صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 13
کد خبر: ۳۶۲۰۲۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۳ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲

رژیم غذایی آتلانتیک به کاهش کلسترول و چربی شکم کمک می‌کند

رژیم غذایی آتلانتیک بر غذا‌های سرشار از مواد مغذی تاکید دارد و اجتناب از مصرف گوشت قرمز، شیرینی، نوشیدنی‌های شیرین و کره را توصیه می‌کند.

رویداد۲۴ رژیم غذایی آتلانتیک، نوعی رژیم غذایی سنتی است که در شمال غربی اسپانیا و شمال پرتغال محبوب است. محققان می‌گویند، این رژیم غذایی چربی شکم را کاهش می‌دهد و سطح کلسترول مفید یا اچ‌دی‌ال (HDL) را بهبود می‌بخشد.

در رژیم غذایی آتلانتیک مقدار زیادی ماهی و غذا‌های دریایی، سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، لوبیا، روغن زیتون، میوه‌های خشک (به ویژه شاه‌بلوط)، شیر و پنیر موجود است. در این رژیم غذایی گوشت و شراب نیز در حدی کنترل‌شده مصرف می‌شود.

در پژوهشی که نتیجه آن هفته گذشته در جاما نت‌ورک اوپن منتشر شد، بیش از ۲۰۰ خانواده از جامعه روستایی اسپانیایی «ای‌استرادا»، از مارس ۲۰۱۴ تا می ۲۰۱۵ بررسی شدند.


بیشتر بخوانید: رژیم غیرضروری خطر جدال دائمی کنترل وزن را در پی دارد


در این پژوهش ۱۲۱ خانواده از رژیم غذایی آتلانتیک پیروی کردند و ۱۱۰ خانواده به رژیم غذایی معمول خود ادامه دادند. افرادی که قرار بود از رژیم غذایی آتلانتیک پیروی کنند، طی سه جلسه آموزشی با رژیم غذایی جدید آشنا شدند. این افراد همچنین خدمات افزوده‌ای مانند کلاس آشپزی، جزوه و کتاب‌های آموزشی و سبد‌های غذایی دریافت کردند.

محققان در شروع مطالعه و سپس بعد از شش ماه، داده‌های مربوط به میزان مصرف مواد غذایی، فعالیت بدنی، مصرف دارو و سایر متغیر‌ها را جمع‌آوری کردند.

محققان اسپانیایی همچنین دور کمر، سطح تری گلیسیرید، سطح کلسترول مفید یا اچ‌دی‌ال (HDL)، فشار خون و سطح گلوکز خون افراد شرکت‌کننده را در وضعیت ناشتا اندازه‌گیری کردند. این پنج مورد در واقع عامل سندرم متابولیک‌اند؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع دوم و سکته را افزایش می‌دهند.

از ۴۵۷ شرکت‌کننده‌ای که در شروع این کارآزمایی سندرم متابولیک نداشتند، ۲۳ نفر در طول دوره شش‌ماهه پژوهش به آن مبتلا شده شدند. از این میان، ۱۷ شرکت‌کننده، (۷.۳ درصد) از رژیم غذایی سنتی‌شان پیروی کرده بودند و شش شرکت‌کننده (۲.۷ درصد) به رژیم غذایی آتلانتیک رو آورده بودند.

از ۱۱۷ شرکت‌کننده‌ای که در شروع مطالعه شاخص‌های سندرم متابولیک داشتند، ۱۸ نفر (۲۸.۶ درصد) از رژیم غذایی آتلانتیک پیروی کرده بودند و ۱۶ نفر (۲۹.۶ درصد) در گروه کنترل، این عارضه را دیگر نداشتند.

نظرات شما