رویداد۲۴ فوتبال ۳۶۰ نوشت: مسئولان وزارت ورزشوجوانان و سازمان خصوصیسازی در طول ۳ سال اخیر به دنبال آن بودهاند تا بتوانند عمده سهام ۲ تیم پرطرفدار پایتخت را واگذار کنند تا رسماً دوران مالکیت دولت بر این تیمها به پایان برسد. طی ماههای گذشته، تلاشها برای تفکیک مالکیت سرخابیها به اوج خود رسید، اما با وجود اینکه ضربالاجل کنفدراسیون فوتبال آسیا نزدیک است، همچنان خبری از تفکیک سهام ۲ باشگاه به صورت رسمی نیست و تلاشها برای واگذاری سهامشان ادامه دارد.
استقلالیها برخلاف ۲ فصل اخیر که بهواسطه مشکلات مالی و عدم پرداخت بدهیهای خود نتوانستند مجوز حرفهای دریافت کنند، حالا توانستهاند مشکلات مالی خود را رفعورجوع کنند و خطری برای عدم دریافت مجوز حرفهای از جانب عدم پرداخت مطالبات، آبیپوشان پایتخت را تهدید نمیکند. با این وجود، عدم تفکیک مالکیت باشگاهها باعث شده تا آبیپوشان پایتخت که شانس بالایی برای کسب سهمیه لیگ نخبگان آسیا دارند، در خطر از دست دادن این فرصت طلایی باشند.
آبیپوشان پایتخت در طول ماههای اخیر مشتریان نامآشنایی داشتند و در ابتدا بحث واگذاری آنها به هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس مطرح شد که بعد از منتفیشدن واگذاری پرسپولیس به هلدینگ شستا، انتقال آبیها به هلدینگ خلیجفارس هم منتفی شد. بعد از منتفیشدن انتقال عمده سهام باشگاه استقلال به پتروشیمی خلیجفارس، اسامی بانکهایی، چون رفاه و تجارت به میان آمد که در نهایت مشخص شد بانکها مستقلاً حق بنگاهداری ندارند و همین مسئله گره به کار انتقال سهام باشگاه استقلال انداخت، اما حالا با توجه جلسات برگزار شده در میان اعضای هیاتدولت شرایط تغییر کرده است.
بیشتر بخوانید: واگذاری باشگاه پرسپولیس به پنج بانک!
انتشار نتیجه مذاکرات واگذاری مالکیت باشگاه استقلال
سازمان خصوصیسازی به تازگی آگهی عرضه عمومی سهام ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس را ارائه کرده که در آگهی منتشره، ارزش ۸۵ درصد سهام باشگاه استقلال حدود ۲۷۴۸ میلیارد تومان اعلام شده است. هر چند زمان عرضه سهام مشخص نیست، اما با توجه به ضربالاجل کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تعیین مالکیت باشگاهها که روز پنجم اردیبهشتماه است، مسئولان سازمان خصوصیسازی و مدیران وزارت ورزشوجوانان به دنبال واگذاری سهام ۲ باشگاه هستند.
هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس که بیش از ۱۵ شرکت خدماتی و تولیدی زیرنظر خود دارد و بعد از سابک عربستان، دومین هلدینگ پتروشیمی بزرگ در خاورمیانه است، توانسته مجوزات لازم برای فعالیت در عرصههای ورزشی را از وزارت نفت دریافت کند و در این زمینه گفته میشود که آنها با توجه به مجوزات صادر شده، جدیترین متقاضی خرید بلوک عمده سهام باشگاه استقلال هستند و امیدوارند بتوانند در مزایده پیشرو عمده سهام باشگاه استقلال را در اختیار گیرند
هلدینگ گروه توسعه ملی که زیرمجموعه بانک ملی ایران فعالیت میکند و بیش از ۷۱ درصد سهام آن به این بانک تعلق دارد، یکی دیگر از متقاضیان خرید عمده سهام باشگاه استقلال است. شرکتهایی، چون پتروشیمی شازند اراک، توسعه صنایع بهشهر و گروه صنعتی بارز از جمله زیرمجموعههای هلدینگ توسعه ملی هستند و آنها امیدوار هستند که در مزایده پیشرو بتوانند مالکیت باشگاه استقلال را بهدست آورند و فعالیت خود در عرصه فوتبال را پی گیرند.
هلدینگ سرمایهگذاری غدیر هم که زیرمجموعه بانک صادرات است و البته سهام عمده آن به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح تعلق دارد، دیگر مشتری استقلال در بازار فرابورس محسوب میشود. این هلدینگ هم شرکتهای نفتی نامآشنایی، چون گروه گسترش نفتوگاز پارسیان و شرکت پالایش نفت بندرعباس را زیرمجموعه خود دارد و همچنین پتروشیمی پارس زیرمجموعه این هلدینگ فعالیت میکند. در روزهای گذشته بحث انتقال امتیاز استقلال به پالایشگاه نفت تهران هم مطرح شده بود که پیگیریهای بیشتر نشان میدهد که مسئولان این باشگاه که پیشتر تجربه فعالیت در لیگ برتر در کسوت مالک باشگاه نفت تهران را داشتند، در مقطع کنونی تمایلی به تیمداری ندارند و به نظر میرسد اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، یکی از ۳ هلدینگ مطرحشده مالک باشگاه استقلال خواهد شد.
مسئولان وزارت ورزشوجوانان به دنبال تفکیک سریعالسیر مالکیت دو باشگاه پرطرفدار پایتخت هستند تا مشکل مالکیت مشترک حل شود و آنها منعی برای دریافت مجوز حرفهای نداشته باشند. در همین راستا، گفته میشود که احتمالاً تا پیش از ضربالاجل پنجم اردیبهشتماه، فرآیند واگذاری یکی از ۲ باشگاه انجام خواهد شد که با توجه به تشریفات اداری، احتمالاً واگذاری سهام پرسپولیس در اولویت خواهد بود و استقلالیها زیرشاخه وزارت ورزشوجوانان میمانند و بعد از عبور از ضربالاجل کنفدراسیون فوتبال آسیا، مقدمات واگذاری و انتقال مالکیت استقلال هم انجام میشود تا ۲ تیم رسماً دیگر با مالکیت وزارت ورزشوجوانان کار خود را پیش نبرند.