رویداد۲۴ مردم غذاهایی میخورند که دوست دارند، اما گاهی خوراکیها آنها را دوست ندارند و موجب ناراحتیهای گوارشی میشوند و مردم را مجبور میکنند دنبال راهی برای درمان بگردند.
این درمان گاهی بهشکل مکملهای آنزیم گوارشی است. اما اینکه آیا باید این مکملها را مصرف کرد و این مکملها چقدر موثرند به وضع سلامت فرد، نحوه مصرف این محصولات، و عوامل دیگر بستگی دارد.
دکتر کارولین تاک، متخصص تغذیه در ملبورن، استرالیا، میگوید: «آنزیمهای گوارشی بهطور طبیعی در بدن موجود است. این آنزیمها غذای ما را تجزیه میکنند. از این راه است که میتوانیم مواد مغذی مورد نیاز برای عملکردهای بدن را جذب کنیم.»
به گفته مرکز پزشکی جانز هاپکینز، آنزیمهای گوارشی در پانکراس، روده کوچک، و معده ساخته میشوند.
از آنزیمهای اصلی تولیدشده در پانکراس یکی آمیلاز است که کربوهیدراتهای پیچیده را تجزیه میکند، یکی لیپاز است که چربیها را هضم میکند، و دیگری پروتئاز است که چربیها را تجزیه میکند.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل برای بهبود و حفظ سلامت کبد
آنزیمهای لاکتاز و ساکاراز که در روده کوچک ساخته میشوند بهترتیب قند و قند لبنیات را تجزیه میکنند و پپسین، که در معده ساخته میشود، آنزیم اصلی در فرایند هضم پروتئین است.
دکتر آکاش گوئل، استادیار بالینی در نیویورک، میگوید: «با وجود توانایی بدن در تولید آنزیمهای گوارشی، بررسیها حاکی از رونق گرفتن بازار این محصولات [مکملها]خبر میدهد. بر اساس تخمینها، ارزش این بازار از ۷۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ احتمالا به ۱.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۱ خواهد رسید.»
گوئل دراینباره میگوید: «تفاوت نمونههای مکمل تجویزی با نمونه بدون نسخه این است که سازمان غذا و داروی آمریکا اولی را دارو میداند و به همین دلیل در فرایندی دقیق، شامل آزمایشهای گسترده با دادههای ایمنی و اثربخشی، آزمایش و تایید میشود. اما مکملهای بدون نسخه بهعنوان مواد غذایی تایید میشوند و بنابراین استانداردسازی و کنترل کیفیت بسیار کمتری از نظر مواد تشکیلدهنده در مورد آنها اعمال میشود.»