صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 31
کد خبر: ۳۶۱۴۸۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲

معرفی سیستم مین گذاری بائوباب کِی لهستان

در این مطلب به بررسی مشخصات و قابلیت های سیستم مین گذاری بائوباب کِی خواهیم پرداخت.

رویداد۲۴ حسین فلاحی: بائوباب کِی، (Baobab-K) یک سیستم مین گذاری خودکار جدید است که توسط شرکت دفاعی لهستانی Huta Stalowa Wola و شرکای آن توسعه یافته است. این سیستم مین گذاری خودکار بر روی شاسی کامیون Jelcz 8×8 ​​نصب شده است. از این سیستم مین گذاری می توان برای ایجاد میدان های مین مانع ضد تانک پراکنده در اندازه ها، تراکم ها و زمان های خود تخریبی مختلف استفاده کرد.

کنسرسیومی به رهبری HSW و متشکل از Jelcz، بِلما، دبلیو بی گروپ و موسسه فناوری مهندسی نظامی، مسئول توسعه این سیستم است. HSW، Jelcz و بلما زیرمجموعه های گروه تسلیحات لهستانی، یک پیمانکار دفاعی دولتی هستند. گروه دبلیو بی سیستم ارتباطات رادیویی، سیستم های مدیریت میدان مین تاکتیک های توپاز و الکترومکانیک بائوباب کی را تامین می کند.

تاریخچه سیستم مین گذاری بائوباب کِی 

بازرسی تسلیحات وزارت دفاع لهستان قراردادی را با این کنسرسیوم برای توسعه نمونه اولیه خودروی بائوباب در دسامبر 2018 امضا کرد. نمونه اولیه سیستم مین گذاری در نمایشگاه بین المللی صنعت دفاعی XXIX MSPO که در شهر کیلچه، لهستان، در سپتامبر 2021 برگزار شد به نمایش گذاشته شد. این پروژه با نتیجه آزمایشی مثبت در نوامبر 2022 تکمیل شد.

HSW در ژوئن 2023 قراردادی به ارزش تقریبی 510 میلیون زلوتی (واحد پول لهستان) با آژانس تسلیحاتی برای تامین 24 وسیله نقلیه مین گذار بائوباب کی برای نیروهای مسلح لهستان امضا کرد. این قرارداد بین سال های 2026 و 2028 محقق خواهد شد.

طراحی و ویژگی های سیستم مین گذاری بائوباب کی

بائوباب کی یک سیستم مین گذاری سوار بر کامیون است که می تواند از یک ایستگاه کنترل زمینی کنترل شود. طراحی آن بر اساس شاسی کامیون Jelcz 8×8 ​​است که دارای قابلیت تحرک بالا و قابلیت حمل بار است. فرآیند مین گذاری کاملاً خودکار این سیستم به آن اجازه می دهد تا به سرعت بین حالت های حمل و نقل و جنگ جابجا شود.

این خودرو می تواند به شش پرتابگر (مین پرتاب کننده) مجهز شود که می تواند مین های ضد تانک قابل برنامه ریزی MN-123.1 و MN-123.2 ساخت بلما را حمل کند. می توان از جرثقیل برای بارگیری/تخلیه پرتاب کننده های مین روی وسیله نقلیه مهمات استفاده کرد.

پنج مین ضد تانک در یک باکس مین بارگذاری شده است، در حالی که هر پرتابگر را می توان با 20 باکس نصب کرد تا هر وسیله نقلیه بتواند تا 600 مین را حمل کند. این سیستم می تواند به هشت نارنجک انداز دودزا 81 میلی متری مجهز شود.

سیستم مین گذاری که برای عملیات توسط واحدهای مهندسی در سطح تاکتیکی نیروهای مسلح طراحی شده است، می تواند برای انهدام خودروهای زرهی و سایر وسایل نقلیه مستقر شود.

کنترل مین گذاری و ارتباطات بائوباب کِی لهستان

سیستم کنترل امکان کنترل مین گذاری و نظارت بر فرآیند را در حالت های اتوماتیک و دستی فراهم می کند. در حالت خودکار، یک رایانه داخلی برای محاسبه پارامترهایی مانند سرعت خودرو و تنظیمات پرتاب کننده و همچنین تنظیم فرکانس پرتاب مین در حال حرکت استفاده می شود.

سیستم جدید فناوری اطلاعات و ارتباطات که در این خودرو ادغام شده است، امکان تجسم میدان مین را بر روی نقشه دیجیتالی برای نمایش بر روی صفحه کامپیوتر فراهم می کند. داده های ضبط شده حاوی پارامترها و مختصات میدان مین را می توان بیشتر از طریق ارتباطات رادیویی به سطح فرماندهی بالاتر فرستاد.

جزئیات مین ضد تانک MN-123

مین‌های پراکنده ضد تانک MN-123 برای راه‌اندازی میدان‌های مین، با بهره‌گیری از سیستم مهندسی موشک‌ها طراحی شده‌اند. مین که با یک شارژ تجمعی دو اثره و یک جرقه زن غیر تماسی ادغام شده است که هنگامی که یک وسیله نقلیه از روی آن عبور می کند، فعال می شود.

جزئیات شاسی کامیون Jelcz

شاسی کامیون Jelcz دارای طول 11 متر، ارتفاع 3.4 متر و عرض 2.6 متر است. وزن رزمی آن 31700 کیلوگرم است. قاب کانتینری 20 فوتی کامیون به آن اجازه می دهد تا پس از پیاده کردن سکوی مین گذاری به عنوان وسیله نقلیه حمل و نقل استفاده شود.

کابین زرهی خودرو یک خدمه دو نفره را در خود جای می دهد و حفاظت بالستیک STANAG 4569 تا سطح یک را ارائه می دهد.

زیرسیستم های دیگر روی سیستم مین گذاری بائوباب کی

این زیرسیستم ها شامل یک صفحه کنترل برای پرتاب کننده نارنجک های دودزا، یک تستر برای باکس های مین، یک GPS و یک کیلومتر شمار، یک سیستم فونت برای ارتباطات دیجیتال و یک فرستنده گیرنده با فرکانس بسیار بالا RRC 9311AP است.

تحرک و عملکرد

برد این کامیون در شرایط خارج از جاده 580 کیلومتر و در جاده های آسفالت شده 1650 کیلومتر است. این کامیون می تواند به حداکثر سرعت 85 کیلومتر در ساعت حرکت کند.

این وسیله نقلیه مجهز به سیستم باد کردن لاستیک مرکزی است که به آن اجازه می دهد در حالت run-flat کار کند. می تواند تا عمق 1.2 متری آب را طی کند، از موانع به ارتفاع 0.3 متری بالا برود و از سنگرهای 0.6 متری عبور کند.

بائوباب کی می تواند از محور خودرو تا برد 30 تا 90 متر با سرعتی بین 5 تا 25 کیلومتر در ساعت مین گذاری کند. می تواند یک میدان مین به طول 1800 متر با پتانسیل قرار گرفتن در کناره ها و عقب وسیله نقلیه قرار دهد. زمان لازم برای مین گذاری یک واحد مین کمتر از 22 دقیقه و زمان بارگذاری مجدد کمتر از 30 دقیقه است.

مشخصات کلی سیستم مین گذاری بائوباب کِی

نوع پروژه: سیستم مین گذاری پراکنده

توسعه دهنده: HSW

سرعت مین گذاری: 5 کیلومتر در ساعت تا 25 کیلومتر در ساعت

محدوده مین گذاری: 30 متر تا 90 متر

خدمه: دو

نظرات شما