رویداد۲۴- نماینده شورای شهر تهران در کمیسیون ماده 7 در خصوص وضعیت قانون «برج – باغ» و تاثیر آن بر حفظ و یا تخریب باغات توضیحاتی را ارائه کرد.
محمد مهدی تندگویان گفت: وقتی قانون «برج – باغ» ابلاغ و اجرایی شد، عملا ما به طور قانونی اجازه تجاوز به باغها را دادیم.
وی ادامه داد: تا قبل از ابلاغ این قانون هیچ تعریفی از تخلف در حوزه باغات نداشتیم. یعنی در گذشته اگر بنایی در باغ ساخته شده بود به همان متراژ مالک میتوانست بازسازی کند اما با ابلاغ این قانون مالکان میتوانستند از بخشی از متراژ منفعت ببرند و در این راستا نیز امتیازهایی نیز در نظر گرفته شد که منجر به حفظ باغ میشد. اما عملیاتی نشده است.
وی با بیان اینکه بر اساس این قانون مالک مجاز است در 30 درصد عرصه ، بنا بسازد اما در تهران بالای 90 درصد برج باغها برای ایجاد پارکینگ تا 100 درصد عرصه ملک خود را گودبرداری میکنند گفت: از دیگر اشکالات وارده به این قانون این است که به عنوان نمونه در معبری که عرضش 6 یا 8 متر است و تعداد باغات کنار هم زیاد است با چه توجیهی مجوز 10 تا 11 طبقه را دادهاند.
وی افزود: زمانی وقتی در ولنجک و الهیه میرفتیم، کوچهها پر از باغ بود اما امروزه این باغات تبدیل به برج باغ شده و جالب است که در هیچ جای دنیا چنین اتفاقی نمیافتد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 70 درصد این باغات از بین رفتهاند گفت: اگر قوه قضاییه کمک کند و در دو سه پرونده بزرگ مقیاس که عامدانه بودن نابودی باغ کاملا محرز است مصادره باغ را به نفع مردم مد نظر قرار میداد. وضعیت باغ بهبود پیدا میکند چرا که سودجویان از پس مصادره باغ ، عقب نشینی میکنند.
نماینده شورا در کمیسیون ماده 7 با بیان اینکه در طول سه سال گذشته بالغ بر حداقل 150 مورد عمدی بودن تخریب درختان و باغات مشخص شده است گفت: برای اعمال قانون این پروندهها را به قوه قضاییه فرستادیم با این وجود حتی یک رای هم به نفع شهر نبوده است.
تندگویان با بیان اینکه بیشترین آمار تخریب باغات در مناطق 1، 2، 3 و 5 بوده است، گفت: بیشتر از 70 درصد شناسایی تخلفات بر اساس گزارشات مردمی بوده است و مردم به عنوان دیدهبانهای شهری نقش مهمی در کاهش تخلفات دارند.