سید رضا صالحی امیری، در نشست هم اندیشی دولت و جوانان در سالن اجلاس سران، با بیان اینکه مهمترین مساله نسل جوان سامان یابی و هویت یابی این نسل است، توضیح داد: سامان یابی از این منظر که ایران به دلیل تجربیات گذشته خود در شرایطی به سر می برد که پیش بینی تحولات کار سختی است و برای پیش بینی نیازمند یک ساماندهی اجتماعی است. ما باید بتوانیم مجموعه ای از نیروهای مختلف را در تمامی حوزه ها از قبیل ورزش، هنر و... ساماندهی کنیم.
وی با بیان اینکه نسل جوان انباشتی از ظرفیتهاست، افزود: برای استفاده از این معدن طلای جوانی نیازمند شناخت و تمرکزیابی هستیم و همچنین ایجاد یک سلسله مراتب برای رسیدن به کانون های قدرت یک ضرورت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: جوانان باید بخش های مختلف کشور را نقد کنند، عده ای پارلمان، عده ای قوه قضاییه و عده ای دولت را نقد سازنده کرده و پیشنهادات کاربردی ارایه دهند.
صالحی امیری گفت: من در حوزه فرهنگ و ارشاد که شامل بخشهای مختلفی است پذیرای این نقدها و مشورت ها هستم.
وی به حضور موفق جوانان در عرصه سینما در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: وقتی جوانان وارد یک عرصه شوند، آغاز یک حرکت عظیم و موفق است. همانطور که در سینما با ورود جوانان شاهد حرکتهای موفق بوده ایم.
صالحی امیری گفت: جوانان در تمامی عرصه ها نیروهای محرک هستند و من از وزارت ورزش و جوانان تقاصا دارم مجموعه ای ازسمن های جوان را برای ارایه نقد شفاف و صادقانه و همچنین پیشنهادات ارزنده دربخش های مختلف ساماندهی کند.دولت تدبیر و امید گوش شنوا دارد وپذیرای نقدهای سازنده جوانان است .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اهمیت نقش گفتگوی ملی بر هویت جوانان تاکید کرد و گفت: جامعه وقتی گفت و گو نمی کند، عصبی است. جامعه بدون گفت و گو پرخاشگر است، گفت و گو می تواند موجب افزایش وحدت شده و جامعه را نرمتر کند.
وی در ادامه با بیان اینکه جامعه بدون گفتگو آغازگر مناقشه است، اظهار داشت: ما باید یاد بگیریم با خود و با تمام جهان گفت و گو کنیم. ما اکنون با سایر کشورها در حال گفت و گو هستیم چرا با خود گفت و گو نمی کنیم؟ گفت و گو نه به عنوان شعار بلکه به عنوان حقیقتی که جامعه به آن نیاز دارد.
صالحی امیری با توضیح این مطلب که در فضای گفتگو شناخت ایجاد می شود افزود: گفتگو راهی برای عقلانیت، برابری و هویت یابی است.
کشور را بدون گاز و برق می شود اداره کرد، بدون هنر نه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش های جوانان حاضر در نشست هم اندیشی دولت و جوانان گفت: ۹۰ درصد موسیقی و۷۰ درصد تئاتر کشور در دست جوانان است.
در نشست هم اندیشی دولت و جوانان که از عصر امروز در سالن همایش های اجلاس سران برگزار شد، رضا صالحی امیری گفت: فقدان مرجعیت اطلاعاتی، حذف زمان و مکان، همگرایی و مشارکت جویی از اهداف دولت در بخش فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص سیاستهای این وزارتخانه در مورد فضای مجازی نیز توضیح داد: دولت اعتقادی به انسداد فضای مجازی ندارد و ما دائما به نقدها و تذکرات مردم احتیاج داریم تا بتوانیم با سرعت به قله های پیشرفت برسیم.
وزیر ارشاد گفت: روی بحث جوانان همیشه متمرکز بوده ایم و در این مورد حساسیت داریم، توزیع عادلانه منزلت، قدرت و ثروت یکی از مهم ترین اهداف این دولت است.
صالحی امیری در پاسخ به سوالی درباره چگونگی بهره مندی از تنوع قومی مذهبی و زبانی، این مساله را قدرت خدادادی دانست که باید از آن استفاده ی مطلوب کرد.
او توضیحاتی پیرامون قومیت های ساکن در ایران اسلامی داد و گفت: همه ما در چتر حمایتی این اقوام قرار داریم. اقوامی که در دوره های مختلف مصالح ملی را پاس داشته اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اخذ مجوزهای مختلف در حوزه فرهنگ برای جوانان گفت : در حال حاضر مسیر در این خصوص روان است به طوری که پیش از این فیلم اولی ها و جوانان در حاشیه بودند و امسال در متن قرار گرفته اند.
امیری در ادامه بیان کرد: هنر روح حیات بخش جامعه است و وظیفه هنرمند دمیدن روح به جامعه است. بدانید که کشور را می توان بدون گاز و برق اداره کرد، ولی بدون هنر نمی شود.
او با اشاره به وضعیت هنر درایران خاطر نشان کرد: هم اکنون ۹۰ درصد موسیقی و۷۰ درصد تئاتر کشور در دست جوانان است. ضمن اینکه در حوزه خوشنویسی نیز شاهد حضور خیل عظیم جوانان هستیم .
صالحی امیری افزود: هر جا به جوانان اعتماد کرده ایم، زیان نکرده ایم. باید از پتانسیل جوانان در حوزه های مختلف بهره مند شویم.
وی در ادامه پاسخ به سوالات حاضران در جلسه هم اندیشی گفت: بعد از سی و هفت سال دکتر روحانی جسارت به خرج دادند و اصل پانزده قانون اساسی را به دولت ابلاغ کردند. شخص رییس جمهوری قبل از ریاست جمهوری شان به دنبال اجرای اصل پانزده بودند در صورتی که برداشت همه این بود که این اصل فراموش شده است .
( در اصل پازنده قانون اساسی آمده است: زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران، فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد. ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.)
وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی، در خصوص وضعیت نشریات در کشور نیر گفت: اولین بار دراین دولت به دوهزار و پانصد نشریه یک جا مجوز داده شده است و در جلسه کمیته نظارت حداق ۲۰ تا ۵۰ نشریه مجوز می گیرند.
وی از کاهش زمان دریافت مجوز از دو سال به سه ماه به عنوان یکی از عملکردهای مثبت این دولت یاد کرد و گفت: استراتژی ما در وهله نخست توجه به مطبوعات محلی است و تا کنون پنجاه درصد یارانه را به نشریات داده ایم. ۹۸ درصد از افراد متقاضی مجوز نشریه هم موفق به دریافت آن شدند.
صالحی امیری همچنین از پنج برابر شدن بودجه مطبوعات و پرداخت صد در صدی بودجه به حوزه کتاب در بخش یارانه ها تاکید کرد: برای اولین بار بعد از انقلاب هر ریال ارائه شده به مطبوعات بر روی سایت این وزارتخانه قابل مشاهده است.
وی به بخش های دیگر هنر اشاره کرد و گفت: امروز ما به همه انجمن های صنفی اعلام کرده ایم که باید به موضوع جوانان به صورت مستقل رسیدگی شود.
صالحی امیری در پاسخ به این سوال که چرا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدیران جوان بهره گرفته نمی شود، یادآور شد: من این نقد را صحیح می دانم اما همه این ها نیازمند برنامه ریزی است، گردش به مفهوم نسل است و طی مدت زمان کوتاه اتفاق نمی افتد. اما واقعیت این است که جوان گرایی از برنامه های دکتر روحانی است و این نشان دهنده باور او به توانمندی جوانان است .
او در ادامه سخنان تاکید کرد: اصل براعتدال ،انسجام،عقلانیت و دیانت فرهنگی است .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شاخص های ما در مقایسه با گذشته قابل مقایسه نیست. شاخص های فرهنگی رو به بهبود است اما با شرایط عالی فاصله زیادی داریم.
وی در خصوص وضعیت خانه مطبوعات در استانها و شهرستانها نیز گفت: خانه مطبوعات نهادی مدنی است و دولت هیچ مداخله ای در آن ندارد. اصحاب رسانه برای شکل گیری نظام صنفی پنج شنبه با آقای ربیعی جلسه ای مبنی بر تشکیل خانه مطبوعات در استانها خواهند داشت که امیدواریم نتیجه بخش باشد.
وی در پایان به همسو نبودن برخی مدیران اجرایی در استان ها اشاره کرد و گفت: تلاش بر این است که از هر جناح و سلیقه سیاسی بتوانند در دستگاه دولت به انجام وظیفه بپردازند، اما مشروط بر اینکه گفتمان دولت را بپذیرند چرا که چارچوب دولت نه سیاسی است و نه جناحی.
سورنا ستاری: نباید حس طلب کاری از کشور داشته باشیم
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نشست صمیمانه دولت با جوانان گفت: اقتصاد ما بر پایه نفت بنا شده و همین امر باعث شد که نتوانیم در این سالیان در اقتصاد پیشرفتی داشته باشیم، البته وجود رانت در اقتصاد یکی از معضلات بزرگ جامعه ما است.
سورنا ستاری، در نشست صمیمانه دولت با جوانان گفت : بحث اقتصاد دانش بنیان چند سال است که مطرح شده و در همین چند سال شرکت های بزرگی راه اندازی شده اند. این شرکت ها از روز اول با پول دولت بنا نشده همان طور که شرکت هایی مثل اپل و مایکروسافت توانستند قدرت بگیرند شرکت های دانش بنیان ما نیز به خوبی پا گرفته اند.
او افزود: این نیروها و جوان ها باید حمایت شوند. ساختار کشور به نحوی نبود که این نوع اقتصاد را درک کند و باید با این محیط مبارزه کنیم. هزینه های زیادی تا به حال برای پا گرفتن این اقتصاد نوپا صرف شده است ولی ایستاده ایم و از تمام آسایش خود نیز می گذریم که بتوانیم تغییر ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: هدف این است که بعد از گذشت سال ها کاری را انجام داده باشیم و اتفاقی رخ داده باشد. نباید حس طلب کاری از کشور داشته باشیم. برای رسیدن به تحول باید هزینه داد. نباید اینطور فکر کنیم که برای دولت کاری انجام می دهیم چون قطعا نفع بیشتر برای خود جامعه است. اتکا به صنعت نفت باعث ایجاد سختی های زیادی در این جامعه شد و احتیاج داریم که زیست بوم در جامعه عوض شود و به جوان ها فرصت دهیم.
ستاری افزود: فضای کاری که برای نیروهای دانش بنیان در نظر گرفته شده، خیلی گسترده است. وقتی ما ساختارمان را براساس جذب نیروهای متخصص بگذاریم به موفقیت دست پیدا خواهیم کرد. تا به حال 408 نفر از نیروهای دانش بنیان که در خارج از کشور بوده اند به ایران بازگشته که این موفقیت بزرگی برای ما است. نباید خودمان را نابود کنیم با یک سری از حرف های ناامید کننده. باید تغییر را در خودمان ایجاد نماییم. قطعا وقتی نیروهای جوان و تازه به میدان می آید، نیروهای کهنه از گردونه خارج می شوند.
وی ادامه داد: همواره با جوانان و نخبگان داخل و خارج کشور نشست داریم و به آنها یاد می دهیم قبل از اینکه از کشور طلبکار باشند، به این فکر کنند برای کشورشان چه کاری می توانند انجام دهند.
سلطانی فر: مطمئنم اردیبهشت 96 مردم ادامه سیاست های فعلی حاکم بر کشور را انتخاب می کنند
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه نگاه رئیس جمهوری به جوانان، نگاهی ویژه است گفت: اقتصاد کشور ظرفیت ایجاد ۹ میلیون شغل جدید تا دو دهه آینده را دارد.
مسعود سلطانی فر که در نشست هم اندیشی دولت و جوانان در سالن اجلاس سران سحن می گفت، ضمن قدردانی از حضور مدعوین، مسوولین و جوانان حاضر دراین نشست، با موثر خواندن چنین جلساتی، اظهار امیدواری که نشستهای هم اندیشی در آینده نزدیک برگزار شود.
وی از مسئولین حاضر در جلسه خواست مشکلات مطرح شده توسط جوانان را با توجه به میزان اختیارات خود پیگیری کنند تا ان شاء الله خروجی این جلسه، حل برخی از مشکلات جوانان باشد.
سلطانی فر در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: به طور کلی آنچه که توسط جوانان در این نشست مطرح شد را می توان در سه بخش خلاصه کرد. اول اینکه کلیه مطالب حاکی از بلوغ فکری و اخلاقی جوانان ماست .دوم واقع بینی و ژرف اندیشی در تمامی صحبتهای جوانان مشهود بود حتی با اینکه گاهی انتقادات تند را می شنیدیم اما به دور از انصاف بیان نشد. سوم توانمندی جوانان است.
او ادامه داد: آنچه دیدیم و شنیدیم حکایت از توانمندی بالای جوانان ما داشت که باعث امیدواری است و نشان می دهد نسل های آینده می توانند نیروهای توانمندی برای انجام وظایف مختلف کشور باشند.
وزیر ورزش و جوانان افزود: من به آینده کشور امیدوارم و یقین دارم آینده روشنی در انتظار ماست. همانطور که در خرداد ۹۲ قدم نخست با استحکام زیاد و در اسفند ۹۴ قدم دوم برداشته شد، مطمئنم که قدم سوم نیز با انتخاب ادامه رویکرد سیاست های فعلی حاکم بر کشور در اردیبهشت ۹۶ برداشته خواهد شد.
وی توضیح داد: کشور بعد از یک دوره مشکلات عدیده ناشی از تحریم ها ومحدودیت ها، هم اکنون در آغاز رشد و شکوفایی است، هرچند با مشکلات فراوانی روبرو است اما مطمئن هستم حرکت به سمت توسعه و آبادانی است.
سلطانی فر ادامه داد: اقتصاد کشور ظرفیت این را دارد که در طول دو دهه آینده ۹ میلیون شغل جدید را به ۲۲ میلیون شغل فعلی تبدیل کند که این نیازمند تلاش بیشتر است.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به ملاقات خود با رییس جمهوری عنوان داشت: از همان ابتدای تصدی این مسئولیت، تاکید ایشان بر توجه ویژه به حوزه جوانان بود که من امیدوارم با حمایت و همراهی شما این مسیر هموار شود.
وی به سفرهای استانی خود در طی یک ماه گذشته اشاره کرد و گفت: از برنامه های من در این سفر دیدار با سمن های جوان بوده است و این کار ادامه خواهد داشت تا از نزدیک با مشکلات جوانان آشنا شوم.