننده است که وقتی سرطان متاستاز میکند، درمان آن دشوارتر میشود.
بیشتر بخوانید: زنگ هشدار سرطان به صدا درآمد؛ افزایش ۷۷ درصدی تا سال ۲۰۵۰
ارتباط مواد شیمیایی ماندگار در حال حاضر با افزایش خطر سرطان کلیه و بیضه ثابت شده است، با این حال پژوهشگران میگویند این مواد تاثیر بسزایی در شیوع دیگر انواع سرطان دارند.
مشتقات پلیفلوروالکیل یا مواد شیمیایی ماندگار دستهای از مواد شیمیایی ساخته دست بشر هستند که چندین دهه است در طیف گستردهای از صنایع برای مقاوم سازی محصولات در برابر گرما، آب، چربی و لکهها استفاده میشوند.
در هشتاد سال گذشته مشتقات بسیاری از این ترکیبات ساخته شدهاند که در تولید هزاران کالای مصرفی روزمره، مانند رنگ، مواد نچسب و عایق، ظروف و البسه، ظروف غذای یکبار مصرف، محصولات شوینده، کف ضد حریق (کپسول آتشنشانی)، مبلمان و ... به کار میروند.