صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 14
کد خبر: ۳۶۳۵۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

بهترین جاذبه‌های گردشگری کرمان

کرمان یکی از هفت شهر بزرگ ایران در جنوب شرقی کشور پهناورمان قرار دارد و با آب و هوای خشک و کویری، تاریخی غنی و البته مردمی مهمان نواز و خونگرم یکی از مقاصد گردشگی پربازدید ایران در نوروز و یا فصول دیگر سال می‌باشد. در این مطلب قصد داریم با بهترین جاذبه‌های گردشگری کرمان آشنا شویم.  

رویداد۲۴ مهسا زرگری: کرمان شهر تاریخی با 7000 سال تاریخ است. شهر کرمان در ایران است که به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و ارزشمند ایران شناخته می شود.  

لیست بهترین جاذبه‌های گردشگری کرمان  

باغ شازده ماهان 

باغ شازده ماهان یکی از جاذبه‌های گردشگری برجسته در کرمان است که به دلیل زیبایی و تاریخچه‌ای که به دوران قاجار بازمی‌گردد، جایگاه ویژه‌ای دارد. این باغ با مساحت بیش از ۳ هکتار، با سردر باشکوه و منحصر به فرد خود، با درختان بلند، حوضچه‌ها، فواره‌ها و جویبارهای سنگی، زیبایی و زندگی را به بازدیدکنندگان هدیه می‌دهد. باغ شازده ماهان در نزدیکی شهر ماهان واقع شده و از کرمان فقط ۳۰ دقیقه فاصله دارد. این باغ روزانه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر و ۳ عصر تا ۶ عصر پذیرای بازدیدکنندگان است . 

حمام وکیل کرمان 

حمام وکیل از دوران زندیه و قاجار به یادگار مانده است، کاشی کاری ها و معماری داخلی حمام بسیار شگفت انگیز است. این حمام از دو بخش رختکن و گرمخانه تشکیل شده که در سال 1369 مورد بازسازی قرار گرفته است. حمام وکیل هم اکنون به عنوان چایخانه سنتی فعالیت دارد و گردشگران زیادی برای صرف چای و صرف انواع غذاهای محلی کرمان و همچنین عکاسی به این مکان تاریخی رفت و آمد دارند. حمام وکیل کرمان را حوالی خیابان طالقانی پیدا خواهید کرد. حمام وکیل کرمان طبق قاعده ساخت حمام‌های سنتی ایرانی، پایین‌تر از سطح زمین بنا شده است. این کار نقشی اساسی در حفظ گرمای حمام و آب‌رسانی اصولی دارد. 

 مجموعه گنجعلی خان از جاذبه های کرمان 

مجموعه گنجعلی خان در قلب شهر کرمان و نزدیک به بازار بزرگ واقع شده است. این مجموعه شامل میدان، حمام گنجعلی خان (که به عنوان موزه مردم‌شناسی شناخته می‌شود) در جنوب، ضرابخانه گنجعلی خان در شمال، کاروانسرا و مدرسه گنجعلی خان در شرق، آب‌انبار در غرب و بازار گنجعلی خان در سه سمت میدان قرار دارد. این مجموعه از جاذبه‌های تاریخی کرمان محسوب می‌شود. این ساختمان‌ها به سبک معماری اصفهانی در دوره صفوی ساخته شده‌اند، زیرا به دستور گنجعلی خان، یکی از حکمرانان کرمان، بنا نهاده شده‌اند. 

باغ فتح آباد 

باغ فتح آباد که به نام باغ بیگلر بیگی هم شناخته می‌شود، یکی از زیباترین باغ‌های ایران است. این باغ که برای مدتی فراموش شده بود و در نتیجه برخی از درختان آن خشک شدند، اکنون بازسازی شده و به زیبایی خود بازگشته است. این باغ در زمان دوران قاجار ساخته شد و معماری شاهانه‌اش در عمارت مرکزی باغ به خوبی مشاهده می‌شود. بهترین زمان برای بازدید از این باغ، زمان غروب آفتاب است تا نورپردازی منحصر به فرد آن، زیبایی و جلال این مکان را به اوج برساند. فتح آباد در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر کرمان و در شهر اختیارآباد واقع شده است. 

مجموعه ابراهیم خان کرمان 

مجموعه ابراهیم خان کرمان شامل مدرسه، حمام، آب‌انبار و بازار است که قدمت آن به حکومت فتحعلی شاه قاجار برمی‌گردد. ابراهیم خان ظهیر الدوله، حاکم کرمان، این مجموعه را برای رفاه حال مردم ساخت و در بافت تاریخی شهر کرمان قرار دارد. این مجموعه که در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد، جزو جاذبه‌های دیدنی کرمان به شمار می‌آید و پس از گذشت دو قرن، مدرسه، حمام و بازار ابراهیم خان هنوز هم فعال هستند. 

مجموعه ابراهیم خان، شامل مدرسه، حمام، بازار و آب‌انبار است که در سال ۱۲۳۱ هجری قمری با مساحت تقریبی ۴,۵۰۰ متر مربع احداث شد. سازنده این مجموعه با الهام از بناهای دوره صفویه، یک آثار زیبا و تماشایی را برای نسل‌های آینده این منطقه به ارث گذاشت. یکی از ویژگی‌های بارز این اثر ملی، استفاده فراوان از کاشی خشتی هفت رنگ است که آن را از سایر آثار تاریخی دوران صفویه و قاجاریه متمایز می‌کند. همچنین، هم‌زمانی ساخت بخش‌های مختلف این مجموعه نظیر حمام، بازار و... نکته دیگر جالب درباره آن است. بخش «خلوت» یا «خانه‌ مدرس» که جزء مجموعه ابراهیم خان است، در یک زمان دیگر و توسط فرزندان ظهیرالدوله به این مجموعه اضافه شده است. 

باغ هرندی کرمان 

باغ هرندی کرمان یکی از باغات زیباترین ایران است که در حدود سال ۱۲۹۰ توسط محمدرضا خان عدل سلطان به عنوان باغی تفریحی در خارج از شهر ساخته شد. بعد از این باغ به یکی از تاجران مشهور کرمان به نام ابوالقاسم هرندی فروخته شد. باغ هرندی در حال حاضر در خیابان فردوسی کرمان قرار گرفته و به موزه های گوناگون تبدیل گشته است. باغ هرندی به موزه باستان شناسی اختصاص یافته است و به عنوان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان نیز مورد استفاده قرار گرفته است. 

گنبد جبلیه از دیدنی های کرمان 

نکته قابل توجه دیگر این است که معماری بنای گنبد جبلیه شباهتی به بناهای مرسوم آتشکده ندارد و بعضی شواهد تاریخی نشان می‌دهد که در ساخت آن به جای آب از شیر شتر استفاده شده است. این گنبد تاریخی در شرق شهر کرمان و تقاطع خیابان شهدا با بلوار قائم قرار دارد. 

 ارگ راین 

ارگ راین در شهر راین در جنوب شهر کرمان قرار دارد. این ارگ، سومین بنای خشتی جهان پس از ارگ بم و ارگ مورچه خورت است که در دوره ساسانی و به سبک ساسانی بنا شد. 

معماری کلی ارگ به صورت چهارگوش است دورتادور آن با دیوارهای محکم به طول ۱۰متر محافظت شده و در چهار گوشه آن برج دارد. تنها ورودی قلعه در سمت شرقی ارگ است که سردر باشکوهی بالای آن قرار گرفته است. داخل قلعه حاکم نشین، خانه های اعیانی و عامه نشین، انبار، مدرسه و آتشکده دارد. 

آتشکده زرتشتیان 

آتشکده زرتشتیان یکی از آتشکده‌های بسیاری در ایران است که برخی از آن‌ها همچنان پابرجا هستند. آتشکده زرتشتیان به عنوان آتشکده جامعه زرتشتیان جهان شناخته می‌شود و به شهادت موبدان و تاریخ‌نویسان، آتشی که در آتش‌دان کهن آن وجود دارد، همان آتش مقدس و پاک چند هزار ساله‌ای است که از معبد ورهرام هندوستان به ایران منتقل شده است 

 آتشکده زرتشتیان در خیابان زریسف (شهدا) وجود دارد و به ابتدای خیابان برزو آمیغی قرار دارد 

 این موزه در باغ مصفایی واقع شده که قبلا منزل مسکونی جهانگیر اشیدری بوده و با تغییراتی به‌صورت آتشکده در آمده است. 

قلعه اردشیر 

قلعه اردشیر، که بالای کوهی نزدیک شهر کرمان واقع شده است، به بافت تاریخی شهر اشراف دارد. در شاهنامه فردوسی، داستانی درباره این قلعه ذکر شده است. اردشیر بابکان این قلعه نظامی را به‌عنوان نماد پیروزی‌اش در فتح شهر کرمان بنا نمود. این قلعه به دوران اشکانی و ساسانی بازمی‌گردد و برخی آن را متعلق به اردشیر ساسانی می‌دانند که برای دفاع از کرمان آن را ساخته بود. 

یکی از ویژگی‌های قلعه اردشیر مصالحی است که در ساختش به‌کار گرفته‌اند. این مورد از جاذبه های کرمان دیوارهایی خشتی دارد که به قطر شش متر یا بیشتر ساخته شده‌اند. بخش‌های زیادی از بنای قلعه اردشیر نابود شده‌اند. طبق نظر باستان‌شناسان این دو قلعه به دو بخش تقسیم می‌شود. 

قسمت اصلی و بزرگ‌تر قلعه اردشیر کرمان روی تپه‌ای مشرف به شهر و قسمت دیگر در ارتفاعی کم‌تر ساخته شده است. بخش دوم این قلعه را با نام آتشکده آناهید هم می‌شناسند. با توجه به وسایلی که در قلعه اردشیر پیدا شده، این محل ارزشی بیشتر از قلعه‌ای نظامی دارد. ظاهرا گاهی از این قلعه برای برپایی جشن و مراسم‌های آیینی استفاده می‌کردند.

نظرات شما