رویداد۲۴ | زینب غبیشاوی: حسن بیادی فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل جمعیت آبادگران اسلامی، درگفتگو با رویداد۲۴ با تحلیل انتخابات مجلس و تاثیر حضور این نمایندگان بر کشور میگوید که باید به خداوند پناه برد. بخش های مهمی از این گفتگو را در ادامه میخوانید:
*انتخابات همیشه برگزار میشود، ولی متاسفانه کسی نیست کمی در این زمینه فکر کند. اگر ادعای یک کشور مردمسالار دینی و پیشرفته را داریم باید به مردم پاسخ دهیم که در کجای دنیای امروزی و پیشرفته حتی در جهان سومیترین کشورهای دنیا اینگونه انتخابات ابتدایی را برگزار میکنند؟
*در دنیای امروزی مردم و احزاب نقش اساسی در مشارکت دارند و با سیستم پارلمانی اداره میشوند. چنانچه فرض بگیریم که مشارکت پائین هم باشد احزاب باید پاسخگوی اداره کشور به مردم باشند نه (حکومت). در این سیستمها منافع ملی و حقوق شهروندی و تامین اجتماعی از ارکان اصلی کشور است و به خوبی تعریف و با برنامه از طریق پارلمانهای محلی و ملی از آن حفاظت میشود. بنابراین با انتخاباتها نتیجهای جز افزایش این نابسامانی و مشکلات موجود، حاصل دیگری متصور نیست و به ذهن چنین متبادر میشود که انتخابات صوری و نمایندگان هم تسخیری هستند.
*پایین بودن مشارکت درد اصلی نیست، چون با تدابیری عاقلانه در تغییر سیستم و ارائه یک برنامه منسجم میتوان با بالابردن رضایتمندی مردم این میزان را افزایش داد، ولی مشکل اصلی این است که عدهای ناپخته و شاید بعضی نفوذیها با حمایت باندهای متصل به قدرت و ثروت همواره به دنبال انتخابات حداقلی هستند تا به اهداف شوم خود برسند.
بیشتر بخوانید: حسن بیادی: برخی به باندهای قدرت متصلاند و دنبال انتخابات حداقلی هستند
*هر دوره نسبت به دوره قبل کاهش مشارکت را شاهد هستیم، ولی در عین ناباوری میبینیم که اینان برای حضور حداقلی مردم با آن حجم از رأیهای باطله و پیامدار به یکدیگر تبریک میگویند! واقعاً خندهدار نیست و نباید سیاستسازان و حکمرانان نظام کمی بهخود آیند و کمی فکر و عقل خود را بکار ببندند و چارهای اساسی بیاندیشد؟
*با تحلیلی که قبلا داشتم با این ترکیب از افراد بعضاً منتخب تندرو و بیحیا «آش همان آش است و کاسه همان کاسه» و شاید بدتر از مجلس قبل هم باشد. بعضی هم تحلیل ضعیفی ارائه کردهاند که با این منتخبین افراطی شاید یک مجلسی شبیه مجلس ششم با تفکر اصولگرایی منجمد داشته باشیم.
*از آنجایی که مجلس در رأس امور نیست همین مسیر تورم ادامه خواهد داشت، در چنین شرایطی و با مدیرانی بی تدبیر و احساسی باید به خداوند تبارک و تعالی پناه برد.
*علیرغم همه انتقادات جدی، معتقدم چنانچه قالیباف را حذف کنند مجلس به سوی اضمحلال خواهد رفت.
*اگر عاقلانی مثل آقای نیکزاد و متکی و حاجیبابایی و بعضی از عقلای کمیاب این دوره تدبیری بیاندیشند، شاید بتوانند کاری را برای مردم و کشور انجام دهند.