صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۴ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 23
کد خبر: ۳۶۲۹۸۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۲

آیا نارسایی قلبی باعث افزایش وزن می‌شود؟

نارسایی قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که عضله قلب آنقدر ضعیف می‌شود که به طور موثر خون کافی برای پاسخگویی به نیازهای بدن پمپاژ نمی‌کند.

رویداد۲۴ سیما صابری: وقتی قلب نتواند به طور موثر پمپاژ کند، گردش خون در بدن کاهش می‌یابد و اگر خون کمتری در کلیه‌ها جریان داشته باشد، باعث تجمع مایعات اضافی در بدن می‌شود که منجر به افزایش وزن می‌شود.

نارسایی قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که عضله قلب آنقدر ضعیف می‌شود که به طور موثر خون کافی برای پاسخگویی به نیازهای بدن پمپاژ نمی‌کند. در نتیجه، چندین عارضه و علائم ممکن است ایجاد شود. یکی از این علائم نیز افزایش وزن است.

نارسایی قلبی می تواند باعث تجمع مایعات در بدن به خصوص در اندام تحتانی و شکم شود و در واقع مایعات اضافی در بدن شما وجود دارد و همین است که باعث افزایش وزن شما شده است. این موضوع تا جایی اهمیت دارد که در برخی موارد، افزایش وزن بدون دلیل اولین علامت آشکار نارسایی قلبی است.

این مقاله نگاهی دقیق‌تر به چگونگی نارسایی قلبی و تاثیر آن بر افزایش وزن می‌پردازد.

چرا افراد مبتلا به نارسایی قلبی چاق می شوند؟

هنگامی که فردی نارسایی قلبی دارد، شما قادر به پمپاژ خون کافی در سراسر بدن شما نیست و این منجر به کاهش گردش خون و جریان خون کمتر در کلیه‌ها می‌شود که مسئول خلاص شدن از شر مایعات و سدیم اضافی در بدن هستند.

هنگامی که جریان خون در کلیه‌ها کم می‌شود، ممکن است یک روز از خواب بیدار شوید و متوجه تورم در پاها یا شکم خود شوید که شب قبل اصلا مشخص نبوده است.

با نارسایی قلبی چقدر وزن اضافه می‌کنید؟

اگر نارسایی قلبی برای شما تشخیص داده شده است، به شما توصیه می‌شود که روزانه خود را وزن کنید. این امر ساده ترین راه برای شناسایی علائم اولیه نارسایی قلبی است.براساس برخی مطالعات افزایش وزن در افراد دارای نارسایی قلبی ۱ تا ۱.۳۶ کیلوگرم در عرض ۲۴ ساعت و یا حداقل ۲.۲۶ کیلوگرم در عرض یک هفته است.هر یک کیلوگرم افزایش وزن در واقع معادل یک لیتر مایع اضافی در بدن است.

اگر متوجه افزایش سریع وزن شدید اما نارسایی قلبی برای شما تشخیص داده نشده است، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر سابقه بیماری قلبی دارید یا علائم دیگری مانند موارد زیر را تجربه کرده اید، آن را جدی بگیرید:

- خستگی

- تنگی نفس

- تغییر در ضربان قلب در حالت استراحت

عوارض تجمع مایعات در بدن ناشی از نارسایی قلبی

تجمع مایعات اضافی در بدن شما می‌تواند بار اضافی بر روی اندام‌های شما از جمله کلیه‌ها، ریه‌ها و قلب وارد کند. به عنوان مثال، مایع می تواند در ریه‌ها جمع شود و باعث ایجاد مشکلات ریوی شود. این امر می‌تواند منجر به تنگی نفس شود. در شرایط شدیدتر، ممکن است باعث مشکلات تنفسی شدید شود که نیاز به درمان فوری پزشکی دارد.

علائم تشدید نارسایی قلبی

علاوه بر نظارت بر وزن و توجه به هرگونه افزایش وزن غیرقابل توضیح، موارد زیر نیز ممکن است علائم پیشرفت نارسایی قلبی باشند:

- تورم در شکم یا اندام تحتانی 

- تنگی نفس

- سبکی سر

- خستگی که انجام فعالیت‌های روزانه را دشوار می‌کند

- تغییرات در فشار خون 

- سردرگمی یا سایر مسائل شناختی

- تپش قلب شدید

بهترین راه برای مدیریت وزن ناشی از نارسایی قلبی 

ابهترین راه برای مدیریت وزن، کاهش میزان تجمع مایع در بدن است. پزشک ممکن است دیورتیک‌ها را توصیه کند که دارویی است که به بدن شما کمک می‌کند تا از شر مایعات و سدیم اضافی در بدن خلاص شود. دیورتیک‌ها باعث تکرر و افزایش ادرار می‌شوند و مایع و سدیم اضافی از ادرار خارج می‌شود.

اگر نارسایی قلبی برای شما تشخیص داده شده باشد، پزشک ممکن است توانبخشی قلبی را توصیه کند. این کار برای بهبود سلامت قلب و عروق و کیفیت زندگی در صورت داشتن مشکل قلبی طراحی شده است.

آیا نارسایی قلبی کاهش وزن را دشوار می‌کند؟

 نارسایی قلبی می تواند کاهش وزن را دشوار کند زیرا علاوه بر تجمع مایع اضافی در بدن می‌تواند موجب علائمی مانند خستگی، تنگی نفس و سرفه نیز باشد. 

4 نشانه که قلب شما بی سر و صدا از کار می افتد چیست؟

چهار مورد از رایج‌ترین علائم اولیه نارسایی قلبی خاموش شامل تورم مچ پا، خستگی، تنگی نفس یا سرفه کاهش استقامت بدن است. در صورت داشتن این علائم فوراً به پزشک مراجعه کنید. 

کلام پایانی

 افزایش وزن در صورت نارسایی قلبی شایع است. وقتی قلب شما نتواند به طور موثر پمپاژ کند، می تواند منجر به کاهش گردش خون شود. اگر خون کمتری در کلیه‌های شما جریان داشته باشد، می‌تواند باعث تجمع مایعات و سدیم اضافی در بدن شود و باعث تورم و افزایش وزن شود.

نظرات شما