صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 11
کد خبر: ۳۶۱۸۲۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۲

ارتباط بین اضطراب و دندان درد چیست؟

در این مقاله درباره ارتباط بین اضطراب و دندان درد بیشتر بدانید.

رویداد۲۴ سیما صابری: اضطراب می تواند به طور غیرمستقیم دندان های شما را از طریق افزایش درد فک، دندان قروچه، افزایش حساسیت، یا مراقبت ناکافی از دهان به دلیل بی توجهی ناشی از استرس تحت تاثیر قرار دهد. دندان درد به طور مستقیم ممکن است علامت اضطراب نباشد، اما اغلب ارتباطی بین این دو وجود دارد.

در این مقاله درباره ارتباط بین اضطراب و دندان درد بیشتر بدانید. ما همچنین علائمی را که باید مراقب آنها باشید و چگونگی محدود کردن اثرات اضطراب بر روی دندان‌ها را پوشش می‌دهیم.

آیا بین اضطراب و دندان درد رابطه‌ای وجود دارد؟

اضطراب از طریق مکانیسم های زیر می تواند به طور غیرمستقیم به درد دندان منجر شود:

دندان قروچه

اضطراب اغلب باعث ساییدن یا فشردن دندان ها (براکسیسم) می‌شود. این فشار می‌تواند منجر به سایش مینای دندان، شکستگی دندان و ترک شود که در نتیجه باعث حساسیت دندان و گاهی اوقات تشدید درد دندان می‌شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که میزان دندان قروچه در بین افراد تحت استرس بیشتر از افراد بدون استرس است.

مقدار pH بزاق تغییر می‌کند

اضطراب تولید بزاق را کاهش می‌دهد، تعادل pH آن را تغییر می‌دهد و اسیدیته دهان را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان و افزایش حساسیت دندان شود. یک مطالعه معتبر با 105 دانشجو نشان داد که سطوح بالاتر اضطراب با افزایش اسیدیته در بزاق ارتباط دارد که نشان می‌دهد استرس با تغییر ترکیب بزاق بر سلامت دهان تأثیر می‌گذارد.

افزایش حساسیت به درد

تحقیقات نشان می‌دهد که شرایط مرتبط با استرس، می‌تواند درک بدن از درد را افزایش دهد. این امر می‌تواند شما را نسبت به مسائل دندانی موجود مانند پوسیدگی یا بیماری لثه حساس‌تر کند و در نتیجه باعث افزایش ناراحتی شود.

بهداشت ضعیف دهان

سطوح بالای استرس و افسردگی می‌تواند منجر به بی‌توجهی به بهداشت دهان و دندان شما شود که منجر به تشکیل پلاک، التهاب لثه و متعاقب آن درد دندان می‌شود. یک مطالعه معتبر با 2400 شرکت‌کننده در تورنتو، افزایش استرس را با سلامت دهان و دندان بدتر و درد دهان بیشتر، به‌ویژه در میان افرادی که بیمه دندانپزشکی ندارند یا در موقعیت‌های اجتماعی-اقتصادی پایین‌تری قرار دارند، مرتبط دانست.

تشدید بیماری لثه

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که استرس به طور قابل توجهی بر عملکرد سیستم ایمنی از جمله التهاب، بهبود زخم و پاسخ به عفونت‌ها تأثیر می‌گذارد. این امر به طور بالقوه می‌تواند منجر به التهاب لثه و درد یا ناراحتی شود.

تنش عضلانی

هنگامی که اضطراب باعث می‌شود عضلات خاصی در سر و گردن، مانند عضلات فک، منقبض شوند یا نقاط ماشه‌ای ایجاد کنند (گره‌های عضلانی موضعی یا اسپاسم)، درد ممکن است به نواحی به ظاهر نامرتبط از جمله دندان‌ها سرایت کند.

نشانه‌هایی که دندان درد شما ناشی از اضطراب است

در اینجا چند نشانه وجود دارد که نشان می‌دهد دندان درد شما ممکن است با اضطراب مرتبط باشد:

احساس تنش در فک به ویژه در لحظات اضطراب‌آور

دندان قروچه، به ویژه در شب یا در موقعیت‌های استرس‌زا

شواهدی از سایش یا آسیب به دندان‌ها به دلیل رفتارهای مرتبط با استرس

ظاهر زرد یا شفاف دندان‌ها به دلیل فرسایش مینای دندان ناشی از اسید معده

شروع ناگهانی حفره‌ها، به ویژه در دندان‌های عقب

لبه‌های دندانه‌دار یا نازک شدن دندان‌ها به دلیل سایش مینای دندان 

افزایش درد در دوره‌های استرس‌زا

درمان درد دندان ناشی از اضطراب

درمان دندان درد ناشی از اضطراب اغلب شامل رسیدگی به مسائل دندانی و استرس زمینه‌ای می‌شود. در اینجا چند رویکرد وجود دارد:

نایت گارد یا آتل

 برای دندان قروچه، دندانپزشک ممکن است استفاده از نایت گارد یا آتل را برای جلوگیری از آسیب بیشتر دندان‌ها در اثر قروچه در هنگام خواب پیشنهاد دهد.

درمان دندان

 بسته به مشکل دندانی که دارید، مانند فرسایش مینای دندان یا حفره‌ها، درمان‌ها ممکن است شامل پرکردن، باندینگ دندان یا روش‌هایی برای بازگرداندن مینا باشد.

مدیریت استرس

 تکنیک‌هایی برای کاهش استرس - مانند تمرینات آرامش‌بخش، مدیتیشن یا درمان - می‌توانند به بهبود درد دندان ناشی از اضطراب کمک کنند.

داروها

دندانپزشکان یا پزشکان ممکن است مسکن‌هایی را برای تسکین موقت و در برخی موارد، داروهایی برای مدیریت علائم مرتبط با اضطراب یا استرس توصیه کنند.

بهداشت دهان و دندان

اجرای یک روال بهداشت دهان و دندان - از جمله مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه فلوراید - می‌تواند آسیب بیشتر را به حداقل برساند.

چه زمانی برای دندان درد باید با دندانپزشک تماس گرفت؟

بهتر است در موارد زیر برای دندان درد با دندانپزشک تماس بگیرید:

-درد مداوم، به خصوص اگر دندان درد بیش از یک یا دو روز طول بکشد یا اگر شدید یا بدتر شود

-حساسیت به دما، مانند غذای خیلی گرم یا خیلی سرد

-تورم یا خونریزی لثه همراه با درد یا حساسیت

-درد فک، به ویژه اگر با دندان درد همراه باشد، زیرا این می‌تواند نشان دهنده اختلال مفصل گیجگاهی فکی باشد.

-آسیب به دهان

-تغییرات قابل مشاهده، مانند برآمدگی

جوش مانند روی لثه، لکه‌های تغییر رنگ روی دندان

نظرات شما