صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 27
کد خبر: ۳۶۳۳۷۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۲

ورود سمندر لرستانی به سفره هفت سین ایرانی ممنوع شد

جمشید محبت خانی، طی نامه‌ای از مدیران محیط زیست تمامی استان‌های کشور خواست تا از قاچاق حیات وحش از جمله گونه در معرض خطر انقراض سمندر لرستانی و گونه گیاهی مهاجم سنبل آبی به عنوان بخشی از هفت سین سفره نوروزی به صورت جدی جلوگیری کنند.

رویداد۲۴  خبرآنلاین نوشت: فرمانده یگان حفاظت محیط زیست، از مدیران محیط زیست تمامی استان‌های کشور خواست تا از قاچاق حیات وحش از جمله گونه در معرض خطر انقراض به عنوان بخشی از سفره هفت سین جلوگیری کنند.

جمشید محبت خانی، طی نامه‌ای از مدیران محیط زیست تمامی استان‌های کشور خواست تا از قاچاق حیات وحش از جمله گونه در معرض خطر انقراض سمندر لرستانی و گونه گیاهی مهاجم سنبل آبی به عنوان بخشی از هفت سین سفره نوروزی به صورت جدی جلوگیری کنند.

وی افزود: متأسفانه هر ساله در ایام پایانی سال و تعطیلات نوروز تعدادی از قاچاقچیان حیات وحش و گونه‌های گیاهی با سوءاستفاده از فرصت پیش آمده و ناآگاهی عموم شهروندان از طریق فضای مجازی، اماکن تجمعی و محل‌های خرید مرتبط با این ایام اقدام به عرضه و فروش گونه‌های جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض و بعضاً مهاجم می‌کنند که نیازمند اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از این مساله است.


بیشتر بخوانید: دوربین تله‌ای تصویر پلنگ را در جنگل املش ثبت کرد


فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: جهت پیشگیری از اقدامات غیر قانونی این افراد و حفظ ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی کشور لازم است تا استانداران محترم دستورات لازم برای دستگاه‌های استانی صادر کنند و حداکثر تا ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ گزارش مصور اقدامات را به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال کنند.

محبت خانی اضافه کرد: در این رابطه لازم است مدیر کل محیط زیست استان یا کارشناسان مطلع در صداوسیمای استان حاضر شوند و دلایل ممنوعیت خرید و فروش گونه‌های گیاهی و جانوری وحشی را ارائه کنند همچنین درج اطلاعیه در جراید استانی و دعوت از عموم شهروندان جهت خودداری از خرید گونه‌های گیاهی و جانوری وحشی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

وی در ادامه گفت: پخش تیزر‌های آموزشی در صداوسیمای استان در خصوص اهمیت گونه‌ها و ذکر جرایم هر گونه به عنوان یکی از عوامل بازدارنده پس از پایش اماکن خرید و فروش و شناسایی دقیق گونه‌های عرضه شده در سطح استان محسوب می‌شود.

محبت خانی با اشاره به اینکه مکاتبه با فرمانده انتظامی استان جهت همکاری و تعامل بیشتر در شناسایی و برخورد با متخلفان بسیار تأثیرگذار و مهم است، تاکید کرد: چاپ بنر در خصوص ممنوعیت خرید و فروش گونه‌های جانوری و گیاهی وحشی و نصب در معابر پررفت‌وآمد و اماکن عمومی و معرفی تلفن گویای ۱۵۴۰ نیز از جمله اقدامات ضروری در این زمینه محسوب می‌شود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست، همچنین استفاده از پتانسیل سازمان‌های مردم نهاد در تنویر افکار عمومی و کاهش سطح تخلفات را بسیار مهم ارزیابی کرد و رصد و پایش فضای مجازی، شناسایی و انجام اقدامات قانونی جهت برخورد با متخلفان را در این رابطه ضروری دانست.

نظرات شما