صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 08
کد خبر: ۳۶۸۶۹۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳

هاشمی طبا: اگر اصولگرایان وجه مشترکی پیدا نکنند، یکدیگر را کنار می‌زنند | تندرو‌ها می‌خواهند تئوری خشونت را ترویج کنند

معاون دولت اصلاحات می‌گوید: مجلس یازدهم برای کشور چه اقدامی انجام داد؟ مجلس دوزادهم با فراکسیون‌هایش هم به همین صورت است، یعنی به هر شکلی می‌خواهد باشد در پایان هیچ است چراکه مجلس خودش را هیچ کاره می‌داند.

رویداد۲۴ «مجلس بی‌خاصیت شده است»، «نمایندگان هیچ کاره هستند»، «تندروی تمام نمی‌شود» و ... این‌ها عباراتی که مصطفی هاشمی طبا، معاون دولت اصلاحات در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره عملکرد مجلس یازدهم به کار می‌برد و می‌گوید مجلس دوازدهم هم با همین دست فرمان پیش می‌رود.

مصطفی هاشمی‌طبا به خطر قدرت گرفتن تندرو‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید آن‌ها به بهانه دفاع از اسلام برخلاف قرآن و شرع عمل می‌کنند کما اینکه پناهیان در سحر ماه رمضان این اقدام را انجام داد و اظهارات خلاف واقع در مورد پیامبر گفت.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با مصطفی هاشمی‌طبا، معاون رئیس دولت اصلاحات را می‎خوانید:

آقای هاشمی‌طبا! به نظر می‌رسد مجلس دوازدهم، مجلسی بدون فراکسیون اکثریت باشد، این از نگاه شما مثبت است یا آسیب‌هایی را متوجه پارلمان می‌کند؟

خود مجلس هیچ حُسنی ندارد، فراکسیون‌هایش هم به همین ترتیب. مجلس هیچ خاصیتی ندارد، در حقیقت مجلسی با این تعداد آراء و افرادی که در عرصه رقابت انتخابات مجلس شرکت کردند، بدون هدف هستند، مشکلات کشور را نمی‌شناسند و همگی وعده‌های بی‌خود به موکیلن خود دادند، طبیعی است که به جایی نمی ‎رسد و مانند همین مجلس فعلی می‌شود.

وقتی خود مجلسی‌ها می‌گویند ما هیچ کاره ایم، پس احساس مسئولیت هم نمی‌کنند

به این معنی که مجلس یازدهم برای کشور چه اقدامی انجام داد؟ مجلس دوزادهم با فراکسیون‌هایش هم به همین صورت است، یعنی به هر شکلی می‌خواهد باشد در پایان هیچ است چراکه مجلس خودش را هیچ کاره می‌داند. با اینکه گفتند مجلس در رأس امور، اما خود مجلسی‌ها می‌گویند ما هیچ کاره هستیم، وقتی خود مجلسی‌ها می‌گویند ما هیچ‌کاره هستیم، احساس مسئولیت هم نمی‌کنند.

خطر حضور تندور‌ها در مجلس تا چه اندازه محسوس است؟

قرآن می‌گوید مسلمانان امت وسط هستند، یعنی دو سر یک قضیه نیستند نه افراطی و نه تفریطی هستند را که این‌ها منافع مردم را درک نمی‌کنند و اگر هم بتوانند دین را وارونه جلوه می‌دهند و برخی از متفکرین و رهبران آن‌ها قرآن را تحریف می‌کنند و خلاف قرآن حرف می‌زنند چنانچه در سحر ماه رمضان خلاف متن صریح قرآن حرف می‌زنند، این‌ها که خودشان چنین شرایطی دارند، مشخص است که می‌خواهند برای کشور چه اقدامی انجام دهند.

می‌خواهند تئوری خشونت را ترویج کنند و بگویند فرمان خداست

مانند آنچه از سوی یکی از روحانیون در آنتن زنده تلویزیون شنیدیم و ...

دروغ بستن به پیامبر حد بسیار شدیدی دارد، کما اینکه خداوند به پیامبر می‌گوید اگر خوش خلق نبودی مردم از اطرافت پراکنده می‌شدند، اما این‌ها می‌گویند پیامبر گوشت تلخ بوده و کسی را برای خودش نگه نداشت.

اینکه خلاف بیّن و صریح قرآن است و یا حرف‌های دیگری که از طریق آن می‌خواهند خشونت را تبلیغ کنند و بگویند پیامبر خشن و بداخلاق بوده پس خشونت و بداخلاقی در ذات پیامبر است، در نتیجه همه باید همینطور باشند. واقعیت این است که این‌ها می‌خواهند تئوری خشونت را ترویج دهند و بگویند فرمان خدا است.


بیشتر بخوانید:

ماجرای دعوای مرکز پژوهش‌های مجلس و خبرگزاری دولت چه بود؟

مصطفی معین: ۶۰ الی ۷۰ درصد جامعه به صداوسیما بی اعتماد هستند

خبرگزاری مجلس جواب رسانه دولت را داد: تلاش می‌کنند در انتخاب رئیس مجلس دخالت کنند


کجا فرمان خدا این است؟ خداوند به پیامبر می‌گوید وَإِنَّکَ لَعَلَیٰ خُلُقٍ عَظِیمٖ، مردم به خاطر خلق پیامبر اطراف او جذب شده بودند و اقتدار واقعی و از طریق اخلاق داشتند، اما آقایان می‌خواهند از طریق زور اقتدار داشته باشند، انجام بدهند، اما در نهایت همه می‌خواهیم به گور برویم کما اینکه فرعون و قارون هم زیر خاک می‌روند، اما آنچه می‌ماند پیامبر با خلق عظیم است که خداوند در قرآن تصریح کرده است.

این تفکر تندرو در مجلس که شاخصه آن افرادی نظیر رسایی و ثابتی و ... هستند، چه مضراتی برای مجلس دارد؟

این‌ها می ‎خواهند خشونت را تبلیغ کنند، اما کور خوانده اند و مردم ایران زیربار این حرف‌ها نمی‌روند. مردم امام خمینی را قبول داشتند، چون گفت رأی، رأی مردم است، مردم، ولی نعمت ما هستند؛ لذا مردم ایران نشان دادند که امکان دارد تا حدودی تحمل کنند، اما باز هم این‌ها برای خودشان تئوری دارند.

اگر اصولگرایان تندرو مثلا جایگزین قالیباف در کرسی ریاست مجلس شوند، چه عواقبی خواهد داشت؟

این‌ها هم دروغ می‌گویند و هم تهمت می‌زنند و هم می‌گویند که اسلام گفته این کار را انجام بده، لذا این اقدامات را انجام می‌دهند. مگر در تاریخ کم افرادی بودند که با این روش‌ها حاکم شدند، اما در نهایت چه سرانجامی داشتند؟ می‌گویند قارونی که ۴۰ خانه گنج داشت، هلاک شد.

تهمت می‌زنند، دروغ می‌گویند، بعد هم می‌گویند...

وقتی خداوند قرآن را نازل کرده، قطعاً بهتر از ما مسائل را مطرح کردند. وقتی خلاف شرع و قرآن عمل می‌کنند، تهمت می‌زنند، دروغ می‌گویند و بعد هم می‌گویند ما به صلاح اسلام این کار را انجام دادیم، تکلیفشان روشن است. هیتلر و استالین با آن قدرت و آن حجم از آدم‌کشی ماندند؟ فقط ننگ آن‌ها ماند.

در دنیا همه نوع آدمی وجود دارند، در حقیقت نحله‌های فکری هیچ‌وقت تمام نمی‌شوند. برای نمونه هند در حال برگشتن به همان هند خشونت‌طلب است. در همه کشور‌ها از جمله آمریکا تندرو‌ها حضور دارند. در حقیقت افراد با توجه به ذاتی که دارند، دنبال آن فکری می‌رود که با ذاتش تطبیق دارد، بنابراین تمام شدنی نیستند.

از آن طرف افرادی که صلح‌جو و مصلحت‌خواه هستند، سرنوست خوبی دارند کمااینکه تندرو‌ها بر سر میرزاحسن رشدیه، بنیان‌گذار آموزش نوین در ایران، چه بلا‌هایی آوردند، اما جریان به نوعی پیش رفت که اندیشه میرزا حسن بود و امروز افتخار می‎کنیم که مدارس او را در سراسر کشور احیا کردیم.

بیخود می‌گویند اصلاح‌طلبی تمام شده

برخی می‌گویند اصولگرایان بعد از مجلس دوازدهم به حاشیه رانده می‌شوند و ...

هم آن‌ها بیخود می‌گویند اصلاح‌طلبی تمام شده هم اگر کسی بگوید تندوری تمام شده، اشتباه می‌کند، نحله‌ها و افراد مختلف وجود دارند، حتی افرادی گوش خود را بستند و حاضر نیستند حرفی را بشنوند چراکه بر این باور هستند به حقیقت دست پیدا کردند.

اگر اصولگرایان وجه مشترکی پیدا نکنند، یکدیگر را کنار می‌زنند

چشم‌انداز شما از حضور اصولگرایان در مجلس به چه صورت است؟

برخی از اصولگرایان باهم وجه مشترکی پیدا کنند، آن زمان باهم کنار می‌آیند و برخی خیر. از طرف عده دیگری کنار زده می‌شوند کما اینکه بسیاری اصولگرا بودند و الان مغضوب هستند و تندرو‌ها به آن‌ها می‌گویند خائن. در حالی که آن‌ها افراد مخلص و متعهد به انقلاب اسلامی و امام هستند، رانده می‌شوند.

تندرو‌ها گزینشی به تذکرات و توصیه‌های رهبری گوش می‌دهند

تذکرات رهبری بر رفتار و تندرو‌ها به ویژه در حوزه حجاب تأثیرگذار خواهد بود؟

فکر می‌کنم هیچ‌کدام از تذکرات رهبری را گوش نکردند یعنی گوش خود را بر روی برخی موارد بستند، گزینشی گوش می‌کنند برخی موارد را گوش می‌کنند بعضی موارد را خیر.

فکر می‌کنید تذکرات بر روی دولت و به ویژه وزارت کشور تاثیرگذار خواهد بود؟

نباید فقط یک طرف قضیه را مشاهده کرد. رهبری فرمایشات مختلفی کردند که همه آن‌ها را باید در نظر گرفت، همه دوست دارند یک مقدار را گوش کنند و یک مقدار دیگر را گوش نکنند، اما همه نکات را باید گوش کرد، اما اشکال آنجا است که اقدام خلاف شرع و قانون انجام می‌دهند، این اشکال دارد. وگرنه سخنان رهبری را هم باید گوش کنند.

نظرات شما