رویداد۲۴ مهر نوشت: حکمی که کیومرث هاشمی برای کمال جوانمرد به عنوان سرپرست فدراسیون ورزشهای سه گانه داد، شرایط دلخواه رئیس کمیته ملی پارالمپیک برای ایجاد جابه جایی دبیرکل این کمیته را ایجاد کرد طوریکه به فاصله دو روز بعد از انتصاب صورت گرفته توسط وزیر، مراسم معارفه جوانمرد در کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد.
کمال جوانمرد اسفند سال ۱۴۰۱ از سوی غفور کارگری به عنوان سرپرست دبیرکلی کمیته ملی پارالمپیک انتخاب شد و بعد از آن با رأی مثبت اعضای هیات اجرایی، وی حکم قطعی دبیرکلی را برای ادامه کار در این کمیته دریافت کرد. در ادامه هم او سرپرستی کاروان اعزامی به بازیهای پاراآسیایی هانگژو را عهده دار شد در حالیکه انتقاداتی نسبت به عملکردش وارد بود.
بیشتر بخوانید: بازخواست هاشمی از معاون ورزش قهرمانی؛ چرا فرزانه فصیحی حذف شد؟
برگزاری بازیهای آسیایی و کیفیت چگونگی حضور کاروان ایران در آن بازیها - نه از حیث عملکرد فنی- نشان داد که انتخابهای صورت گرفته و احکام صادر شده برای جوانمرد خیلی مناسب و به جا نبوده است. در واقع همان بازیها زمینه ساز تغییرات و جابه جایی دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک شد که به نظر میرسد در قالب یک هماهنگی زیرپوستی میان این کمیته و وزارت ورزش به سرانجام رسید و به همین دلیل بلافاصله بعد از انتصاب جوانمرد در فدراسیون ورزشهای سه گانه و بدون تعیین جایگزین برای او، مراسم تودیعش برگزار شد.
کمال جوانمرد در یک هماهنگی زیرپوستی میان وزارت ورزش و کمیته ملی پارالمپیک از دبیرکلی این کمیته کنار رفت. در واقع این از معدود دفعاتی است که تودیع یک مدیر ورزشی بدون همزمانی با مراسم معارفه جایگزین او برگزار میشود، اما کمیته ملی پارالمپیک چنین اقدامی را در مورد دبیرکل خود انجام داد تا با خیال راحت از خالی بودن صندلی، بررسی هایش برای تعیین دبیرکل جدید را ادامه دهد.
این موضوع یکی از اولویتهای این روزهای کمیته ملی پارالمپیک است که البته به نظر میرسد پرونده آن با توجه به شرایط متزلزل دبیرکل پیشین و محتمل بودن رفتنش، از مدتها پیش تشکیل شده بود و فقط امروز به صورت جدیتر پیگیری میشود تا هرچه زودتر به نتیجه برسد.
گزینههایی که کاندیدای دبیرکلی جدید کمیته ملی پارالمپیک هستند، بعضا دور از این مجموعه نیستند مانند سید محمد پولادگر، یکی از گزینههای مورنظر غفورکارگری برای انتخاب به عنوان دبیرکلی است.
پولادگر در مجمع انتخاباتی آذر ۱۴۰۱ کمیته ملی پارالمپیک و در شرایطی که معاون وقت وزارت ورزش بود در اقدامی بیسابقه به عنوان نایب رئیس این کمیته از اعضای مجمع رای اعتماد گرفت. وی همین چند روز پیش و دقیقا یک روز پیش از تودیع جوانمرد، حکم سرپرستی کاروان اعزامی به بازیهای پارالمپیک را هم از غفور کارگری گرفت.
این انتصاب با توجه به تجربهای که برای انتصاب دبیران کل به عنوان سرپرست کاروان در ورزش ایجاد شده، پولادگر را به صندلی دبیرکلی کمیته ملی پارالمپیک نزدیکتر کرد اگرچه گزینههای دیگری هم برای این صندلی مطرح هستند مانند آرش فرهادیان از افراد نزدیک به خودِ پولادگر که سابقه همکاری با یکدیگر در فدراسیون تکواندو و وزارت ورزش را هم دارند.
نام پولادگر و فرهادیان به عنوان گزینههای دبیرکلی کمیته ملی پارالمپیک در حالی بر سر زبانها افتاده که آنها در دوره تصدی وزارت ورزش توسط حمید سجادی به عنوان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای و مدیر اداره کل امور مشترک فدراسیونها وارد وزارت ورزش شدند، اما حکمی که کیومرث هاشمی برای اسبقیان زد منجر به خارج شدن آنها از وزارت ورزش شد.
در هر صورت قرار است به زودی در مورد دبیرکل جدید کمیته ملی پارالمپیک تصمیم گیری شود و چه بسا در نشست آتی هیات اجرایی جمع بندی نهایی در این زمینه حاصل شود. این نشست یکشنبه (۲۰ اسفند) از ساعت ۷:۳۰ صبح به ریاست غفورکارگری در محل کمیته آغاز میشود.
طبق اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک، انتخاب دبیرکل با پیشنهاد رئیس و تایید اعضای هیات اجرایی انجام میشود. البته در صورت تعیین سرپرست دبیرکلی، نیازی به تایید هیات اجرایی نیست.