صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 06
کد خبر: ۳۶۹۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۷ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳

روایت تلخ از یک خیانت بزرگ به اموال ایرانیان در پرونده کرسنت

خاقانی گفت: انگلیس تلاش زیادی داشت تا این ساختمان را از دست ایران خارج کند و برای این کار طرح‌ها و نقشه‌های زیادی کشیدند. در این میان انجمن اسلامی دانشجویان اروپا، آمریکا و اقیانوسیه سعی شان را به کار گرفتند تا «ساختمان» از دست ایرانی‌ها خارج نشود.

رویداد۲۴ محمود خاقانی در گفتگو با نفت ما با اشاره به اتفاقات پرونده کرسنت و توقیف ملک گران قیمت صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت در لندن روایتی تلخ از یک خیانت بزرگ در حق بیت المال را تشریح کرد.

قبل از انقلاب و در دهه ۱۳۵۰ خورشیدی دولت ایران کمک‌هایی و یا به اصطلاح محبت‌هایی به دولت انگلیس کرده بود و بر همین اساس ملکه بریتانیا برای اینکه درصدد جبران برآید، در سفری که شاه به این کشور داشت در یکی از بهترین نقاط لندن زمینی بسیار مرغوب و بزرگ در مقابل پارلمان انگلیس داد تا ایران آن را برای سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان شرکت ملی نفت اختصاص بدهد و در نهایت این صندوق در آن زمین سرمایه گذاری و ساختمانی را احداث کرد که اوایل پیروزی انقلاب آماده تحویل به کارفرما بود. از همان روز‌ها دولت انگلیس تلاش زیادی داشت تا این ساختمان را از دست ایران خارج کند و برای این کار طرح‌ها و نقشه‌های زیادی کشیدند. در این میان انجمن اسلامی دانشجویان اروپا، آمریکا و اقیانوسیه سعی شان را به کار گرفتند تا «ساختمان» از دست ایرانی‌ها خارج نشود. همچنین مرحوم شهید رجایی در میانه راه سفر به نیویورک در فرودگاه لندن توقف کرد و مانع از این شد که کاردار وقت ایران در لندن ساختمان را به انگلیسی‌ها بفروشد. حتی سید محمد خاتمی و محمد هاشمی به لندن آمدند تا با تلاش شان ساختمان را برای ایران حفظ کنند تا ساختمان جزیی از اموال صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت بماند. به طوریکه بخش‌های متعدد شرکت در ساختمان مدت‌ها دفتر داشتند و کار‌های تجاری انجام می‌دادند.

تا اینکه یک نفر در صنعت نفت یک آقایی که الان هم معاون وزیر است، سال ۱۳۹۳ به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و موفق می‌شود، صندوق بازنشستگی کارکنان شرکت نفت را از بخش خصوصی به بخش دولتی منتقل کند تا هیئت امنای جدید را دولت انتخاب کند که این موجب شد، کرسنت به دادگاه رفته و اینطور گفته است که، چون صندوق خصوصی نیست و دولتی است، چون ایران قرارداد فی مابین را ابطال کرد، دنبال توقیف دارایی‌های شرکت نفت ایران هستیم که این ساختمان هم جزیی از آن‌ها است.

از آنجایی که دادگاهی در لندن ایران را در موضوع قرارداد کرسنت محکوم کرده و قرار شد این ساختمان راکه بیش از یک میلیارد دلار ارزش دارد، بابت بخشی از بدهی ایران به شرکت کرسنت بپردازد تا مالکیت این ساختمان به انگلیس اختصاص پیدا کند. حالا تیم حقوقی دولت اگر نتواند که به احتمال زیاد نمی‌توانند، در دادگاه تجدیدنظر رای را برگرداند، انگلیسی‌ها به آرزوی چند ده ساله شان می‌رسند و رسما مالک ساختمان فوق می‌شوند. تا بتوانیم اینطور بگوییم، آن‌هایی که قرارداد کرسنت را یکطرفه فسخ کردند، کجا هستند تا پاسخگوی این خسارت عظیم باشند؟

به نظر من گروهی در درون حاکمیت توطئه کردند تا ساختمان شرکت ملی نفت ایران در لندن به ساختمان کرسنت در لندن تغییر نام پیدا کند!

منبع: نفت ما

نظرات شما